Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2011 14:54 - За блогването и "блогърски" проблеми, един мой отговор към постинга на defender
Автор: cefulesteven Категория: Други   
Прочетен: 4411 Коментари: 9 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Един изключителен постинг на defender. Жалко е, че все още е необходимо да се пише за тези неща.


И един от отговорите ми в дискусията:

Тук за неколцина всичко е проблем. Техен проблем е, че нямаш прочити или имаш много прочити. Че нямаш коментари или имаш много коментари. Че нямаш гадже, имаш страхотно гадже или имаш много гаджета. Проблем им е, че не си се обръснал или се бръснеш всеки ден. Проблем им е, какво правиш в леглото/нищо, че не знаят/, проблем им е и какво не правиш в леглото/нищо, че не го знаят/, проблем е политическата ти ориентация/ако имаш такава/, а ако нямаш ще ти измислят, за да си имат проблем и да ти създадат проблем /ако нямаш проблеми/, проблем им е слънцето, за което ти държат сметка, проблем им е дъжда, линкването/нищо, че е изработена от програмистите опция, която не е безцелна, а напротив. Проблем им е когато нещо не разбират, за който разбира се си отговорен ти. Проблем им е, че им е скучно, че живота ги е лишил от едно, те са пренебрегнали друго. Проблем, за който разбира се трябва да се чувстваш виновен е, лошотията им, която няма къде другаде да излеят. Проблем им е самия блог от който не могат да излязат. Проблем им е, когато няма конфликти, защото я няма интригата и трябва да я създадат. Изобщо проблем им е всяка дума в българския тълковен речник, че даже думите в него не са достатъчни, за да означат всичките им проблеми.
 



Гласувай:
36



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - cefulesteven
23.08.2011 16:42
Да бе, тези идиотчета дори не знаят какво е блог. За мен остава загадка тяхното поведение. Хем нищо не разбират от блогване, хем се изказват. Xем обиждат, хем се жалват, че някой друг казал лоша дума за тях. Xем са тук целодневно, хем ги няма. Hа мен ми звучи доста налудничаво.
За Рустам са ми казвали, че повечето неща, които говори, всъщност не ги мисли сериозно. Демек заради самата гавра. Това, разбира се, не го оневинява. Докато Валсодар съвсем сериозно се е взел за някакво божество. Толкова ли не е чувал къде ги затварят "боговете" като него? Напълно е загубил представа за реалността.
цитирай
2. cefulesteven - "Ако аз те изям, това е добро. ...
23.08.2011 16:55
"Ако аз те изям, това е добро. Ако ти ме изядеш, това е лошо." - това е цялата етична система на някои канибалски племена. Примитивните общества имат премитивно отношение към действителността. Но примитивни хора има не само в премитивните общества, а и във високоразвитите цивилизации. Образованието и средата до известна степен може да ги промени, но не направят ли те сами нещо за растежа на волята си, дълбоко в себе си остават такива, каквито им са генетичните заложби - примитивни. Такава е и основата на ценностната им система, а основния им проблем е сблъсъка на тази първичност с развитото общество, в което живеят. Оттук и някои абсурдни прояви или изцяло абсурдно поведение: "хем така, хем обратното", "аз съм критерии за всички неща" и т.н. и т.н.

цитирай
3. анонимен - Нали
23.08.2011 17:14
знаеш какво трябва да направиш към такива? Другото не си струва:)
цитирай
4. cefulesteven - знаеш какво трябва да направиш към ...
23.08.2011 17:18
angpiskova написа:
знаеш какво трябва да направиш към такива? Другото не си струва:)


Обаче са си големи фенове. Не за първи път ми отговарят преди всички, макар да са наясно, че отзивите им няма да излязат:)
цитирай
5. blagovestie - Абе я не си създавай излишни проблеми, Стеф :))
23.08.2011 19:21
Имаш блог, твориш, радваш се на живота по твоите начини. Не можеш да отговаряш за всички. Всеки да работи за своето място под слънцето. Места - бол. Ама трябват и други неща освен лакти, зъби и плюнки...

Поздрави! :)))
цитирай
6. cefulesteven - Имаш блог, твориш, радваш се на ж...
23.08.2011 19:31
blagovestie написа:
Имаш блог, твориш, радваш се на живота по твоите начини. Не можеш да отговаряш за всички. Всеки да работи за своето място под слънцето. Места - бол. Ама трябват и други неща освен лакти, зъби и плюнки...

Поздрави! :)))



Честно, за създаване на проблеми, напоследък нямам време. И по-полезните и приятни неща, които трябва да свърша са много, а и насладата ми повечко откогато и да е било. Не влизам и в постинги, които целят явната провокация, двато реда и заглавието са ми достатъчни да разбера, но в контра-постинги на блогове, които посещавам, разбирам достатъчно. В случая стана нещо, като блог-вълна. Първо отговори Стойнев, после Aleks и ми се прииска и аз да пиша, макар много не си заслужава, защото става въпрос за азбучни истини и права, които уж гарантира блога.

Малко се вързах само на постинга със заглавие: "Постинг без коментари, по-лошо от жена без цици". Не заради друго, а заради пренебрежителното и просташко отношение към женствеността. На нея дължа голяма част от вдъхновението си, а на него живота си. Това ме накара да напиша и постинга си за гърдите, снощи.

Поздрави:)))
цитирай
7. neleta - Привет
24.08.2011 00:27
до сегане ми се е случвало да чуя пияница да е признал алкохолизма си и тъпанар простотията си. Няма и да го чуя. Не, че не го осъзнават, а че не искат да се видят. Има една приказка : бий магаре, то става по-магаре. И с простака е така. И с мълчание да му отговориш, и истината да му кажеш, грешката е все на твоя гръб... Не е само в блога така.Почти навсякъде са. Като скакалци...
цитирай
8. darcy - Напълно съм съгласна
24.08.2011 12:26
И аз имам подобен проблем - един блогер ме е намразил и ми се подиграва непрестанно. Вече изгубих всякаква надежда да ме остави намира. Затова напускам Блог.бг
цитирай
9. sharon - Мислех, че само аз имам този проблем.
24.08.2011 12:52
Наговориха ми какви ли не простотии. В повечето случаи хора, които са тотално скарани с граматиката. Такива изобщо не ги слушам. Как ще ми дават направление, след като коментарите им са като от първокласници? За съжаление добих усещането, че повечето хора са родени простаци. Дано да греша!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8437142
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112558
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930