Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2012 14:58 - Урболешка трагедия
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 4291 Коментари: 11 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Този постинг в блога на гуруто по потниктм ме хвърли от дузпа в тъч. Предводиделят на траковманиачените зомбита, "мъжкар, какъвто ти никога няма да бъдеш" (цитатът е на пламенната тракийка клонираната Доли), рони ред сълзи, ред сополи, колко несправедливо се отнасяли администраторите на сайта с него и т.н. Ужас и безумие.

Първоначалният шок бързо премина в недоумение, а недоумението бе сменено след прочит на коментарите и втори прочит на постинга от неудържим смях. За начало гуруто по потниктм цитира Краля на рокендрола, ама нещо му е нанагорно с езика и с имената, затова се пръква едно т, където не му е мястото и Елвис е прекръстен на Престли. Или може би т-то си е съвсем умишлено за доказ на тракийските корени на Елвис?

Самият постинг е нетипичен за гуруто по потниктм - вместо обичайното тракоманско словоблудство е съвсем кратък, но много по-богат на сълзи, сополи и драма, способна да посрами и най-сиропените латиноамерикански сапунки.

Запърточето било от "търсачите на истината", а в блог.бг му пречели и го тормозили? Става сериозно, сапунката бива размесена с параноя.  Съвсем не ми е ясно обаче, как администрацията на сайта и други блогъри биха могли да му пречат на "работата". Невъзможно, освен ако въпросната "работа" не я върши в блога. Изследователска работа по исторически теми в блог.бг. Нямам думи, боли ме коремът от смях.

Спецът по "истинската българска история" не спира дотук. Обиждали го били, а защитниците му били наказвани за това. Параноя в най-чист вид. И типичен български (в случая - по-скоро великотракийски) мрънканизъм. Какво тук отличава дискусиите относно простотиите му от царящия в блог.бг тон, не зная. Лексика, способна а накара и циганка от Женски пазар да се изчерви, употребяват обилно и зомбираните тракоманчета, какво се чуди, че от другата страна им отвръщат чат-пат със същото? Егати мъжкаря, егати самочувствието, егати "търсача на истината", след като от  една-две критични думички му се огъва коловоза. За съжаление, параноята е явен признак за психични отклонения, иначе бих се посмял още. Ей за такива екземпляри съществува много точно определение - "нежен задник" (да не се бърка с педераст или хомосексуалист - въпросното определение описва определен тип мъжки характер, при това сексуалната ориентация е без значение).

Въпросът за нежния задник е непосредствено свързан с "търсенето на истината" - като е такъв самоотвержен изследовател и "търсач на истината", къде му е на запърточето волята, самочувствието и увереността в себе си, след като и на една-две безобидни (а в някои случаи, както с некрофилската му изцепка - напълно заслужени) псувни не носи? Възможно обяснение е, че или знае, какви врели-некипели ги ръси и е гузен, или самочувствието му е смазано от собствената му простотия.

Драмата в стил "на крив трибуквен вълната му пречи" кулминира в предупреждението, че можели да му затрият блога и че бил "предоставил 192 постинга ценна информация", които трябвало да се теглят колкото се може по-бързо. От една страна  типично за всякакви зомбита - независимо дали пишат за HAARP, chemtrails или каквото и да е, все някой ги гони, преследва, крие истината и т.н. Обаче в контекста на един блог става смешно. Какво му пречи на гуруто по потниктм - и да му затрият блога, безплатен хостинг има колкото искаш. Единствената разлика в сравнение с блог.бг би било отсъствието и намаленият брой услужливи езици, които да облизват определени части от анатомията му. Отново - егати мъжкаря, егати търсача на истината, егати самочувствието.

Единственото обяснение за въпросния постинг е, че май запърточето е в паника, че вече не го четат толкова много и не му вярват толкова безкритично на бълнуванията и това му е докарало депресия. Или просто е решил да си направи самореклама. Както letopisec му пише в коментарите - решил е сам да си подпали Райхстага. Тук обаче запърточето не го докарва даже и до умственото ниво на нацистите - вместо да си затрие сам блога без предупреждение, рони сълзи и сополи за нероден Петко и се напъва да се изкара сам великомъченик.

С две думи - урболешка трагедия (но не по Душан Ковачевич).

P.S. От гледна точка на зомбологията става интересно - това е втори постинг, където се очертава ясна връзка между всякакви зомбирани и мрънканизма. Може би трябва да погледна темата по-внимателно.



Гласувай:
10



1. joysii - Мхммммм, и аз мисля нещо такова. Ако ...
12.01.2012 15:20
Мхммммм, и аз мисля нещо такова.
Ако ще закриват блога на господина ,да го закриват.Не е свършекът на света.
Голяма паника настана.
А дали изобщо някой има намерение да трие този блог.....не се знае.
Това би могъл да направи и авторът.:):):)
цитирай
2. preparator - Виж сега,
12.01.2012 15:23
според мене не е параноя, а евтин и изтъркан трик, до който прибягват по принцип хора с мания, в момента, в който усетят намаляване на "всенародната обич"
Нещо от рода на инсценираните скандали, използвани от залязваща фолк звезда, манекенка или куртизанка.
При линостите с диктаторски уклон пък същата роля играят "предотвартените" или "неуспешни" покушения.
"Потникът" просто заявява своето неистово желание за внимание и обгрижване.
За съжаление, колкото и да му се иска край него да пърха Клеопатра, единственото, което ще получи, е потната и мазна милувка на буля Дулцинея, възпитаничката на Шуменския институт за детски учителки.
цитирай
3. zlokuche - @preparator: за изтъркания трик си прав.
12.01.2012 15:30
За саморекламата - също (и в постинга пиша за това). За параноята - не зная. Сам си видял - основно в блога ми се занимавам с всякакви зомбирани (тракоманчетата не са изключение), и често се сблъсквам с параноя. Ще чакам тракийските коментари, може би ще стане по-ясно.

Но и да я няма параноята - пак излиза урболешка трагедия.
цитирай
4. preparator - Абс си прав
12.01.2012 15:38
за всичко останало - така си е. Просто исках да уточня за параноята. Този "потник" е доста нахален и и самонадеян, за да е параноичен.
цитирай
5. milamam - Толкова много думи за някой, който е ...
12.01.2012 19:55
Толкова много думи за някой, който е толкова незначителен...или не...друго беше определението...
Каквото и да е, толкова написано за нещо толкова безлично...хм, странно...защо ли?
цитирай
6. анонимен - С част от тезите ти не съм съгласен.
13.01.2012 14:43
Но за това, друг път. Не искам да дискутираме в присъствието на старшина Цъгов и Жойси. Особено първия.
цитирай
7. joysii - 6. katana
13.01.2012 20:28
Защо така съм те наплашила,приятелче?:):)
Дискутирай си спокойно.
Аз не мисля да казвам нещо повече.Вече съм написала един коментар.
Спароток се прави на жертва. А то просто интересът към неговия блог спадна.То в сайта все пак има и хора с акъл, не всички се връзват на измишльотини за траки.
цитирай
8. анонимен - Е, не се изсилвай с наплашването. :-))))))
14.01.2012 17:10
joysii написа:
Защо така съм те наплашила,приятелче?:):)
Дискутирай си спокойно.
Аз не мисля да казвам нещо повече.Вече съм написала един коментар.
Спароток се прави на жертва. А то просто интересът към неговия блог спадна.То в сайта все пак има и хора с акъл, не всички се връзват на измишльотини за траки.

Дискусиите стават между аргументиращи се опоненти. С факти, при това. Ако може.... Иначе е обмен на празни приказки. Съкровена тайна ще ти издам, ама празните приказки ги обменям на чашки с приятели. Пък и там често се преминава от празни към пълни приказки.
цитирай
9. cindy - Честно казано не знам за какво говориш, не съм чела въпросния пост.
11.03.2012 19:58
Подозирам, че става дума за спароток, но не му следя творчеството, твърде едностранно ми се види... То по неговите теории сигур и Господ е Тракиец, но това е сигурно завършека на изследванията му, да не изпреварам събитията...

Но нещо друго ми е странно - ти си лекар-психиатър, с майка ти се знаем блогово от доста време, което няма нищо общо в случая, но просто го споменавам.

В твоите постове избива толкова много негативизъм и злъч, та чак се чудя как им оказваш помощ на твоите пациенти. Сигурно само на ледени душове и елекрошокове! Шегувам се, ама ... :–)



цитирай
10. zlokuche - cindy, елементарно. Разни изпе...
11.03.2012 20:19
cindy, елементарно.

Разните изперканяци в блога 1) не са ми пациенти, 2) по собствените си думи са психично здрави и 3) забавлявам се с простотиите и лиготиите им.
цитирай
11. анонимен - Хм. . . Дааа! Клонираната уфца- ...
09.04.2012 17:22
Хм... Дааа!
Клонираната уфца- Долса Карабаджакова.
Светли празници Снеже!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 738858
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1332
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031