Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2011 17:50 - Защо много блогъри напуснаха сайта
Автор: cefulesteven Категория: Други   
Прочетен: 28830 Коментари: 67 Гласове:
65

Последна промяна: 24.08.2011 17:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не мога да говоря за всички онези, които са си имали от лошата, по-лоша, от хубавата, по-хубава, лична причина. Живеем в интересни времена, на интересни географски ширини, за добро или зло, всичко може да ни се случи и независимо какви намерения имаме, да ги променим.

Колкото и странно да се струва на някои, все още има и живот, извън виртуалната среда, а и виртуалната среда, не е само един сайт, колкото и отворен да е, колкото и широка да е мрежата му, каквато е за щастие, тази на блог.бг.

Постингът ми е за част от тези, които са напуснали пространството, просто защото по-силно е било това, което не им харесва от това, което им харесва. Разбира се, не мога да съдя за всички, никой не ми е дал и правото да говоря от тяхно име и ако го направя би било посегателство на което не съм способен. Говоря за тези, които разбирам, на чието място се чувствам. С част от тях съм се срещал и наживо, разговаряли сме. По премиери, по екскурзии, на някои съм бил на гости, някои са ми гостували. Казали сме си достатъчно, че да съм наясно и с останалото и да го предам със свои думи и свой маниер, без да изкривя смисъла.

Основният проблем е, че е опошлен основния смисъл на блогването, а това са ЛИЧНИТЕ КРИТЕРИИ И ЛИЧНАТА КОНЦЕПЦИЯ, на споделеното. Точно с това си качество, блога се превръща в различната медия и добива световната си популярност, превръща се дори в мания. Точно за това, в блоговете могат да се прочетат неща, които никъде другаде не могат да се срещнат, а с разгара на модата да се блогва, блогването оказва благотворно влияние и за развитието на всички останали медии. Започват да се интересуват, да откриват интересни и за своята концепция, материали. Постепенно да развиват и разширяват тази концепция. Да асимилират и творчески маниери, които допреди това, биха отхвърлили.

Блогът дава възможност на всеки ум и на всяка душа да се разкрие. Оттук - нататък, което е жизненото и има някакъв смисъл да остане, остава. Което не е, губи се. Остава само приятното изживяване, че си бил споделен, че е отключена вратата на затвора, в които се е намирало словото ти. Възможно е да си открил ближната, ближния, ближните. Възможно е да си открил само свое огледално отражение или само да си убил време, ако ти е било скучно.

За съжаление, в блог.бг. периодично, шепа хора, атакуват този основен принцип на блогването. Без него се обезмисля, всичко останало.

Тези хора се вживяват в ролята на главни редактори на место, което няма главни редактори. На арбитри на изящния вкус, когато единствен арбитър би трябвало да е личното усещане и свобода.

Ако закономерно или случайно, материал получи много посещения, непременно започва да му търсят сметка, как така, автора си е позволил безсрамието да бъде интересен, да носи трафик. Държат сметка на читателите как така, с какво право ще отговарят на нещо, което те "великите" не са оценили, като стойностно. 

Ако недай си Боже да се случва често, някой не обърне внимание на публицистичния им запъртък или общата читателска аудитория пренебрегне великата им поетична творба, вдъхновена от бучката маджун, която сутринта са намерили под мишницата си, тогава започват ругатни, лични нападки, проклинане на модерация, сЪлзи, скърцане на зъби и стенания.

Няма да говоря за вещината им, върху това, което се изказват. Някои в представите си може да е Зевс - гръмовержеца, докато си пръцка в тоалетната. Не мога да съдя и за изказванията им в много от областите, които не разбирам. Не съм като тях, че да твърдя, че разбирам от всичко и в много случаи не мога да взема отношението. Но оскъдицата им от познания в доста от литературните жанрове ми е очевидна. Но не ми е работа, да се препирам с хора, които ще нарекат и прима-балерината не-жена, щом няма големи бомби. Които имат готов набор от забранени и разрешени неща, които има право да си мисли една тийнейджърка. Които щом им споменеш име от световната литература, независимо в какъв контекст, а то не пише според концепцията им, веднага започват да пискат, че си се вземал за него.

Понякога предизвикват интерес. В повечето случаи, не. Но тъп и упорит човек, рано или късно, скучае ли и няма ли кой да го спре, верен на принципа, че количествени натрупвания, водят до качествени изменения, все пак успява да постинге част от целта си. В случая: да бъде забелязан, да има някакво покритие на чувството си за ВАЖНОСТ. И тъй, като обвиненията му често са нелепи, аргументацията абсурдна, претенциите му - нахални, а обидите лични, дори РАЗУМА да казва "не", засегнатото чувство за достойнство, отговаря.

И тъй, дискусиите в блога се отместват от важните неща за живота, световното разнообразие и проблематика, до проблемите в битуването, в блога.

Идва и момент, когато това не е достатъчно за блогър, който търси повече.
И напуска блога, както младите село, а много умни и способни българи България.

Няма нищо по-ужасно от това, тесногръд човек да те затваря в собствените си ограничения.



Гласувай:
67



1. vmir - "Няма нищо по-ужасно от това, тесногръд човек да те затваря в собствените си ограничения".
24.08.2011 18:07
Такива опити се срещат в блога толкова често, че контакта с такива заприличва на нескопосано репетирана пиеса.
цитирай
2. анонимен - По-страшното е,
24.08.2011 18:10
че когато подобни хора изскачат нагоре /това почти винаги е за чужда сметка - те самите нямат потенциала/, това автоматично отблъсква много други потребители, защото се налага и отвратителен тон!
цитирай
3. cefulesteven - Такива опити се срещат в блога то...
24.08.2011 18:12
vmir написа:
Такива опити се срещат в блога толкова често, че контакта с такива заприличва на нескопосано репетирана пиеса.


Страшно нелепа ситуация. Столетия трепетни умове са се борили за свобода, подобна на тази, която технологията създаде за години, а я потъпкват интелектуални хроми.
цитирай
4. tutankhamon661 - cefulesteven
24.08.2011 18:20
Поздравления, приятелю! Право в десетката удряш.
Подозирам какво те е провокирало - един от въпросните арбитри пак се е изказал за другите. И пак се сърди на някакви, които обсъждат останалите. Кои са тези "някакви", след като именно той го прави постоянно? Всичко друго е отговор. Той обаче е инициатор. Как не му е неудобно да лъже? Дори най-големите тъпанари виждат, че скоро не е писал по различна тема. За слепи ли ни мисли? Или може би се надява, че тримата му приятели имат проблеми със зрението?
Всички знаят, че заради въпросната клика редица блогъри напуснаха и продължават да бягат. Точно това им е целта - да останат няколко тролоподобни. Едно и също си мелят, а дори не се усещат. Лъжат, мажат, изобщо мръсотията е станала част от тях. То се вижда, че ако не споменат някой блогър, просто няма за какво да пишат. Пълна стерилност. Едва ли някой иска тези бездарници да правят слава на чужд гръб. А те желаят точно слава - доказва го яростта им към абсолютно всички, които приближават първа страница. Защо толкова се натискат за нея, че само я обсъждат? Честно казано, не ми пука.
цитирай
5. cefulesteven - че когато подобни хора изскачат ...
24.08.2011 18:20
angpiskova написа:
че когато подобни хора изскачат нагоре /това почти винаги е за чужда сметка - те самите нямат потенциала/, това автоматично отблъсква много други потребители, защото се налага и отвратителен тон!


Да, точно това създава отровната атмосфера.
цитирай
6. анонимен - Мисля, че много хора напуснаха с...
24.08.2011 18:24
Мисля, че много хора напуснаха сайта заради МЕНЕ. Аз затворих и Френдс.бг. :)))
цитирай
7. cefulesteven - tutankhamon661
24.08.2011 18:27
Дребнотемието, което създават е угодно за тях, защото така пространството се затваря във вътрешната си проблематика. В затворено пространство подлите номера, подмолността и агресията, могат да бъдат инструменти за достигане на удобна позиция.

цитирай
8. tutankhamon661 - 1. vmir - "Няма нищо по-ужасно от това, тесногръд човек да те затваря в собствените си ограничения".
24.08.2011 18:30
vmir написа:
Такива опити се срещат в блога толкова често, че контакта с такива заприличва на нескопосано репетирана пиеса.


Именно заради това нормалните хора ги избягват.
Като изключим епизодичните участници, другите са хора с някакви проблеми или резервните профили на троловете.
Дискусия имало! Ха-ха! Къде я видяха, като под всеки постинг копират коментарите от предния? Едни и същи и това си е.
Но открих една възможна полза - появи ли се "нова врана", веднага ще влезе в черния ми списък. Стриктно спазвам съвета на Вито Корлеоне - "Записвай всичко. Така винаги ще знаеш от кой какво да очакваш". Мъдър човек.
цитирай
9. cefulesteven - Мисля, че много хора напуснаха с...
24.08.2011 18:33
clubmate написа:
Мисля, че много хора напуснаха сайта заради МЕНЕ. Аз затворих и Френдс.бг. :)))



Браво, герой.
цитирай
10. cefulesteven - tutankhamon661
24.08.2011 18:42
Изобщо не влизам, в няколкото блога. Двата реда и заглавията са ми достатъчни.

В крайна сметка, не се надявам някой фатмак от казармата, в която съм служил да оцени достойно писанията ми. Най-малко пък неговата оценка ми е проблем, когато имам нужда да кажа толкова други неща и съвсем не я търся.

Проблем е обаче, когато с упоритост превръща своята оценка във всеобщ блогърски проблем.

Защото този климат убива интереса.
цитирай
11. greatman - Странно.
24.08.2011 18:44
Прекалено много се злоупотребява с така наречената критика. За да го правиш, първо трябва някой да ти го позволи. Не знам да има щатен критик в блогбг. Това, че някои се изживяват като такива, не означава, че трябва да си развяват глупостите пред очите на всички. За подобна дейност се иска и образование, а не само лично мнение. Едва ли някога ще го разберат.
цитирай
12. cefulesteven - Прекалено много се злоупотребява с ...
24.08.2011 18:52
greatman написа:
Прекалено много се злоупотребява с така наречената критика. За да го правиш, първо трябва някой да ти го позволи. Не знам да има щатен критик в блогбг. Това, че някои се изживяват като такива, не означава, че трябва да си развяват глупостите пред очите на всички. За подобна дейност се иска и образование, а не само лично мнение. Едва ли някога ще го разберат.


Това е абсолютно точно. И оказва непоправима вреда на самата критика. Свежда я до ниска припирня. Да не говорим, че блога е свободно пространство, с различни цели. По-важно е да се покаже едно индивидуално мислене, едно вътрешно състояние, което може да е по-показателно за времето, отколкото и литературни шедьоври. И това е ясно на тези, чието мнение би потърсил, защото те наистина са интелигентни, а не голи претенции.
цитирай
13. tutankhamon661 - 10. cefulesteven - tutankhamon661
24.08.2011 18:55
cefulesteven написа:
Изобщо не влизам, в няколкото блога. Двата реда и заглавията са ми достатъчни.

В крайна сметка, не се надявам някой фатмак от казармата, в която съм служил да оцени достойно писанията ми. Най-малко пък неговата оценка ми е проблем, когато имам нужда да кажа толкова други неща и съвсем не я търся.

Проблем е обаче, когато с упоритост превръща своята оценка във всеобщ блогърски проблем.

Защото този климат убива интереса.


Аз не поглеждам, за да открия нещо интересно - такова никога не е имало, няма и да има. В противен случай не биха се занимавали с глупости. Поглеждам за да знам дали случайно няма да излезе нов враг. До момента никой не ме е изненадал, тъй като преценката ми за хората е перфектна, а и в този сайт много бързо лъсва селянията. Всички съм ги преценил отдавна.
цитирай
14. savakotev - Не разбрах за кой точно става дума,
24.08.2011 19:04
но принципно подкрепям такава позиция. Може би ако се застоя тук ще ми се изясни. Един такъв сайт е създаден за приятно изкарване на всички. Според мен е на лице необходимото за осъществяването на тази идея. По всички форуми има от онези, на които викат троли. Не знам дали можем да минем без тях. Струва ми се, чу тук проблема е по-сериозен. Pазбрах за хора, които искат да критикуват. Това е недопустимо и би трябвало да се пресича в зародиш. Потребителите създават нещо и да дойде някой злобар да го съсипва. Жалко е. В никакъв случай не е справедливо, особено ако го прави човек без необходимите права. Това изключва абсолютно всички блогери.
цитирай
15. cefulesteven - Отдавна съм се уверил във възмож...
24.08.2011 19:05
Отдавна съм се уверил във възможностите на неколцината. Няма какво да науча, а насилието над думите ме подтиска. Усеща се, когато човек се напъва, даже виждам и разширените му очи, просълзени от усилията му. В случаи, дори усещам онзи специфичен аромат, който се отделя при много, много напъване.

Но тяхна си работа, като си ги влече, да се напъват. Като не ми харесва, не ги чета.

Те, обаче са ми фенове, нищо, че не пускам коментарите им:)
цитирай
16. martito - Много добре си го написал, Стеф!
24.08.2011 19:09
Много добре си го написал, Стеф!
цитирай
17. cefulesteven - но принципно подкрепям такава п...
24.08.2011 19:10
savakotev написа:
но принципно подкрепям такава позиция. Може би ако се застоя тук ще ми се изясни. Един такъв сайт е създаден за приятно изкарване на всички. Според мен е на лице необходимото за осъществяването на тази идея. По всички форуми има от онези, на които викат троли. Не знам дали можем да минем без тях. Струва ми се, чу тук проблема е по-сериозен. Pазбрах за хора, които искат да критикуват. Това е недопустимо и би трябвало да се пресича в зародиш. Потребителите създават нещо и да дойде някой злобар да го съсипва. Жалко е. В никакъв случай не е справедливо, особено ако го прави човек без необходимите права. Това изключва абсолютно всички блогери.


Да, по-сериозен проблем и от тролирането. С времето ще забележиш, ако нещо не се промени, в позитивна насока. Щом изкараха порнография, дори картината на класик, австрийския експресионист Егон Шиле. Преживе смазан от подобни "естети" и "етици", признат посмъртно от едно по-различно общество. За да бъде оплют и в гроба тук, в блог.бг. можеш да си представиш за какво става реч.
цитирай
18. cefulesteven - Много добре си го написал, Стеф!...
24.08.2011 19:13
martito написа:
Много добре си го написал, Стеф!



Благодаря ти, Марти, че взе отношение. Защото ти си автор с идеи и стил, самобитен и разказите ти са живи. От години си тук и имаш отношение по нещата, които говоря.

цитирай
19. tutankhamon661 - cefulesteven
24.08.2011 19:14
Тази сутрин качих твоя сайт в Svejo. Още първият коментар беше:

"Харесвам Стефан от години, от един разказ с вишна "

Не знам коя е тази жена, нито се сещам за разказа. Но е доста показателно.
А злобарите нека беснеят - от ден на ден печелят все повече врагове. Точно така се полага на лошите хора.
цитирай
20. cefulesteven - Тази сутрин качих твоя сайт в Svejo. ...
24.08.2011 19:21
tutankhamon661 написа:
Тази сутрин качих твоя сайт в Svejo. Още първият коментар беше:

"Харесвам Стефан от години, от един разказ с вишна "

Не знам коя е тази жена, нито се сещам за разказа. Но е доста показателно.
А злобарите нека беснеят - от ден на ден печелят все повече врагове. Точно така се полага на лошите хора.



Един от най-скъпите ми разкази: "Розата и вишната". Някой ден като се запозная, ще ти разкажа и при какви условия е писан. За щастие тези изпитания са зад гърба ми.

Благодаря ти, благодаря ти, от сърце.

С разказът по иносказателен начин, засягам пак обсъжданите проблеми. Отдадената на красотата душа и грубия, властен и ограничен интелект.
Дори не се замислих като го писах, че розата е символ на красотата, вишната на живота. И е много, много трагично, когато едното е, за сметка на другото.
цитирай
21. greatman - 12. cefulesteven
24.08.2011 19:26
Макар да не публикувам често, имам известни наблюдения. Тукашните критици намират за напълно нормално да използват дори нецензурни думи. Къде го има това? Може ли да бъде наречено критика? Най-обикновено оплюване. Точно като в махалата. Не вярвам тук да са на почит махленските клюкари.
цитирай
22. cefulesteven - Макар да не публикувам често, имам ...
24.08.2011 19:38
greatman написа:
Макар да не публикувам често, имам известни наблюдения. Тукашните критици намират за напълно нормално да използват дори нецензурни думи. Къде го има това? Може ли да бъде наречено критика? Най-обикновено оплюване. Точно като в махалата. Не вярвам тук да са на почит махленските клюкари.


В никакъв случай "критика", особено сред претендиращите, провъзгласилите се за арбитри. Като, че ли цял свят се вълнува, сън не го лови, за да разбере какво не харесват.
цитирай
23. анонимен - Стеф, тоя тип критици са любимия ми дивеч
24.08.2011 19:42
:-)
цитирай
24. cefulesteven - :-) В момента имам чувството, ...
24.08.2011 19:45
katana написа:
:-)


В момента имам чувството, че ми четат мислите. Преди малко отношението на Мартито, сега твоето. Помисля за някой и той се появи. :)))
цитирай
25. tutankhamon661 - 6. clubmate
24.08.2011 19:58
clubmate написа:
Мисля, че много хора напуснаха сайта заради МЕНЕ. Аз затворих и Френдс.бг. :)))


Ти си просто трол - има ви навсякъде.
Тук говорим за друго. Разни простаци, които и за кръчмата не са достойни, искат да оценяват останалите. Не става така. Трябва им нашето съгласие или поне blog.bg да ги назначат на заплата и да кажат "Ето тези ще ви оценяват".
Няма нищо подобно. А и да стане, всички свестни хора ще напуснат на секундата, защото никой не се интересува от мнението на Муньо Селски.
цитирай
26. 4aiotgluhar4e - Браво!
24.08.2011 20:04
Нямам какво да допълня.
Поздрави за позицията! Може би е по-разумна от моето нежелание да си цапам ръцете с виртуална нечистотия, че и реалната ми стига. Но пък някой все някога трябва да врътне копчето на чалгата :)
цитирай
27. cefulesteven - tutankhamon661
24.08.2011 20:04
Точно така. В крайна сметка, ако някой иска да е определящ концепцията на определена институция, трябва да получи правомощия от тази институция, а останалите да се замислим, дали при тази концепция, имаме интерес или не.
Когато отида в издателска къща или редакция не мога да се сърдя, че хората отхвърлят предложението ми. Струва ми се, че на някой от тези му е била детска мечта, работата на подобно място, но там искат, освен претенции и известни способности. И неудовлетворен човека иде тук и се прави на фактор.
цитирай
28. ketcakuatl - ХМ..М
24.08.2011 20:09
Сещам се кого визира фараона. Съвсем наскоро валсодар тури същото заглавие на свой постинг, за аудиторията имате допирни точки, но неговото послание беше към административна промяна главно. Прав си за много от твърденията си. Но даваш само диагноза, не и път към лечение. Или считаш че това са ракови образования водещи към летален изход, без значение дали има лечение или не? Какво точно е посланието ти, освен това което всички виждаме и знаем. Болеста, симптомите, съпътстващите заболявания и разсейки са ясни. Какъв е пътят на противопоставяне? Другото са само констатации.
цитирай
29. cefulesteven - Сещам се кого визира фараона. Съ...
24.08.2011 20:23
ketcakuatl написа:
Сещам се кого визира фараона. Съвсем наскоро валсодар тури същото заглавие на свой постинг, за аудиторията имате допирни точки, но неговото послание беше към административна промяна главно. Прав си за много от твърденията си. Но даваш само диагноза, не и път към лечение. Или считаш че това са ракови образования водещи към летален изход, без значение дали има лечение или не? Какво точно е посланието ти, освен това което всички виждаме и знаем. Болеста, симптомите, съпътстващите заболявания и разсейки са ясни. Какъв е пътят на противопоставяне? Другото са само констатации.


Изглежда не се знае от всички и донякъде с отзива си го потвърждаваш. Възможно е да греша и ако греша, те моля за извинение, но мисля, че и ти не си разбрал всичко онова, което съм искал да кажа. И ако е така, то вината е изцяло моя, че не съм бил достатъчно ясен.

В случая няма друго решение, освен личната воля. На повечето от потребителите. Зачитането на личното достойнство, игнорирането на тези, които минават тънката, но добре отчетлива линия, между спор и агресивно себеналагане.

За да се справим с този проблем, трябва добре да го познаваме. И не може един човек, който на единия ден, непредизвикан надапа всички подред, на другия ден, да се оплаква, че има подобни проблеми, когато той е на мушката.

Трябва всеки да е наясно, какво е блога в своята основа. И да се запита, дали са му необходими подобни "неформални лидери". И преди всичко да не толерира тези, които печелят популярност на чужда сметка.

И понеже употреби медицинската метафора, да продължа с нея. Дори лекаря да знае правилното лечение, то не винаги е успешно, ако пациента сам вреди на здравето си.

И да кажа, какво мисля, че е добре да се промени като платформа, за да има мир, но да подчертая, това е мнение на човек, който не разполага с необходимата вещина и не е наясно с приоритетите на блог.бг.

1. Игнориране на потребител.
2. Като в Уордпрес, всеки блогър може да блокира в блога си по айпи, нежелани
цитирай
30. cefulesteven - Нямам какво да допълня. Поздрави за ...
24.08.2011 20:25
4aiotgluhar4e написа:
Нямам какво да допълня.
Поздрави за позицията! Може би е по-разумна от моето нежелание да си цапам ръцете с виртуална нечистотия, че и реалната ми стига. Но пък някой все някога трябва да врътне копчето на чалгата :)


По принцип, избягвам и аз. Твърде шумно стана, а и зле се изтъклува мълчанието ми. Поздрави:)
цитирай
31. tutankhamon661 - 28. ketcakuatl - ХМ..М
24.08.2011 20:33
ketcakuatl написа:
Сещам се кого визира фараона. Съвсем наскоро валсодар тури същото заглавие на свой постинг, за аудиторията имате допирни точки, но неговото послание беше към административна промяна главно. Прав си за много от твърденията си. Но даваш само диагноза, не и път към лечение. Или считаш че това са ракови образования водещи към летален изход, без значение дали има лечение или не? Какво точно е посланието ти, освен това което всички виждаме и знаем. Болеста, симптомите, съпътстващите заболявания и разсейки са ясни. Какъв е пътят на противопоставяне? Другото са само констатации.


Точно същият. Не вярвам някога да почерпи, че благодарение на нас намира тема са постингите си. А и ако ги няма троловете, не би събрал и три коментара. Нищо чудно, че любимият му похват е да пусне свой коментар, който уж не бил одобрен. Сега поне ще има много подобни възможности, защото вече няма да пускам негови изказвания. Не ги спирах, а той лъжеше, че го правя за да си пусне още един коментар в блога си.
Друг негов любим номер беше да пише обидни анонимни коментари и да им вика "Тутанчо, пак ли ти, бе". Виждал съм десетки такива. Но много хора разбраха, че той трие моите коментари и няма логика да оставя анонимните, щом маха онези от профила ми. Затова ги забрани - просто вече не минаваше номерът. По-рано Рустам направи абсолютно същото поради същите причини. Абе, гниди отвсякъде!
цитирай
32. cefulesteven - tutankhamon661
24.08.2011 20:41
Първа страница "била в мензис", "кокошките в блога", "непълноценните блогъри в блога". Разбрах и за големия кеф, че направил впечатление на много влезли в постинга със "стойностното" заглавие: "Постинг без кометари, по-грозно от жена без цици". Нахвърлиха се даже и на циците, макар, че никоя не е тръгнала да си ги показва. И това е само една малка част от всички, които са се меркали пред очите ми. И накрая, същия тръгва да дава универсално лечение за проблема, който създава. Това, ако не е абсурд, отявлена манипулация и борба за неформално лидерство, не знам, какво друго ще е.

Но да подчертая: проблема е принципен. И не може нищо да се реши, ако не се разпознават подобните, а очебиен симтом им е: манията за критикарстване.
цитирай
33. savakotev - Направих си труда да поогледам
24.08.2011 20:49
и сега вече те подкрепям не само принципно. Разгледах публикациите на човека, който обсъждате. Някои са потресаващи. Добре, че не е особено четен, защото при по-голяма аудитория последствията от безумията му щяха да са катастрофални. Забелязах и някаква злоба в изказванията му. Да не говорим за не особено културните думи. Явно му липсват първите седем години.
цитирай
34. cefulesteven - и сега вече те подкрепям не само п...
24.08.2011 20:58
savakotev написа:
и сега вече те подкрепям не само принципно. Разгледах публикациите на човека, който обсъждате. Някои са потресаващи. Добре, че не е особено четен, защото при по-голяма аудитория последствията от безумията му щяха да са катастрофални. Забелязах и някаква злоба в изказванията му. Да не говорим за не особено културните думи. Явно му липсват първите седем години.


Нямаш си на представа колко ми е болезнено. Например, че точно този ми постинг сега е нагоре, а не се вижда главата от великолепния роман на beksss. Че изгубих толкова време и емоция, когато също работя над свой роман. Че някой ден като го пусна, пак ще има някакъв постинг, подобен на този мой, защото проблема е от години и скоро няма да се реши. Още по-болно ми е, че смятам, че това си е изобщо проблем на България и извън блогосферата ни. Че за това нищо не може да постигне човек, дори да е предприел правилното и най-доброто, защото винаги ще има такива умници, които го дърпат надолу.

А ако не бих написал този постинг, ако не беше заради принципа, а за един човек.

Поздрави и благодаря ти.
цитирай
35. injir - Sravnenieto za Zevs e ubiistveno. ...
24.08.2011 21:00
Sravnenieto za Zevs e ubiistveno.:) I chuvstvoto za Vajnost - syshto!
цитирай
36. yotovava - Човек се изчерпва и това е закономерно.
24.08.2011 21:02
Нормално е в един момент и да се умори. За една година видях много, които напускаха и след време се връщаха.
А за другото си прав.
Но причините всеки си ги знае.

поздрави
Валя
цитирай
37. анонимен - :)))))))))))
24.08.2011 21:08
Не съм съгласен, че блогът трябва да има литературна стойност. В моя например няма и троха литература, но е блог. Това не е най - важното. Принципно съм съгласен с тев.
Много готино изречение:
"публицистичния им запъртък или общата читателска аудитория пренебрегне великата им поетична творба, вдъхновена от бучката маджун, която сутринта са намерили под мишницата си" - истината е, че никога не съм се сещал да търся вдъхновение в тази "бучка маджун", но пък затова чета блога ти за да открадна някоя идея :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
38. tutankhamon661 - 32. cefulesteven - tutankhamon661
24.08.2011 21:13
cefulesteven написа:
Първа страница "била в мензис", "кокошките в блога", "непълноценните блогъри в блога". Разбрах и за големия кеф, че направил впечатление на много влезли в постинга със "стойностното" заглавие: "Постинг без кометари, по-грозно от жена без цици". Нахвърлиха се даже и на циците, макар, че никоя не е тръгнала да си ги показва. И това е само една малка част от всички, които са се меркали пред очите ми. И накрая, същия тръгва да дава универсално лечение за проблема, който създава. Това, ако не е абсурд, отявлена манипулация и борба за неформално лидерство, не знам, какво друго ще е.

Но да подчертая: проблема е принципен. И не може нищо да се реши, ако не се разпознават подобните, а очебиен симтом им е: манията за критикарстване.


О, да, първа страница била в мензис. Нали го питах преди време, това ли му е стойностното. Заора в друга посока - винаги се измъква, когато го заклещиш.
Ако друг пусне такова заглавие, първо той ще скочи. Ама за него е позволено. Привилегии са му се приискали.
цитирай
39. cefulesteven - Нормално е в един момент и да се ум...
24.08.2011 21:16
yotovava написа:
Нормално е в един момент и да се умори. За една година видях много, които напускаха и след време се връщаха.
А за другото си прав.
Но причините всеки си ги знае.

поздрави
Валя


Да, умората е нормална. И нуждата от отдих. Не говоря за тези случаи. Те са ясни, чакам много хора с нетърпение. С нови идеи и освежени. Аз преди месеци реших да публикувам по-рядко. Не ми тежи, избягвам да обръщам внимание на неща, които ме натоварват. За години да съм написал пет-шест постинга в същия дух. Не ми пречи блогването, мога да го върша, между останалото. Много материал имам. Реших да се върна, около скандала с бан-а на Фараона. Предизвикан до някъде от насмешливи подмятания, относно отсъствието ми. В крайна сметка, изкривяваше се истината, а и особено ми е грозно, когато се рита спящ човек - какъвто изглеждах. Личеше си задоволството на някои, че ме няма, а после когато се нахвърлиха и на други хора, като Фараона. Просто реших да се върна. Не оцениха лукса си.

Както и да е:) За друго говорих.

Знам, че ме разбираш добре, защото и ти си получавала толкова нападки, само защото си позволила да харесваш и да оцениш поети, които наистина заслужават повече внимание и носят много повече в себе си, отколкото героите на постинга ми.

Поздрави и усмивки.
цитирай
40. bigbro - Моите поздравления за позицията
24.08.2011 21:18
"дискусиите в блога се отместват от важните неща за живота, световното разнообразие и проблематика, до проблемите в битуването, в блога." Това е истината.
.....................................................................
Проблема "вечния септември" се е появил през септември 1993г.
Вечният септември е жаргонен израз сред потребителите на Usenet, лансиран от Дейв Фишър . С него се означава периода от време, започващ през месец септември 1993 година и характеризиращ се с безспирния приток на нови потребители в Usenet (новаци, на английски: newbies), съпътстван от непрестанно снижаващи се стандарти на общуване и поведение както в Usenet така и в целия интернет. Целия текст ..... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82_%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8
цитирай
41. cefulesteven - Не съм съгласен, че блогът трябва да ...
24.08.2011 21:23
анонимен написа:
Не съм съгласен, че блогът трябва да има литературна стойност. В моя например няма и троха литература, но е блог. Това не е най - важното. Принципно съм съгласен с тев.
Много готино изречение:
"публицистичния им запъртък или общата читателска аудитория пренебрегне великата им поетична творба, вдъхновена от бучката маджун, която сутринта са намерили под мишницата си" - истината е, че никога не съм се сещал да търся вдъхновение в тази "бучка маджун", но пък затова чета блога ти за да открадна някоя идея :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


Хей, ориганала на "бучката маджун под мишницата" е на Дъглас Адамс от "Пътеводител на галактическия стопаджия".

Разбира се, че е абсурдно да се наястова за задължителна литературна стойност. Които претендираме за такава, публикуваме нещата и в литературните сайтове. Някои редовно имаме и публикации в периодичния печат. Участваме в литературни конкурси и така нататък. От "критикарстващите" го няма никакъв там, където по-истински критици, предварително са изяснили критериите си. Тук целта на публикуването е различна, а самата самобитност е по-важна за блогването от всичко останало.

Поздрави. Май се е обадил бъга и си изхвърлен от профил, защото излизаш анонимно, а анонимни коментари съм забранил.
цитирай
42. cefulesteven - Първа страница "била в мен...
24.08.2011 21:26
tutankhamon661 написа:
cefulesteven написа:
Първа страница "била в мензис", "кокошките в блога", "непълноценните блогъри в блога". Разбрах и за големия кеф, че направил впечатление на много влезли в постинга със "стойностното" заглавие: "Постинг без кометари, по-грозно от жена без цици". Нахвърлиха се даже и на циците, макар, че никоя не е тръгнала да си ги показва. И това е само една малка част от всички, които са се меркали пред очите ми. И накрая, същия тръгва да дава универсално лечение за проблема, който създава. Това, ако не е абсурд, отявлена манипулация и борба за неформално лидерство, не знам, какво друго ще е.

Но да подчертая: проблема е принципен. И не може нищо да се реши, ако не се разпознават подобните, а очебиен симтом им е: манията за критикарстване.


О, да, първа страница била в мензис. Нали го питах преди време, това ли му е стойностното. Заора в друга посока - винаги се измъква, когато го заклещиш.
Ако друг пусне такова заглавие, първо той ще скочи. Ама за него е позволено. Привилегии са му се приискали.


"Във фермата на животните всички са равни, но някои са по-равни." - един великолепен цитат на Оруел. Колкото и пъти да прочета този разказ, няма да ми омръзне. Препоръчвам го на всички.
цитирай
43. antikom - Много точно!
24.08.2011 21:26
Много точно!
цитирай
44. cefulesteven - "дискусиите в блога се отм...
24.08.2011 21:27
bigbro написа:
"дискусиите в блога се отместват от важните неща за живота, световното разнообразие и проблематика, до проблемите в битуването, в блога." Това е истината.
.....................................................................
Проблема "вечния септември" се е появил през септември 1993г.
Вечният септември е жаргонен израз сред потребителите на Usenet, лансиран от Дейв Фишър . С него се означава периода от време, започващ през месец септември 1993 година и характеризиращ се с безспирния приток на нови потребители в Usenet (новаци, на английски: newbies), съпътстван от непрестанно снижаващи се стандарти на общуване и поведение както в Usenet така и в целия интернет. Целия текст ..... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82_%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8


Благодаря ти. Не знаех за този термин. Мислех си, че няма с какво да ме обогати, точно този ми постинг, но имало. Много приятно ме изненада.
цитирай
45. diso - Много коментари, бе, почти забравих темата;))
24.08.2011 21:30
Нещастниците, на които си отделил толкова много време и място... мисля, че не ги заслужават.
И аз "се подвизавах" известно време тук... Помня как се радвах на първата си "първа", мина времето и когато за всяка публикация събирах поне 500 посещения и излизаше на "първа", преди да е изминал и час от публикуването... Така и не разбрах защо публикациите, в които влагах най-много страст не срещаха очакваното одобрение...
Не се чувствам "неразбран". Чувствам се изчерпан откъм идеи. Затова не пиша... засега.
После - пак ще публикувам.... вероятно.
Тъжно ми е, че много стойностни автори не издържаха - не понесоха обидите и простотията...
Простотията не е само тук. Има я и другаде. Не разбирам хората, които влизат в блоговете, само за да "се изсерат" там. Няма да ги разбера никога.
цитирай
46. cefulesteven - Sravnenieto za Zevs e ubiistveno. ...
24.08.2011 21:31
injir написа:
Sravnenieto za Zevs e ubiistveno.:) I chuvstvoto za Vajnost - syshto!



Щях да спомена някъде и "виртуален Тартюф", но потока на мисълта с който писах беше толкова бърз, че го изпуснах. :)
цитирай
47. cefulesteven - Много точно! Благодаря ти.
24.08.2011 21:34
antikom написа:
Много точно!



Благодаря ти.
цитирай
48. cefulesteven - Нещастниците, на които си отделил ...
24.08.2011 21:43
diso написа:
Нещастниците, на които си отделил толкова много време и място... мисля, че не ги заслужават.
И аз "се подвизавах" известно време тук... Помня как се радвах на първата си "първа", мина времето и когато за всяка публикация събирах поне 500 посещения и излизаше на "първа", преди да е изминал и час от публикуването... Така и не разбрах защо публикациите, в които влагах най-много страст не срещаха очакваното одобрение...
Не се чувствам "неразбран". Чувствам се изчерпан откъм идеи. Затова не пиша... засега.
После - пак ще публикувам.... вероятно.
Тъжно ми е, че много стойностни автори не издържаха - не понесоха обидите и простотията...
Простотията не е само тук. Има я и другаде. Не разбирам хората, които влизат в блоговете, само за да "се изсерат" там. Няма да ги разбера никога.


Всъщност отделих повече време на проблематиката, преди година, когато близо месец, писах "Проклятието блогър". Причините в деструктивното желание, могат да са различни, мисля за тях не заради блога, а защото това са сили, които оказват влияние на цяло общество. А ти определено ми липсваш, защото си един много позитивен човек и през снимките ти виждах неща, върху които не биха се спрели очите ми, а ти си ги забелязал и по-този начин, аз се уча да обръщам внимание на дребни, но прекрасни детайли от реалността ни.
цитирай
49. tutankhamon661 - 45. diso - Много коментари, бе, почти забравих темата;))
24.08.2011 22:04
diso написа:
Нещастниците, на които си отделил толкова много време и място... мисля, че не ги заслужават.
И аз "се подвизавах" известно време тук... Помня как се радвах на първата си "първа", мина времето и когато за всяка публикация събирах поне 500 посещения и излизаше на "първа", преди да е изминал и час от публикуването... Така и не разбрах защо публикациите, в които влагах най-много страст не срещаха очакваното одобрение...
Не се чувствам "неразбран". Чувствам се изчерпан откъм идеи. Затова не пиша... засега.
После - пак ще публикувам.... вероятно.
Тъжно ми е, че много стойностни автори не издържаха - не понесоха обидите и простотията...
Простотията не е само тук. Има я и другаде. Не разбирам хората, които влизат в блоговете, само за да "се изсерат" там. Няма да ги разбера никога.


По принцип не отговаряме, но ако това продължи прекалено дълго, може някой да повярва на лъжите им. Те ежедневно извъртат фактите.
Представи си, че някой бъде баннат заради техен лъжлив донос, каквито постоянно пишат до модераторите. Няма ли да е жалко?
За старите блогъри се знае това-онова, но идват нови и точно на тях скачат тролоподобните. Те, многопрофилниците, разправят "този бил онзи" и така нататък. Понякога наистина го мислят, а друг път умишлено лъжат за да елиминират евентуална бъдеща конкуренция.
Изобщо искат да стеснят кръга до приятелите си от Фейсбук. Тогава защо не си стоят там? Нямам отговор.
цитирай
50. cefulesteven - Старият като света и добре проверен ...
24.08.2011 22:14
Старият като света и добре проверен принцип: "пускаме мълва, че сестра ти е еди-си-каква, а ти пропилей младините си в обяснения, че нямаш сестра."

И докато се вихрят препирни имал ли е еди-си-кой, сестра, основната тема бяга. Историята се повтаря пет, шест...безброй пъти с годините и накрая не остава никаква друга тема, освен препирните. И оклеветените, охулени хора, които на никому нищо лошо не са искали да сторят, а само да изложат в СВОЯ СОБСТВЕН БЛОГ, свои собствени възгледи за красивото, доброто и любовта.
цитирай
51. toxic - Престанете, ще изгоните блогъра ...
24.08.2011 22:19
Престанете, ще изгоните блогъра clubmate! Няма по-преследван блогър от него, животът му е съсипан и ако продължавате така ще се обиди и ще отиде да затвори друг сайт! Кой тогава ще затвори блог.бг?! ;))
цитирай
52. cefulesteven - Престанете, ще изгоните блогъра ...
24.08.2011 22:33
toxic написа:
Престанете, ще изгоните блогъра clubmate! Няма по-преследван блогър от него, животът му е съсипан и ако продължавате така ще се обиди и ще отиде да затвори друг сайт! Кой тогава ще затвори блог.бг?! ;))


Е, аз му казах, че е герой. Не е лесно да се затвори сайт:)
цитирай
53. stoineff - Не съм съгласен, че блогът трябва да ...
24.08.2011 23:17
cefulesteven написа:
анонимен написа:
Не съм съгласен, че блогът трябва да има литературна стойност. В моя например няма и троха литература, но е блог. Това не е най - важното. Принципно съм съгласен с тев.
Много готино изречение:
"публицистичния им запъртък или общата читателска аудитория пренебрегне великата им поетична творба, вдъхновена от бучката маджун, която сутринта са намерили под мишницата си" - истината е, че никога не съм се сещал да търся вдъхновение в тази "бучка маджун", но пък затова чета блога ти за да открадна някоя идея :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


Хей, ориганала на "бучката маджун под мишницата" е на Дъглас Адамс от "Пътеводител на галактическия стопаджия".

Разбира се, че е абсурдно да се наястова за задължителна литературна стойност. Които претендираме за такава, публикуваме нещата и в литературните сайтове. Някои редовно имаме и публикации в периодичния печат. Участваме в литературни конкурси и така нататък. От "критикарстващите" го няма никакъв там, където по-истински критици, предварително са изяснили критериите си. Тук целта на публикуването е различна, а самата самобитност е по-важна за блогването от всичко останало.

Поздрави. Май се е обадил бъга и си изхвърлен от профил, защото излизаш анонимно, а анонимни коментари съм забранил.


Не съм анонимен :)))) Не зная защо така е излязло :)))
цитирай
54. cefulesteven - Изхвърлило те е от профил. Миналата ...
24.08.2011 23:22
Изхвърлило те е от профил. Миналата седмица като ползвах мобилен интернет ми се случваше.

Благодаря ти, че се обади. Сега разбрах, че си ти.
цитирай
55. kamosutrov - Как няма да си ходят свестни хора? Кой би имал нерви такъв да го коментира?
24.08.2011 23:25
rustam - Ами ти къде беше когато много преди Полигор, един мъник - Ал.Донев, известен най-вече като Тутаткамон 661, трупаше профил след профил?
Коментираше в профилите му, нали.
И защо Горинов да има по-малко права от Донев?
Само защото на теб ти отърва, така ли?
Ти какъв си тук - админ или групенфюрер? Да го духаш жалък нюхач, дайба и кухата кратуна дайба. 
цитирай
56. tutankhamon661 - 55. kamosutrov - Как няма да си ходят свестни хора? Кой би имал нерви такъв да го коментира?
24.08.2011 23:44
kamosutrov написа:
rustam - Ами ти къде беше когато много преди Полигор, един мъник - Ал.Донев, известен най-вече като Тутаткамон 661, трупаше профил след профил?
Коментираше в профилите му, нали.
И защо Горинов да има по-малко права от Донев?
Само защото на теб ти отърва, така ли?
Ти какъв си тук - админ или групенфюрер? Да го духаш жалък нюхач, дайба и кухата кратуна дайба. 


Тези неща ги говорят за много хора, но най-често за мен, защото като ме видят и пълнят гащите.
Знаеш ли кое е по-любопитното? Докато Рустам обявяваше за мои профили абсолютно всички свои врагове, в същото време пишеше любовни лс-та на някои от тях. Онези, с които съм по-близък, дори ми ги копираха. Другите не са, но не е нужно, защото всички знаят слабостта на Рустам към съобщенията.
Разбираш ли номера? Чрез "ти си профил на едикой си" опитват да елиминират конкуренцията, да притискат, да шантажират. А в същото време "Що не се срещнем на по кафе".
Не ми е известно някъде да му е вързало. Ха-ха!
цитирай
57. cefulesteven - rustam - Ами ти къде беше когато м...
25.08.2011 00:58
kamosutrov написа:
rustam - Ами ти къде беше когато много преди Полигор, един мъник - Ал.Донев, известен най-вече като Тутаткамон 661, трупаше профил след профил?
Коментираше в профилите му, нали.
И защо Горинов да има по-малко права от Донев?
Само защото на теб ти отърва, така ли?
Ти какъв си тук - админ или групенфюрер? Да го духаш жалък нюхач, дайба и кухата кратуна дайба. 


Какво да каже човек, освен: "Ц-ц-ц-ц, ей това е изтънчен език!"
За стилово неуместните думи и изрази не ми се говори, че току - виж, пак се стигнало до културен шок:)
цитирай
58. cefulesteven - какво дириш още в този сайт? А? ...
25.08.2011 01:39
shtrakalka написа:
какво дириш още в този сайт? А?



Сайтът си ми харесва. Неколцината, който тровят атмосферата му, Слава Богу, не са сайта. Колкото и кощунствено да им звучи подобно твърдение. И Слава Богу, все още свестните блогъри са повече.

цитирай
59. cefulesteven - Щото, ако и ти си тръгнеш, кой ще ни ...
25.08.2011 01:53
shtrakalka написа:
Щото, ако и ти си тръгнеш, кой ще ни остане?


Е, никой не е незаменим, но споко, тук съм:)
цитирай
60. kamosutrov - Интересното е, че мен нарича "жалък нюхач", а знае кой и къде коментира. Милиционерщината е диагноза.
25.08.2011 07:39
cefulesteven написа:
kamosutrov написа:
rustam - Ами ти къде беше когато много преди Полигор, един мъник - Ал.Донев, известен най-вече като Тутаткамон 661, трупаше профил след профил?
Коментираше в профилите му, нали.
И защо Горинов да има по-малко права от Донев?
Само защото на теб ти отърва, така ли?
Ти какъв си тук - админ или групенфюрер? Да го духаш жалък нюхач, дайба и кухата кратуна дайба. 


Какво да каже човек, освен: "Ц-ц-ц-ц, ей това е изтънчен език!"
За стилово неуместните думи и изрази не ми се говори, че току - виж, пак се стигнало до културен шок:)

цитирай
61. batogo - Имаше една епиграма: " Не можа ...
25.08.2011 11:41
Имаше една епиграма: " Не можа да сътвори и твореца умори ". Колкото по злостна е критиката, толкова по неуспял е скрития зад нея човек като творец. Истинския творец цени творчеството на всеки, защото знае, че понякога и най - елементарното творение може да те подсети за най - гениалното откритие. А за мнението ти те поздравявам.
цитирай
62. tutankhamon661 - cefulesteven
25.08.2011 14:05
Видя ли го оня как се насра - буквално!
Сега блогът му наистина прилича на кенеф.
Вчера докато повтаряше, че не трябва да се говори за другите и някои нямали идеи за постинги, ако не го споменат, в същото време е писал постинг, посветен на съблогър. Това се нарича лицемерие. Акъл за две стотинки няма.
То е ясно - ако не пише обиди към някой, едва събира 200-300 прочитания, а много му се иска да са повече. Всяка нощ сънува първа страница.
цитирай
63. cefulesteven - * възгледи * мнения * истори...
25.08.2011 14:41
golden написа:
* възгледи
* мнения
* историйки
Всеки, който чувства, че има какво да каже на другите, го прави по свой начин и на такова място, което да се вижда от другите хора в пространството на интернет. Затова са форумите, ел.вестниците, блоговете - частни или общи.
Поддръжката на един блог, не е лесна, особено когато си се регистрирал и в обособена категория.
Според мен бягат от блога хората, които се чувстват неудовлетворени и неоценени.

Но, скъпи приятели: тук в този сайт сме много хора, разбира се, че не всички ще са удостоени с внимание. Това е като да водиш курс по някоя професия.
Не е личен дневник, макар че има и такава категория, този сайт е за развлечение.

Радвайте се, че го има!


Много, много хубаво послание и си заслужава да го пуснеш и в отделен постинг. Аплодирам те.
цитирай
64. cefulesteven - Имаше една епиграма: " Не можа ...
25.08.2011 14:42
batogo написа:
Имаше една епиграма: " Не можа да сътвори и твореца умори ". Колкото по злостна е критиката, толкова по неуспял е скрития зад нея човек като творец. Истинския творец цени творчеството на всеки, защото знае, че понякога и най - елементарното творение може да те подсети за най - гениалното откритие. А за мнението ти те поздравявам.


Иска ми се повечко хора да се замислят над думите ти. Изключително ценни са.
цитирай
65. cefulesteven - Видя ли го оня как се насра - буква...
25.08.2011 14:48
tutankhamon661 написа:
Видя ли го оня как се насра - буквално!
Сега блогът му наистина прилича на кенеф.
Вчера докато повтаряше, че не трябва да се говори за другите и някои нямали идеи за постинги, ако не го споменат, в същото време е писал постинг, посветен на съблогър. Това се нарича лицемерие. Акъл за две стотинки няма.
То е ясно - ако не пише обиди към някой, едва събира 200-300 прочитания, а много му се иска да са повече. Всяка нощ сънува първа страница.



Толкова е предвидимо, че няма смисъл да влизам в постинга. Бих предпочел да вляза в някой твой. И очаквам с нетърпение да пуснеш. Независимо от темата.

А тези животни, които са все "по-равни" са скучни, натрапчиви и предвидими. :)
цитирай
66. анонимен - Супата превря и кипна.
25.08.2011 16:56
Админите на сайта се взеха в ръце и нещата ще се подредат. Най-сетне.
цитирай
67. platttonnn - Куриозното в случая е,
25.08.2011 18:28
че аз не виждам причината за подобен разговор,тук всеки има лично пространство,което може да използва както намери за добре. Всичко е перфектно,общуването зависи от самия човек. Може би единствено,на търсачите на слава и престиж им е скучно,но никой не ни е вързал ТУК.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8405320
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112535
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031