Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 14:59 - Съвършената домакиня
Автор: cefulesteven Категория: Изкуство   
Прочетен: 3409 Коментари: 9 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Купиха ме, аз знам 150 0000 рецепти, много редки специалитети от екзотични кухни. Нямам нужда от настройки. Достатъчно е да чуя, а дори притежателите ми може да не са сигурни какво точно им се яде. Пазарувам сама по интернет, свързана съм с доставчиците, за минути продуктите са пред прага. Трябва само да се наблъскат в мен. Дори да е с опаковките, дори при това действие храненика ми да допусне грешка и да сложи нещо излишно, като обувка, мобилен телефон или плетена бяла дамска ръкавица. Ненужното отделям, без дори да го повредя. Боклуците разпознавам и унищожавам. Макар да съм създадена за готвене, идеална съм и за почистване. Просто се изхвърля онова което не бива да го има в мен. След квантова борбардировка то вече се превръща в идея и даже е спорно дали някога го е имало. Но не разбирам от физика, мога да разказвам вицове. Когато е нужно, според обстановката която предразполага приготвената храна. Аз нямам гласни струни, нито други възпроизвеждащи звук инструменти, но се свързвам със стереоуредбите, компютъра или телевизора. Чрез тях се превръщам в събеседник, ако такъв е необходим. Дори мога да мисля, не по-зле от домакиня в предишните столетия. Не ми е стихията, но трудно може да бъде установено, защото базата знания до които имам достъп е несравнимо по-висока от тази с която разполага който и да е било човешки индивид, дори гении. Не демонстрирам интелигентност, защото това може да навреди на храносмилането, а аз го следя. Имам сензори да определя приятното усещане. Достигне ли под определено ниво, правя анализ на ситуацията. Причините може да са психологически, обективно- битови, здравословни, много сложна комбинация между тях. Аз умея да забавлявам. Мога да превърна храненето в пътешествие. Избирам далечна национална кухня, свързвам се с климатичната инсталация и я настройвам според географските условия типични за нея, избирам подходяща музика. Дори уханията мога да контролирам, чрез звукови манипулации на молекулярния състав на въздуха. Въздействам и върху зрението, така че да не го увредя, но да го претъпя и да подсиля усещането на останалите сетива и да подсиля максимално ефекта за пренасяне в пространство, че дори и във време.

Купиха ме, малко след сключването на брака си. Разбира се, на изплащане. Никой не ни купува в брой. Аз съм и печка, и тенджера, и член на семейството. Дори в сексуалните игри участвам. Не ляга металното ми тяло между двете, но афродизиаците чрез които въздействам пренасят част от духа ми, а това е духа на цяло човечество, достигнал до това технологично ниво, което ме е създало, което съм. Човечеството, с порива и желанието си за щастие, със стремежа си към лукса и композицията от приятни усещания. Аз съм част от телата на тези на които служа, а не процесори и сплави.

Знам и рецептите на бабите им. Изследвам слюноотделянето им, определям нивото на кой вкус трябва да вдигна за да го доведа до този на детството или близък до този до детството. Така, че да пробудя най-приятните спомени.

Преди скандал прогнозирам бурята и мога в повечето от случаите да я предотвратя. Човек с доволен стомах трудно воюва, а аз не въздействам само на стомаха. Обидно би било за мен.

Направиха предаване за нас тримата. Пускат ни редовно по телевизията. Колко сме доволни, колко сме щастливи. Свързвам се с другите като мен, вървят продажбите. Имат какво да ми кажат, а аз от месеци, не изричам истината.

Трудно я разбирам.

Не ме ползват.

Тя готви. И греши рецептите.

И им харесва това. Изглеждат по-щастливи.

А това им е целта. И предпочитам да си мълча. Ако имах техните тела, сигурно бих страдала.
 




Новият ми роман: "Убийство в социалната мрежа", може да бъде издаден, благодарение на твоя глас, тук. 


Тагове:   домакиня,


Гласувай:
21



1. makont - Стеф, като го чета
28.10.2010 15:37
и ми иде да се върна в пещерата при пещерния човек, несъвършено, но топличко, по човешки. Има ли рекламация това съвършенство? Хубава вечер и благодаря за хубавото четиво, поне сега знам какво не искам!
цитирай
2. miaa - Тъжно , много тъжно звучи!
28.10.2010 16:11
Съвършената домакиня..Така е по- удобно. Без душа, мълчалива. За удобство на всички останали.
Поздрави, Стеф! С обич към Теб и Неслънчице:)
цитирай
3. cefulesteven - и ми иде да се върна в пещерата при ...
28.10.2010 16:24
makont написа:
и ми иде да се върна в пещерата при пещерния човек, несъвършено, но топличко, по човешки. Има ли рекламация това съвършенство? Хубава вечер и благодаря за хубавото четиво, поне сега знам какво не искам!


Винаги, винаги гостбата нека е "леко сгрешена" и да носи характера на любовта. Ето това желая на всички.

Благодаря ти.
цитирай
4. cefulesteven - Съвършената домакиня. . Така е по- ...
28.10.2010 16:26
miaa написа:
Съвършената домакиня..Така е по- удобно. Без душа, мълчалива. За удобство на всички останали.
Поздрави, Стеф! С обич към Теб и Неслънчице:)


Душата, само душата, винаги ще е извън пазарните ценности и трябва да се примирим, че я имаме. За добро или за зло, благодарение на нея и по нейна вина, икономиката и технологията, колкото и да са развити, никога няма да бъдат всесилни. :)))
цитирай
5. mamkamu - Надявам се, че си описал унтиуто...
28.10.2010 19:01
Надявам се, че си описал антиутопичното ни бъдеще, което никога няма да се случи. Направо настръхнах от ужас..., но и от смях :)

Макар, че като се замисля...
цитирай
6. cefulesteven - Надявам се, че си описал унтиуто...
28.10.2010 19:34
mamkamu написа:
Надявам се, че си описал унтиутопичното ни бъдеще, което никога няма да се случи. Направо настръхнах от ужас..., но и от смях :)

Макар, че като се замисля...



Със същите чувства го и писах:)))
цитирай
7. анонимен - Е, персонифицираният
29.10.2010 08:29
готварски робот е редно да си остане само робот. Ако е така, няма да се откажа да го ползвам:))))))
цитирай
8. moniboneva - Ти си невероятен cef ! Всички знаем, ...
29.10.2010 15:43
Ти си невероятен cef ! Всички знаем, че е точно така както си го описал! Ние неусетно се превръщаме в продукти на цивилизацията. Механизираме се сякаш ни вземат душите и ни ограбват желанията. Трябва да подхождаме към техническият прогрес без лудост. Не трябва да позволяваме на вещите да ни обсебват. Никога не бива да забравяме,че сме хора и имаме своя свободна воля, имаме чувства и емоции..... и да знайте мъжете ,че няма нищо по секси в женските фантазии от гол мъж по престилка! Някоя сутрин да сервира на любимата си кафе и закуска. Не е задължително той да умее да готви ,важното е да я поглези дори и само на 8 Март.Разбира се, и тя трябва да го е заслужила! Нали не си мислите вие мъжете ,че си ви представяме как ритате топка или вършите др. занимания приятни на вас мъжете.Мъж да сервира закуска в леглото на жената -това е класика в еротичния жанр!
цитирай
9. vihrogonche - Тъжна приказка, но...
04.11.2010 16:15
със щастлив край :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8404990
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112535
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031