Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2016 14:17 - С благодарност към социалния експеримент blog.bg
Автор: cefulesteven Категория: Изкуство   
Прочетен: 1105 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Възползвах се от част от резултатите от него и това ми свърши много работа, много повече, отколкото съм очаквал. 

"Ти си един от тридесетте хиляди изповедници в мрежата, които тази нощ ще чуят моите признания. Представител си на различна религиозна общност или си разум, хранещ се с чужди грехове..."

Рапошляв от "Ферма за лица"

Толкова съвременно звучи, че няма смисъл от коментар. Но героят ми се оказа много "хлъзгав". Както Александър си има прототип (Александър Донев), така и Рапошляв си има, но хайде да не споменавам кой е, че ми става гадно, но е също от blog.bg. Беше идеален прототип за нищожеството, което в стремежа си да блесне намира една печеливша формула - причинява страдания на далеч по-талантлив от себе си и става "народен герой", медийна знаменитост и т.н.

Дотук, познато, твърде познато. Човек става хейтър (както го наричат днес) по различни причини, но само от една може да се възползва...Та, да знаеш, ако не ставаш за нищо, а това особено много те дразни, проблемът ти е никакъв - нахвърляш се (но трябва да си изработиш страгетия) върху човек спечилил повече читатели, повече зрители, повече слушатели, повече избератели (далеч повече отколкото ти). Гледай обаче да не нападаш такъв, който има защо, той вече е разгневил достатъчно хора, ще се загубиш сред тях, а и знае как да се пази. Гледай да е невинен, поне за това, за което го нападаш. Номерът минава. Социалният експеримент blog.bg го доказа. Гарантирам ти, половината от тези, които го боготворят ще боготоворят теб.

Та, в общи линии, такова нищожество е Рапошляв. Проблемът ми дойде по-късно, когато осъзнах, че той е единствения, който явно се бунтува. Та, най-ужасния тоталитаризъм е тогава, когато най-нищожното у човек, може да опази човешкото.

Оттук - насетне трябва по-голямо развитие. Не у Рапошляв - при него е невъзможно, а у други герои, които се бунтуват само в себе си, да осъзнаят поне част от бунта си и да го изведат навън. За да опазят света от Платония, а човечеството от пълна дехуманизация. Както вече казах, такава е невъзможна, те са обречени да се бунтуват. Изборът им не взима разума, а духът и гените им.


image






Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8431904
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112553
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930