Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2012 11:33 - Един линк в подкрепа на Катана и накратко: "защо"
Автор: cefulesteven Категория: Други   
Прочетен: 10373 Коментари: 26 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всеки си има личните разбирания за свобода, всеки е отговорен пред себе си, за компромисите, които прави с тях. И идва един момент, в който не може да направи повече, отколкото е правил. Защото тези компромиси, както развиват разбиранията му за свобода, а с тях и самата му свобода, така понякога я и разрушават. А според моите простички разбирания: голяма ирония е да се нарича "свободно пространство" място, където вилнеят групировки и милиции и подлагат на тормоз останалите, само защото поради една или друга причина не са им харесали или не са им удобни, само защото така задоволяват нагона си за доминация или защото не са способни на нищо друго. 

За разлика от Бекс, когото много уважавам и като човек и на когото се възхищавам като автор, няма да задавам гатанки, чий е този анонимен коментар, примерно: 

" Все бива бива луди, но като тоя не бях виждала.
Мисли се за свети Сава, който ще спаси горкия сайт.
Катана,али, цефул, кроталка и другите катаноподобни, защо не проумеете, че сте излишни тук, не си оберете крушите и не оставите хората на мира?
Едновременно сте смешни и жалки - една психясала групичка, която служи само за смях на нормалните хора.

д-р Стайкова"

Анонимният си е анонимен. Той не е човека, който се крие зад анонимността, а нещо от него, което го е срам да покаже. Думичките са нищо и никакви, къде къде по-сериозни и обидни е имало, но ги цитирам, понеже са емблематични, от години повтаряни в един или друг вариант, отправени към мен или към някой друг, обикновено по-популярен, обикновено по-сърцат, обикновено човек за който блогването има някаква стойност, част от живота му е, част от душевността, а не е просто отприщване на злоба в имагинерно измерение. 

Би трябвало да са напълно лишени от значение думички, но подобни отдавна са намерили подходящата среда, развили са се, превърнали са се в основния характер на изявата на някои блогъри. Т.е. хора, които се държат като ПО- от останалите. Неформалните лидери, които вместо собственици или назначен от тях апарат, казват, кой е излишен и кой му е мястото тук. 

Някой ще каже:
 "Ами така е като им обръщате внимание", но нека се замисли, нека си опресни паметта. Защото не само Бог, а едва ли има потребител, който да не ми е свидетел, че съм дистанциран от конфликтите. Имам си други приоритети и други цели и общо взето не им обръщам внимание. На стотици, а може би хиляди нападки, понеже и не чета, стремя се да не чета подобни, мога да отговоря веднъж. И какъв е бил резултата?! Още повече в същия дух...

И проблема не е личен. Личен проблем нямам. Блогва ми се, блогвам си. И ми е много гот. И се развивам, но...вече не тук. Проблема е, че се дава правото на някои да мачкат останалите. Даже не е и блогов, по-сериозен е. Аз не мога да се боря с него, но си имам поне правото да кажа своето "НЕ", без мен. И не мога да не го направя. 

За това и подкрепям Катана. Линк към постинга му. Достатъчно ясен е. 

Пък и ако греша, крайно време е да разбера, в случай, че съм "излишен тук".

От 24-05 ПОНЕ за две седмици няма да присъствам. 




Гласувай:
22



1. анонимен - На война, като на война, Стеф!
21.05.2012 11:46
Не съм от тези, които се продават или предават.
цитирай
2. lidislidis - Стефане, за първи път не мога да се съглася в защитата ти на самозабравилите се блогъри
21.05.2012 11:47
Изнасяли чужди данни, направили блог за оплюване съблогери и с всякакви непочтенни средства и с замах упражняващи натиск в блог.бг. Приятелствата ти с тях са си приятелства, но всичко, което правят в блога е долно и противоречи с всякакви нетни и блог норми на поведение...
Приятна седмица!
цитирай
3. анонимен - xxx
21.05.2012 12:01
психиатърка е баба еленица, психиатър е полигор. редно е, админи и собственици на сайта, най-после да озаптят тези самозабравили се хора, както и да изтрият безбройните им клонинги, с които плют потребителите и правят с тях чудовищни психоексперименти! Тази двойка има също така още клонинги и почти винаги действат заедно, но това е проблем на админите, които ако искат в този сайт да останат наистина читави хора, нека проверят.
цитирай
4. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Стефане!
21.05.2012 12:02
Ти не си излишен никъде. В България нищо не е като хората. Няма правила! Чалгализацията е навсякъде. 50 години не се ходеше на църква. Не! Преследваха ни като ходехме на църква. Не че съм много набожна или религиозна. О, не! Но да кръщаваш тайно детето си, да празнуваш тайно Бъдни вечер... :) И какво изповядвахме? Колективно щастие, колективно порицание, колективна любов. Какво е анонимността? Ами проява на колективното обезличаване, на безотговорност, на проституиране със ценности - т.е - отсъствие на ценностни ориентации. Не говоря за възпитание! Много далеч сме от добри маниери и тям подобни претенции. Говоря за морал. За човещина. Зле сме. Много окаяни и зле. Ние въобще нямаме представа от това, какво е блог и защо хората по света имат блог. Обидно е. Но - виртуалният океан е неизброден, а третата литература - бъдещето. Така че - светът изобилства с блогови платформи, където никой никого не обижда, а спорът е спортменски издържан и носи интелектуална радост, мозъчна гимнастика и ... удоволствие. Така че - ЗЛЕ СМЕ! Болна история. Много хора са БОЛНИ и се нуждаят от ПОМОЩ. Обитаваме такова общество. И през ум не ни минава, че подобни маниери - НЯМА никъде по света. Какво значи един човек да е фрустриран? Ами, жена му не е добре и му се кара - примерно.:) И той как възвръща баланса и как "хармонизира" себе си!? С анонимно хейтърство във виртуала. А понякога и с не анонимно...:) Говорихме с Или за това. Досадих с предългия коментар, но с някои неща никога няма да "свикна". Не мога. Поздрави за позицията!
цитирай
5. анонимен - Когато дойдох тук, идеята за общ...
21.05.2012 12:05
Когато дойдох тук, идеята за общуване с хората беше съвсем друга. Исках да поговорим по въпроси, които малко или много засягат всеки от нас. Именно да говорим, а не някой на някого да крещи. Оказа се обаче, че кресливите, макар и по-малко, са по-силни и по-добре организирани. Нищо ново, случващото се тук става и в държавата - отгоре изскачат кресливите, а тези, които дърпат конците, са в сянка и обират парсата. Способните хора са възпитани и толерантни и като такива, склонни да отстъпват пред агресивната посредственост.
Мисля, че подобен климат устройва и собствениците на сайта, щом досега не предприемат нищо срещу него, освен няколко пуснати постинги за опипване на почвата. Затова подкрепям, така или иначе основните ми постинги вече са другаде, не тук.
цитирай
6. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21.05.2012 12:24

Полза няма. Даже обратното. Новите промени в сайта са изцяло за да угодят на троловете - гласове и коментари сега тежат повече от прочитанията. Кой има полза от това? Хората без аудитория, т.е. троловете и безинтересните. Понеже тях няма кой да ги прочете, едничкият им шанс да излязат по-напред е самогласуване и самокоментиране.

Точно за да се избегнат подобни манипулации по абсолютно всички други сайтове значение има САМО броят на посещенията. Hавсякъде е така, обаче blog.bg върви наопаки, за което вече понася последствията. Ще става и по-зле, защото хората няма да търпят вечно, а и логиката не се съобразява с лични мнения, виждания, капризи и т.н.

Това не е някаква тайна - всички го знаят, но някои се правят на луди. За дискусии говорят! Чекай, чекай малко! Hие сме слепи и не виждаме копирането на стари коментари в нови постинги - правят го именно онези, които най-много дрънкат за нек'ви дискусии, които само те виждат.

Стари изказвания, усмихвания, емотикони - едно и също е. Tези неща навсякъде се наричат "спам" и е абсурдно да влияят на класациите. Трябва да си централно изкукал или долен лъжец и интригант, за да го представящ като "важен фактор".

В Интернет е пълно с фотографски блогове - те са едни от най-четените. И познайте какво! Почти никъде в тях няма коментари. Това не променя факта, че безспорно са бижуто на Нета. И никой кретен не си позволява да пита защо няма коментари. Tам където картините говорят красноречиво, няма нужда от думи.

Увеличеното значение на коментари и гласове ще доведе само до едно - засилване на манипулациите, което означава повече тролове и самокоментиращи се на първа страница.

Искрено се надявам да чуе някой. В противен случай свиквайте с нещата, които не ви харесват тук - все повече ще се набиват в очи!
цитирай
7. vmir - Когато простотията възтържествува и сметне, че тържеството е критерия за истина и праведност,
21.05.2012 12:29
тогава друто не остава.
цитирай
8. анонимен - Анджи, блоговите и реалните тупаници не са работа за дамите. :-))) Така или иначе,
21.05.2012 12:29
angpiskova написа:
Когато дойдох тук, идеята за общуване с хората беше съвсем друга. Исках да поговорим по въпроси, които малко или много засягат всеки от нас. Именно да говорим, а не някой на някого да крещи. Оказа се обаче, че кресливите, макар и по-малко, са по-силни и по-добре организирани. Нищо ново, случващото се тук става и в държавата - отгоре изскачат кресливите, а тези, които дърпат конците, са в сянка и обират парсата. Способните хора са възпитани и толерантни и като такива, склонни да отстъпват пред агресивната посредственост.
Мисля, че подобен климат устройва и собствениците на сайта, щом досега не предприемат нищо срещу него, освен няколко пуснати постинги за опипване на почвата. Затова подкрепям, така или иначе основните ми постинги вече са другаде, не тук.

мъжете сме прост народ и ни бива за малко неща. Поне за това ставаме.
цитирай
9. cefulesteven - Фараоне, сега нещо лично и конкретно
21.05.2012 12:39
Понеже си спомняш случая. Малко преди Коледните празници, един постинг, в който едно същество /а може и няколко същества зад един никнейм/ започнаха да обсъждат дори семейния ми живот. Понеже не им беше достатъчно с цялото си литературно невежество и творческа импотентност да говорят за разказите ми. Понеже не им беше достатъчно при агресията, която сипят да говорят за морала ми. Понеже не им беше достатъчно при хипер-активността им, която имат в блог.бг. да говорят, че била голяма моята активност. Понеже при явните си издънки, които показват дефицит откъм социален живот, не им беше достатъчно да говорят за моя. Честно, в постинга така и не влязох, но отзвука беше толкова голям, че научих доста за него. Писах до административния апарат, с цялото си уважение, мога да покажа и копие от това, което съм написал, но срещу постинга не само нямаше санкция, а си остана на видимо място...Нищо. Голямо чудо. Каквото и да говорят, в личен план си имах празник. Просто съвпадение. Годишнина от връзката, която беше обсъждана понеже е най-големия проблем на България. Пуснах си поздравителен постинг и веднага обиден хейтър, как можело така да съм щастлив, като са се заяждали с мен. Сериозно говоря. Минути след това, постинга ми, в който никой не съм нагрубил, нито съм желаел да засегна, а просто да поздравя своята прекрасна половинка, че е до мен и ме прави щастлив отстранен от всякакво видимо място. Не, че ми и трябваше да е на такова, но ми интересно защо, като онзи другия остана.

Един пример, от около сто и не знам си колко. :)
цитирай
10. анонимен - Стеф, работа на амебите е да се занимават с нас
21.05.2012 12:48
Щото няма с какво друго.
цитирай
11. tutankhamon661 - 11. cefulesteven - Фараоне, сега нещо лично и конкретно
21.05.2012 13:28
cefulesteven написа:
Понеже си спомняш случая. Малко преди Коледните празници, един постинг, в който едно същество /а може и няколко същества зад един никнейм/ започнаха да обсъждат дори семейния ми живот. Понеже не им беше достатъчно с цялото си литературно невежество и творческа импотентност да говорят за разказите ми. Понеже не им беше достатъчно при агресията, която сипят да говорят за морала ми. Понеже не им беше достатъчно при хипер-активността им, която имат в блог.бг. да говорят, че била голяма моята активност. Понеже при явните си издънки, които показват дефицит откъм социален живот, не им беше достатъчно да говорят за моя. Честно, в постинга така и не влязох, но отзвука беше толкова голям, че научих доста за него. Писах до административния апарат, с цялото си уважение, мога да покажа и копие от това, което съм написал, но срещу постинга не само нямаше санкция, а си остана на видимо място...Нищо. Голямо чудо. Каквото и да говорят, в личен план си имах празник. Просто съвпадение. Годишнина от връзката, която беше обсъждана понеже е най-големия проблем на България. Пуснах си поздравителен постинг и веднага обиден хейтър, как можело така да съм щастлив, като са се заяждали с мен. Сериозно говоря. Минути след това, постинга ми, в който никой не съм нагрубил, нито съм желаел да засегна, а просто да поздравя своята прекрасна половинка, че е до мен и ме прави щастлив отстранен от всякакво видимо място. Не, че ми и трябваше да е на такова, но ми интересно защо, като онзи другия остана.
Един пример, от около сто и не знам си колко. :)


Именно. Да обсъждаш нечий чужд живот е всичко друго, но не и блогване. Само че го правят тези, които имат полза от самокоментиране и самогласуване. В противен случай никой няма да им обърне внимание. При толкова интересни материали в нета кой ще ти гледа злобата на изпадналите тикви? Подобни гаври няма да видят първа страница, ако системата е като по другите сайтове.

Така или иначе вече не храня надежди, че нещо ще се промени. Затова отдавна съм спрял да пускам отговори към някой. Дори съжалявам, че съм си губил времето. За мен няма полза, след като тези, от които зависи, не желаят да погледнат истината в очите.

Blog.bg е хубава идея. Съсипана. И продължава да затъва.
цитирай
12. diso - Вчера бях на Първа доста време
21.05.2012 14:16
И защо? Защото, поради отсъствие, бях свалил модерацията и веднага го бяха оцвъкали.
Нямам нужда от подобна "популярност".
цитирай
13. sistemite - от sistemite : Колеги, не приемайте нещата толкова "навътре". Всички сте прави,а....
21.05.2012 15:45
лично, ми допадна позицията на Мълчаниеотнадежда7 - като по-обобщаваща. Такова е положението, защото е такова времето в което живеем. Сами сте свидетели, само през последната седмица, какво "ПОКАЗНО" Ви направиха, а ?. Така, че - няма нищо случайно под Слънцето : Под Слънцето, днес си живуркат и Тапата, и Джибрата и Кукувицата (червената) и.....е,... и Тримата кръстници (разбира се). Тогава, какво му е на БлогБг-то , като е в час с времето ?
А, относно "явлението" - ХЕЙТЪР (троловете и пр...не са важни - те са, като слабата ракия ), но виж Хейтъра - това е друга работа. Току - така Хейтър не се става, само че една забележка към практикуващите "Хейтъри" : Висшият пилотаж в такова пространство, може да постигне и овладее САМО този, който не е АНОНИМЕН !
Поздрави на всички !
Другото е "вкиснала" бира !
цитирай
14. mitkaloto - Съгласен съм с теб!
21.05.2012 16:00
Съгласен съм с теб!
цитирай
15. анонимен - Системите, ние можем да си създадем нормална среда
21.05.2012 16:24
Само ние. Никой няма да ни я създаде. За това поведох тази кампания. 2 седмици без нормални блогъри. Нека се засече влиянието ни. А тия мушмороци с кого да се занимават? Със себе си или ще нападнат други блогъри, които ще заемат нашето място. Защото хейтъра и трола вирее само в такава среда.
цитирай
16. анонимен - Само ние. Никой няма да ни я създаде. ...
21.05.2012 17:25
katana написа:
Само ние. Никой няма да ни я създаде. За това поведох тази кампания. 2 седмици без нормални блогъри. Нека се засече влиянието ни. А тия мушмороци с кого да се занимават? Със себе си или ще нападнат други блогъри, които ще заемат нашето място. Защото хейтъра и трола вирее само в такава среда.


Основната вина е на собствениците на сайта, които създават благоприятен климат за тролите. И трябва да разберат най-сетне, че с това свое поведение нарушават, освен нормалните етични правила и собствените си такива, а често пристъпват и такъв важен документ като конституцията.
цитирай
17. анонимен - Полза няма да има
21.05.2012 17:42
Преди две години с такъв протест срещу троловете се захванаха djgator и grobarq. И какъв беше резултата - и двамата не пишат в сайта вече.
цитирай
18. cefulesteven - Преди две години с такъв протест ...
21.05.2012 18:08
анонимен написа:
Преди две години с такъв протест срещу троловете се захванаха djgator и grobarq. И какъв беше резултата - и двамата не пишат в сайта вече.


За всеки случай, ако няма полза, поне за мен, няма да има вреда, ако не пиша в сайта. Ключовата дума е "пиша", защото мога да публикувам, но не пиша, от години не пиша истински тук. Там е работата, че и блогването ми не е пълноценно, не е онова на което съм способен. И причината не е в мен, защото явно си имам възможностите, щом го правя другаде, с този хъс, с тази вдъхновеност, с която някога го правих тук. Пак ще го повторя, не съм в състояние да се боря срещу всичко това, което настъпва, защото то не е конкретния сульо и пульо, който сериозно се взема за богоизбран или за любимец на дявола, а е процес, процес и извън блог-платформата, симптом за някакво заболяване на цялото общество. Какво заболяване?! Не мога да кажа диагнозата. Мога само хипоходрично да я предположа. Нямам силите да се справя с това, което е. Но имам да кажа своето: "Не! Без мен!". Повтарям се, защото трябва.
цитирай
19. анонимен - Преди две години с такъв протест ...
21.05.2012 19:40
cefulesteven написа:
анонимен написа:
Преди две години с такъв протест срещу троловете се захванаха djgator и grobarq. И какъв беше резултата - и двамата не пишат в сайта вече.


За всеки случай, ако няма полза, поне за мен, няма да има вреда, ако не пиша в сайта. Ключовата дума е "пиша", защото мога да публикувам, но не пиша, от години не пиша истински тук. Там е работата, че и блогването ми не е пълноценно, не е онова на което съм способен. И причината не е в мен, защото явно си имам възможностите, щом го правя другаде, с този хъс, с тази вдъхновеност, с която някога го правих тук. Пак ще го повторя, не съм в състояние да се боря срещу всичко това, което настъпва, защото то не е конкретния сульо и пульо, който сериозно се взема за богоизбран или за любимец на дявола, а е процес, процес и извън блог-платформата, симптом за някакво заболяване на цялото общество. Какво заболяване?! Не мога да кажа диагнозата. Мога само хипоходрично да я предположа. Нямам силите да се справя с това, което е. Но имам да кажа своето: "Не! Без мен!". Повтарям се, защото трябва.

Да, това е доста по-сериозен синдром, не е само блогов. И е ясно, че няколко души, които имат куража да назоват проблема, не могат да го преборят сами. Много хора са потърпевши от нещата, от които и ние, но се страхуват да го изговорят, за да си нямат неприятности. А това е като при болестите. Докато не признаеш, че си болен, няма как да поставиш точната диагноза и да започнеш лечението.
Е, мисля, че тук повечето блогъри сме поставили диагнозата. Но наистина липсва воля да се започне лечението - от туморите.
цитирай
20. анонимен - хм..
21.05.2012 20:58
Сега, аз като външен наблюдател (влизам тук от днес.бг, когато отстрани се появи интересно заглавие), мога ли да предложа една макар и без никаква полза, но все пак мисля, интересна гледна точка. - Представяте ли си тези .....(попълнете тук подходящата думичка по свое усмотрение) ако не бяха заети да изживяват своите 15 минути слава в блог.бг, а се изявяваха сред нормалните хора, в реалния живот. Представяте ли си каква напаст биха били? Колко лабилни хора биха унищожили и отклонили от естествения им път? Какви поразии биха направили? Затова си мисля, че е по-добре тук, в тази лудница да се събират, да се чувстват силни, да мислят, че са велики. Нека. Няма лошо. Тук не могат да навредят реално, освен ако не им позволите. Защото дистанцията я има. И тук е лесно просто да ги игнорираш. Тук са безопасни.
цитирай
21. tsanynka - Чували сте тази сентенция,нали:
22.05.2012 05:21
"ПО-УМНИЯТ ВИНАГИ ОТСТЪПВА"-
велика мисъл,която обяснява ГОСПОДСТВОТО НА ГЛУПОСТТА в света...и в блог.бг
:)))
цитирай
22. tsanynka - Diso,приятелю,
22.05.2012 05:40
diso написа:
И защо? Защото, поради отсъствие, бях свалил модерацията и веднага го бяха оцвъкали.
Нямам нужда от подобна "популярност".


вчера се зачетох при тебе...някъде малко преди ти да се завърнеш и да прекратиш словесната престрелка,аз бях забравила за какво става дума в постинга:)))анонимността срива всички бентове у дребните душици и им дава възможност да разливат помия и злъч по страниците на блога...Блог.бг е станал място за избиване на нечии комплекси...Жалко...Хубава идея,слаба организация,лоша реализация-като повечето неща у нас...ЗЛЕ сме,както писа Надя...много ЗЛЕ...
цитирай
23. diso - Дали е по-безопасно?
22.05.2012 09:50
анонимен написа:
Сега, аз като външен наблюдател (влизам тук от днес.бг, когато отстрани се появи интересно заглавие), мога ли да предложа една макар и без никаква полза, но все пак мисля, интересна гледна точка. - Представяте ли си тези .....(попълнете тук подходящата думичка по свое усмотрение) ако не бяха заети да изживяват своите 15 минути слава в блог.бг, а се изявяваха сред нормалните хора, в реалния живот. Представяте ли си каква напаст биха били? Колко лабилни хора биха унищожили и отклонили от естествения им път? Какви поразии биха направили? Затова си мисля, че е по-добре тук, в тази лудница да се събират, да се чувстват силни, да мислят, че са велики. Нека. Няма лошо. Тук не могат да навредят реално, освен ако не им позволите. Защото дистанцията я има. И тук е лесно просто да ги игнорираш. Тук са безопасни.

Ако наистина става дума за хора, които не смеят да се изявят в Реала, дали смелостта и усещането за сила, няма да им дадат решителност да започнат действия и сред хората навън?
цитирай
24. boristodorov56 - д-р Стайков
22.05.2012 11:08
Предписвам на д-р СТАЙКОВА - анален секс.
За тестване на човешките възприятия.
цитирай
25. thedarkangel1977 - само ще кажа подкрепям цефу, и ...
22.05.2012 11:14
само ще кажа
подкрепям цефу, и катана...
и не мисля че са излишни

всеки си има право на мнение, без да е оспорвано от другите
моето си е това и не ми дреме, ако някой тръгне да го оспорва
цитирай
26. thedarkangel1977 - Преди две години с такъв протест ...
23.05.2012 00:48
cefulesteven написа:
анонимен написа:
Преди две години с такъв протест срещу троловете се захванаха djgator и grobarq. И какъв беше резултата - и двамата не пишат в сайта вече.


За всеки случай, ако няма полза, поне за мен, няма да има вреда, ако не пиша в сайта. Ключовата дума е "пиша", защото мога да публикувам, но не пиша, от години не пиша истински тук. Там е работата, че и блогването ми не е пълноценно, не е онова на което съм способен. И причината не е в мен, защото явно си имам възможностите, щом го правя другаде, с този хъс, с тази вдъхновеност, с която някога го правих тук. Пак ще го повторя, не съм в състояние да се боря срещу всичко това, което настъпва, защото то не е конкретния сульо и пульо, който сериозно се взема за богоизбран или за любимец на дявола, а е процес, процес и извън блог-платформата, симптом за някакво заболяване на цялото общество. Какво заболяване?! Не мога да кажа диагнозата. Мога само хипоходрично да я предположа. Нямам силите да се справя с това, което е. Но имам да кажа своето: "Не! Без мен!". Повтарям се, защото трябва.

аз затва не протестирам срещу тролчетата - хлебарките в блог.бг
без вредители и насекоми, не може...
каквито и инсектициди да пръскаш, пак никнат...
та и в блог.бг тъй...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8404809
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112535
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031