Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2010 20:12 - Нова книга! Мадам Еротика!
Автор: cefulesteven Категория: Изкуство   
Прочетен: 10365 Коментари: 29 Гласове:
18

Последна промяна: 11.01.2010 20:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Няколко дни пусках "стари вечни теми" не беше случайно. Въпросите в тях не се нуждаят от отговор, но задавайки си ги, неусетно отговаряме на други, които не сме посмели да се попитаме. Около тях и отговорите се въртят историите ми и техните послания. Производните на вечните въпроси.

Ето, че дойде и вечерта, в която е време да кажа, защо отново пуснах темите. Във връзка със събитие, което очаквах бяха.

Нова година – нова книга!

Време и беше. И това е толкова гореща новина, че чак пари.

Става въпрос за е-book. Става въпрос за нещо доста по-различно от това, което съм издавал, а в този си вид и нещо доста по-различно от това с което съм познат.

Става въпрос за “Мадам Еротика”

Тези дни, може би още утре ще е възможно да се тегли, а днес съм първият си читател и изпитвам странното усещане, че това не е мое.

Няма да е пресилено, ако кажа, че главният герой в тази книга си ти.

Тя те открива на невероятни места. Тя кокетничи с теб, питаш се каква ли игра играе. Каква е уловката? Наясно си, че тя е индустрия, че зад нея са огромни интереси и инвестиции по- умопомрачителни, дори и от изкушенията й, че за нея не си повече от статистическа единица и дори не за нея, а за всички онези които са зад нея.

Тя ти се усмихва от витрините на вестникарските будки и от билбордовете. Тя е с очила на магазините за оптика и по разтапящ се сняг по опаковките за дамско бельо. Тя е на аватарите в който и сайт да надникнеш. Тя отключва комшийската врата. Тя къса билетчетата в автобуса. Тя те посреща вечер, без да е ревнувана дори от любимата ти, когато натиснеш дистанционното и включиш телевизора. Тя ти сервира в кръчмата или предизвикателно ти се усмихва зад бара, а над нея са плакати с други нейни лица. Тя има силиконови гърди и няма силиконови гърди. Тя е лудост, всъщност е идея, по-скоро търсенето й. Знаеш, че е стереотип, знаеш, че зад нея стоят нечисти вампирски методи, но въпреки това я сънуваш като ангел. Чувстваш се излъган, не от любовницата си, а от нея. Не от книжните си измишльотини, а от нея. Не от колежката, не от съпругата. Онази, кучката, която малко познаваш и която те преследва. Секссимвола, той те мами, ползвайки телата на жените около теб. Влюбен си отново, пак в нея. Няма бягане.

Тя е рожба на масовата култура и упадъка на цивилизацията. Красотата й е на границите на грубостта, нежността до бруталното. Въпреки това, едва ли си способен вече да си представиш живота без нея. Тя се е отразила, тя е изкривила или направила по-желани непознатите и познатите.

Неусетно е проникнала през дрехите, през червилата им.

Заменила е естеството им със себе си. Или по-скоро, чрез себе си е открила естеството им. Жаждата за любов, нежност и възвърнала изгубената в сивият битовизъм, будещо изкушение, диаболично очарование, наследство останало от Ева.

Сега, представи си, тя да не е точно сборен образ. Под този сборен образ да има личност. Каква може да е тя? И защо отново те преследва, къде е уловката?

Тя ще ти разкрие много неща за себе си, а и за теб.

Разбира се, с дрехите й бавно ще пада и тайната й. Малко, по малко, сюжета ще става криминален.

Докато накрая се стигне до съвсем неочакваната развръзка.

Щастлива или нещастна е жената, която сама себе си възприема като Мадам Еротика, този обсебващ дух на съвремието, който продава както водката и селскостопански култури, така и самолетни билети и история, чрез туристическите дестинации, които рекламира.

Какво може да желае точно от теб, една такава жена, която винаги знае какво иска?

Ще превърне ли в реалност еротичните ти блянове?

Какво си за нея?

Който и да си ти, много повече си за нея, отколкото си мислиш.

“Мадам Еротика” не е точно еротичен психо-трилър.

Като се изключи това, че съм нарушил доста повествователни закони на жанра, сюжета й отговаря на такъв.

Тъй, като героинята ми обаче се е снимала в достатъчно еротични трилъри от мен пожела нещо по-различно. За да бъде отново интересна и във форма, да открие нещо ново от себе си.

“Мадам Еротика” не е точно поетична проза, макар езика на тази обаятелна жена, не може да бъде различен от поетичната проза. Трябва с нещо да отговаря на фигурата й, а изповедта й да е толкова гъделичкаща, колкото сценарии по еротичен телефон. Имах вдъхновение, все едно я слушах, как ми говори. Дори не бяха достатъчно бързи пръстите ми да запишат всичките нейни бисери.

И както Соломон предупреждава в притчите си: думите на такава жена се леят като дървено масло, мед капе през устата й, а сетнините й водят до ада.

Поне дванадесет жени са ми модели, с типичният им изказ, словесни акробатични номера, маниери за да се получи шантавия образ на звездата.

“Мадам Еротика” е един постмодернестичен прочит на еротичният трилър. По-синтезиран и докосващ по-малко познати страни на познатото изкушение, по един малко по-различен начин, като ефект...Надявам се като въздействие.

Преди месеци пуснах “Мадам Еротика” в седем отделни части, но понеже имаше много слабости, места за шлифоване, които погълнаха много усилия, махнах работният вариант.

Обида беше към героинята ми. Нека хубавицата се яви в най-хубавите си одежди като текст.

А освен “Мадам Еротика” в книжката са включени и двете трилогии: “Момчето с животворните целувки” и “Изневяра”, който заради един бъг пожъна доста скандали, но пък идеята остана в страни от вниманието.

Също подобрени и шлифовани, вече могат да се намерят само в книжката.

 

И накрая: прегръщам те, Неслънчице. За магията с която завърши книгата ми и от сурови текстове се превърнаха в нещо толкова изкусително, колкото самата Мадам Еротика!

   


Тагове:   Мадам,   еротика,


Гласувай:
18



1. cefulesteven - Супер си, градски, давай книгат...
11.01.2010 20:27
oldben написа:
Супер си, градски, давай книгата!


Ще може да се тегли с SMS - и. Утре ще обясня как. Много красиво е оформена, наистина.
Сам останах удивен като я видях днес.
цитирай
2. mamas - Честито, Стеф!
11.01.2010 20:59
Ще я има ли и на хартия?
цитирай
3. анонимен - Поздрави , Стеф !
11.01.2010 21:03
Радвам се от сърце за теб !!! Северни сияния и успех на новата ти рожба !!!
цитирай
4. cefulesteven - Ще я има ли и на хартия? За сега: ...
11.01.2010 21:05
mamas написа:
Ще я има ли и на хартия?


За сега: не. Но трябва да ти кажа, че оформлението не отстъпва на книжно издание и прочита е не по-малко приятен. Съвсем различно е от четенето в сайт.

Знаеш убежденията ми относно e-book-а. Това е настоящето, но и двата които имам до този момент са толкова добри като изпълнение, че само потвърждават това което отдавна си мислех относно носителя.
цитирай
5. cefulesteven - Радвам се от сърце за теб !!! Северни ...
11.01.2010 21:08
lidis написа:
Радвам се от сърце за теб !!! Северни сияния и успех на новата ти рожба !!!


Мамас ме попита за хартиено издание, а сега ще кажа едно видимо преимущество на това. Може да се тегли от всяка точка на света.

И благодаря ти, благодаря ти, Лидис. Чул те Господ!!!
цитирай
6. aqualia - Чудесно решение
11.01.2010 22:45
Поздравление за подаръка, който правиш едновременно на себе си и на нас!
цитирай
7. cefulesteven - Поздравление за подаръка, който ...
11.01.2010 22:48
aqualia написа:
Поздравление за подаръка, който правиш едновременно на себе си и на нас!


Благодаря ти, утре вече да се надявам ще са налице и подробностите, около нея.

Поздрави и усмивки.
цитирай
8. miaa - И аз искрено се радвам, защото ти си ...
11.01.2010 23:11
И аз искрено се радвам, защото ти си възторжен и удовлетворен...Ще видиш и как книгата ти ще се изчерпи толкова бързо, че ти самия ще се видиш в чудо!:))))))Стеф, много стил и издържаност изпъква на самата корица! Въздействащо е..много! Поздрави и на прелестната , Неслънчице!
цитирай
9. ib4on - ....
11.01.2010 23:34
Искрени поздрави и от мен...
цитирай
10. cefulesteven - И аз искрено се радвам, защото ти си ...
11.01.2010 23:49
miaa написа:
И аз искрено се радвам, защото ти си възторжен и удовлетворен...Ще видиш и как книгата ти ще се изчерпи толкова бързо, че ти самия ще се видиш в чудо!:))))))Стеф, много стил и издържаност изпъква на самата корица! Въздействащо е..много! Поздрави и на прелестната , Неслънчице!



Ще видим, ще видим. С e-book - а, още не се е свикнало като с хартиено издание. Не можеш да го държиш в ръцете, да го разлистваш като другите книги, да усетиш аромата на хартията, а и повечето нямаме устройство за четене на e-book-ове и остава компютъра, а с компютъра не можеш да си легнеш в леглото.

От друга страна, за хартиена книга трябва да обикаляш книжарници или най-малко да ги поръчваш он-лайн, което пак си иска времето и чакането. Това набираш един SMS и книжлето е при теб, при това е значително по-евтино. С пъти, от която и да е било хартиена книга и няма повреждане.

Смея да кажа, че и двата e-book-а: този и "Светли мисли за черни дни" не отстъпват по нищо на което и да е било от книжните ми издания. Като оформление, редакция, а и удобство: стига да не се четат на лош монитор или на компютър като моя в който има повече троянци отколкото в Илиадата. :)

Другото хубаво в тази книга е, че не е сборник разкази, както предишните, а е крачка напред към по-голямо четиво.

Нещо, качествено ново е. Откъси от книгата са четени, но в целият й, в този вид се е получило съвсем различно.
цитирай
11. cefulesteven - Искрени поздрави и от мен. . . Бла...
11.01.2010 23:49
ib4on написа:
Искрени поздрави и от мен...



Благодаря ти.
цитирай
12. mileidi46 - :))))
12.01.2010 04:07
Use6tax,4e ne6to stava okolo teb...no ne smeex da te pitam,malko zagada4no be6e vsi4ko ..
No e xubavo! radvam se ...podrobnosi..po-kasno..:)))
Pregradki...i pozdravi....
цитирай
13. viadolorosa - Поздравления! Пращай линк да ...
12.01.2010 10:14
Поздравления!
Пращай линк да четем!
цитирай
14. cefulesteven - Use6tax, 4e ne6to stava okolo teb. . ...
12.01.2010 10:49
mileidi46 написа:
Use6tax,4e ne6to stava okolo teb...no ne smeex da te pitam,malko zagada4no be6e vsi4ko ..
No e xubavo! radvam se ...podrobnosi..po-kasno..:)))
Pregradki...i pozdravi....


Малко съм суеверен и макар понякога да изгарям вътрешно да кажа нещо, изчаквам то да се случи и тогава се отпущам:)))

цитирай
15. cefulesteven - Поздравления! Пращай линк да ...
12.01.2010 10:51
viadolorosa написа:
Поздравления!
Пращай линк да четем!


Надявам се до няколко часа да е възможно вече тегленето.
Най-хубавото е, че на такъв носител е достъпна за цял свят:)))
Ще пусна постингче.

Усмивки, много усмивки.

цитирай
16. veninski - Поздравления, приятелю!
12.01.2010 11:28
Поздравления, приятелю!
цитирай
17. cefulesteven - Поздравления, приятелю! Б...
12.01.2010 11:32
veninski написа:
Поздравления, приятелю!


Благодаря ти. И сега последното изпитание. Стискайте ми палци в следващите часове.
Все още не може да се тегли, но започне ли, ще го обявя с постинг.
цитирай
18. firefly1 - Благодаря ти за подаръка който п...
12.01.2010 12:41
Благодаря ти за подаръка който правиш за нас с тази книга! Наистина по този начин тя ще е достъпна за хората от всички краища на света, въпреки че четенето на компютъра за мен е по-изморително от четенето на книжна книга мисля ,че тази книга с удоволствие ще я чета, като чета нещата които пишеш тук, всеки път щом имам свободно време :) Позравления от мен!
цитирай
19. cefulesteven - Благодаря ти за подаръка който п...
12.01.2010 14:06
firefly1 написа:
Благодаря ти за подаръка който правиш за нас с тази книга! Наистина по този начин тя ще е достъпна за хората от всички краища на света, въпреки че четенето на компютъра за мен е по-изморително от четенето на книжна книга мисля ,че тази книга с удоволствие ще я чета, като чета нещата които пишеш тук, всеки път щом имам свободно време :) Позравления от мен!


По-уморително е само защото все още не е по българския джоб цената на четящото устройство за електронни книги. Иначе то си е като книга. Във формат на книга, работи си на принципа на отразената светлина т.е. ако има източник на светлина в стаята: четеш, ако не: не можеш както е на компютъра. Буквите са също както на хартиената книга, с това удобство, че можеш да си ги увеличаваш и намаляваш. За разлика от компютъра можеш да сменяш и много повече пози за почивка, също както при хартията: да четеш в леглото, докато се храниш и т.н.

Липсва само миризмата на хартията. Колко ли е липсвала навремето миризмата на кожа, когато хартията е започнала да я заменя:)))

Сигурен съм обаче, че технократите ще направят нещо и по този въпрос:)))

Все пак дори на компютър разликата от четене на е-бук и публикация в сайт е огромна. Особено, когато е направен с толкова обич, а и професионализъм.
цитирай
20. diso - Честито!
12.01.2010 16:08
Честито!
цитирай
21. cefulesteven - Честито! Благодаря ти.
12.01.2010 16:24
diso написа:
Честито!


Благодаря ти.
цитирай
22. elinora - Хайде,
12.01.2010 19:49
нямаме търпение вече, пускай я да четем:))) Пожелавам успех на книгата!
цитирай
23. cefulesteven - нямаме търпение вече, пускай я да ...
12.01.2010 20:03
elinora написа:
нямаме търпение вече, пускай я да четем:))) Пожелавам успех на книгата!



И аз, и аз нямам търпение, но още малко остава. Някакъв проблем със скрийпт, но каквото трябва ще бъде отстранено.

Всеки момент мога да пусна постинга, а дотогава нищо друго:)))
цитирай
24. ladydream - Ето такива новинки осмислят дните ни!
12.01.2010 21:23
Не познавам друг толкова продуктивен автор, който да провокира хиляди хора от България да четат. След като се влюбих преди време в "Има такава любов", въздихание, което ме отърси от агонията на мисловандализма ми, сега търпеливо ще изчакам поредния шедьовър. Съпреживявам трепета, на всички, които ще имат удоволствието да потънат в усмивката на намигващия ти талант!
цитирай
25. ckarlet - Сefulesteven, искрено се радвам за ...
12.01.2010 21:35
Сefulesteven, искрено се радвам за теб!
А книгата със сигурност ще има голям успех!
Най-сърдечни поздрави и от мен!
цитирай
26. tota - Поздравления!!
12.01.2010 23:39
Добър старт за Новата година!! Успех!!
цитирай
27. cefulesteven - Не познавам друг толкова продук...
13.01.2010 09:21
ladydream написа:
Не познавам друг толкова продуктивен автор, който да провокира хиляди хора от България да четат. След като се влюбих преди време в "Има такава любов", въздихание, което ме отърси от агонията на мисловандализма ми, сега търпеливо ще изчакам поредния шедьовър. Съпреживявам трепета, на всички, които ще имат удоволствието да потънат в усмивката на намигващия ти талант!


Благодаря ти, благодаря ти и хиляди усмивки. И не съм чак толкова продуктивен. Вече съм смело навлязъл в четиридесетата година, което си е солидно време и както и да го погледна: не е достатъчно. Вярно нещата са доста, но са къси, съобразени с четенето в интернет. Тази книжка е като начало към по-дългите форми, които съм позабравил от неразумно младите години:)))
цитирай
28. cefulesteven - Сefulesteven, искрено се радвам за ...
13.01.2010 09:23
ckarlet написа:
Сefulesteven, искрено се радвам за теб!
А книгата със сигурност ще има голям успех!
Най-сърдечни поздрави и от мен!



Дано, дано да има успех:)
Каквото можах направих, а оттук нататък, зависи от вас.
От вашата тежка дума и избор.
Вие сте ми журито.
цитирай
29. cefulesteven - Добър старт за Новата година!! У...
13.01.2010 09:24
tota написа:
Добър старт за Новата година!! Успех!!


Благодаря ти. Малко се забави възможността й за теглене, но днес ще чакам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8405269
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112535
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031