Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2011 14:02 - Имал съм от какво да се срамувам
Автор: cefulesteven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5923 Коментари: 27 Гласове:
54


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сигурно наистина съм един болен, много болен, че и безотговорен, че и неморален човек, пошъл характер, антихрист, антисемит, враг на пазарната икономика и комунизма, фашист и антифашист на едно, ако нещо съм пропуснал, допълнете ме, защото освен всичко друго и речника ми беден, а и от един лумпинизиран нихилист, олигофрен и прочее, не може да се очаква и друго, но от някакви публикувани мои снимки и последвалите коментари под тях, разбирам, че би било прилично да се срамувам, а аз не чувствам срам.
Толкова съм безрамен, че дори сам съм публикувал снимките за първи път.
Не, не става въпрос за порнографски.
Не съм воювал и в Ирак, че да се снимам до затворници, които измъчвам.
Не ме е хванала охранителна камера, да се оглеждам на здрачаване наляво-надясно, а след това да разкопчавам колан и клякам на ъгъла до административна сграда.

Сниман съм на строителната площадка на която работих преди две години. И според автора на постинга, трябва да се срамувам от това. Е, не се! Даже се и гордея, гледам на миналото си, като на един интересен литературен герой, който трябва да развия, да опозная по-добре през призмата на натрупания след това опит и ако не да напиша нещо за него, то поне да се вдъхновя.

Сигурно наистина съм един болен, много болен, че и безотговорен, че и неморален човек, пошъл характер и така нататък, но освен това, смятам, че аз, а не друг има право да решава, колко пъти трябва да се храня, колко пъти да го правим на нощ с жена ми, колко постинги да излизат на ден, в моя блог. Но понеже риторично ми беше зададен въпроса, колко съм пуснал, днес. Ще отговоря: този е втория и нямаше да го има, ако не се налагаше да отговарям на този толкова глупав въпрос.

А за да докажа своето безсрамие, ще пусна едно интервю пред радио "Хоризонт", в което сам съм си казал всичко за което трябваше да се срамувам. А не друг, а милата ми половинка е избрала снимките за клипа: от които също трябваше да се срамувам. Не знам за срам ли е или за гордост, да си сниман и на строителни площадки, но и в Европарламента. Но спомените ми са факт.





Гласувай:
54



Следващ постинг
Предишен постинг

1. froid - Не съм видял този постинг,
17.09.2011 14:17
не съм те чел и теб, поради липса на време. Срамна работа няма. И Слави Трифонов е продавал мартеници. Щом ти харесва и изпитваш удоволствие, пиши. Честните хора намират щастието и в дребните неща.
цитирай
2. irin4eto - Не си длъжен
17.09.2011 14:26
да им обясняваш нищо. Човешката злоба е безкрайна.
цитирай
3. martito - Стеф, май разбирам какво е станало, ...
17.09.2011 14:34
Стеф, май разбирам какво е станало, но... не си заслужава... ама изобщо...
цитирай
4. lubara - Поздрави, cefulesteven!
17.09.2011 14:35
АЗ, ЕДИН ОТ НАРОДА

Не мечтая безсмъртие
и пътища леки,
а ватенка топла за зимния ден.
Безсмъртно нека остане навеки,
построеното тук от мен!

П.П.
цитирай
5. анонимен - Стеф,
17.09.2011 14:42
писала съм го отдавна и пак ще го напиша. Неслучайно първото ми интервю с човек от блога беше именно с теб, защото най-яркият се забелязва веднага. Животът ти е повече от интересен и затова в "грубите си лапи челичени" е изваял такъв човек.
Колкото до пошлите постинги от този тип, те са продукт на хора, които няма какво да покажат.
цитирай
6. tutankhamon661 - cefulesteven
17.09.2011 14:59
Злобарите искат да почувстваш вина. Не ги интересува, че не си направил нищо лошо.
Всички виждаме, че си зает с творчеството си и нямаш време да отговаряш на всеки. Аз лично се възхищавам от твоята продуктивност.
Продължавай в същия дух! Творбите ти ще останат и след теб, а враговете ти изчезват в мига, когато изключиш компютъра. Те и сега не са особено забележими за свестните блогъри.
цитирай
7. elinora - Стеф,
17.09.2011 15:30
ти си го казал сам много мъдро в интервюто - "Когато си на върха, мълниите са неизбежни"! :)
цитирай
8. jordito - Tи си човек на изкуството.
17.09.2011 16:52
Целта на неприличните подмятания е да те пратят в съвсем друга посока и по този начин да не твориш. Не им го позволявай!
цитирай
9. nightshaker - :))))))))
17.09.2011 18:29
Някакъв сайт с любима първа страница. И това е повод за караници? Хах! Ако не го бях видял нямаше да повярвам.
Детинщини:)))
цитирай
10. mileidi46 - !!!
17.09.2011 19:14
Taka i ne razbrax podrobnosti..koi i kude se e opital pak da te predizvika..!!!
Za6to im otdava6 tolkova vnimanie..??
Kazva6 sam ,4e kogato si na vurxa..e neizbejno da nqma mulnii?! Ami ti si ima6 takyv zlaten grumootvod do teb-pregurni go i go zeluni i ot men i si jivei jivota kakto ti xaresva!!!
Tova ti go kazax i predi dve godini,kogato si govorixme s teb po telefona! Spmnq6 li si?
ne se razseivai,ami pi6i si taka ,kakto umee6:))
Pregrudki!!
цитирай
11. lisa19 - Моите уважения към теб.
17.09.2011 22:01
Човек когато знае откъде е тръгнал, през какво е минал, с колко труд, казвам ТРУД е постигнал всичко е уважаван човек. Не се занимавай с "простолюдието". Казвам простолюдие и го пиша в кавички, защото за тях "нищонезначения" обикновен човек НЕ съществува. А за мен точно тези са "ПРОСТолюдие", ако ще и да се къпят с мляко и са обгрижвани от високоинтелектуални личности. Никой не знае до кога неговата звезда ще свети, но всяка звезда угасва, когато човек не уважава не само себеподобния си, но и самия себе си. Поздрави!
цитирай
12. анонимен - Хе,хе... Видя ли?
17.09.2011 23:10
Срамувай се и още как! Така ти се пада! Да се срамуваш. :-)))) Научили се да въртиш мотокара на място? Щото ще те изпитвам. :-))))))))))))))))
цитирай
13. diso - Повечето нормални хора имаме по нещо, от което да се срамуваме
17.09.2011 23:33
Но точно на тези, които трябва много да се срамуват, май не им пука:((
Да те нападат на професия е наистина тъпо. По-скоро, имаш предимството да си опознал живота "отвътре" и от много гледни точки. Така го възприемам.
Аз самият съм работил и с доченките на строежа, и на полето, и с възела на бюро и по срещи... Наученото ми е помагало и ми помага на всяка следваща работа...
Затова мисля, че въпросната снимка е по-скоро повод за гордост и за уважение към теб - като човек и като автор.
цитирай
14. sestra - Все си мисля, че има едно ниво, на което
17.09.2011 23:59
достойният вече не бива да влиза в досег с недодялания, колкото и вторият да се напряга да го постигне и е ясно защо.. Имаш толкова хора, които те познават добре и ценят тук, Стефане... Няма да търся нарочно сега някакви си публикации без съдържание, за да разбера за какво говориш И без това ги срещам често, мисля, че всеки има ум да преценява.
цитирай
15. kasnaprolet9999 - И аз не разбрах какво точно се е сл...
18.09.2011 00:18
И аз не разбрах какво точно се е случило, но подразбрах че някой е злословил против теб.Убедена съм, че в ден като днешния, когато се празнуват човешките добродетели, когато на дневен ред са човешките цености да злословиш е богохулство. Всеки ще пожъне каквото е посял.
цитирай
16. mamkamu - :)
18.09.2011 00:32
Всъщност ти имаш същевременно и гениални творби и големи тъпизми (според мен естествено). Ще ме прощаваш, но аз съм си откровен :) Тъпизмите ти обаче не ми дават право да плюя с-у личността ти. Единствения нормален начин е да им направя някакъв литературен анализ -нещо за което нямам нито време нито нерви...

Но ти бъди спокоен. И 1% от творбите ти да останат за бъдещите поколения, това ще е презадоволително :)

Работил сред "пролетарска" среда в един хладилен завод, като стругар и знам, как това действа на твореца антистимулиращо, досадно и алкохолизиращо :) Ако бях на твое място нямаше да напиша и ред... Просто защото нямаше да имам на разположение нито твоята воля, нито времето, нито силата ти. Само щях да се оставя на всепомитащата инерция, която е обзела голяма част от сънародниците ни поне от 6 века... Минимум.

Здрав бъди! И все така продуктивен... когато можеш.
цитирай
17. mamkamu - А! И едно не разбирам! Защо си пуснал ...
18.09.2011 00:34
А! И едно не разбирам! Защо си пуснал тая проклета модерация? Цензурата не помага хич на един творец!
цитирай
18. cefulesteven - А! И едно не разбирам! Защо си пуснал ...
18.09.2011 09:02
mamkamu написа:
А! И едно не разбирам! Защо си пуснал тая проклета модерация? Цензурата не помага хич на един творец!


Модерацията както я слагам, така я и махам. Както съм без никаква модерация, така в един момент решавам, че трябва да сложа пълна. Мотиви най-различни. Беше писал един постинг за женския пазар и за счупеното стъкло, което известно време остави ли се, вероятността да има още и още счупени прогресивно нараства. Водя се по носа си, женския пазар има един особен мирис, който не се забравя. Усетя ли, че започва да лъха блога ми, слагам карантината. И известно време я държа. Иначе заразата започва да прехваща и други блогове и става неприятно. Признавам обаче, цензурата пречи.

Поздрави. Много се радвам, че те виждам.
цитирай
19. diso - Не бих приравнявал модерацията на "цензура", макар дае предпоставка за такава
18.09.2011 09:40
cefulesteven написа:
mamkamu написа:
А! И едно не разбирам! Защо си пуснал тая проклета модерация? Цензурата не помага хич на един творец!


Модерацията както я слагам, така я и махам. Както съм без никаква модерация, така в един момент решавам, че трябва да сложа пълна. Мотиви най-различни. Беше писал един постинг за женския пазар и за счупеното стъкло, което известно време остави ли се, вероятността да има още и още счупени прогресивно нараства. Водя се по носа си, женския пазар има един особен мирис, който не се забравя. Усетя ли, че започва да лъха блога ми, слагам карантината. И известно време я държа. Иначе заразата започва да прехваща и други блогове и става неприятно. Признавам обаче, цензурата пречи.

Поздрави. Много се радвам, че те виждам.

При мен я сложих, за да спра спаменето с линкове. Има резултат - скоро не са ми пращали подобни като коментар.
mamkamu, виж коментарите към постинга на boristodorov56 и ще се съгласиш, предполагам, че някои не заслужават трибуна.
Поздрави и от мен!
цитирай
20. vishnichka - Стеф, няма от какво да се срамуваш и не обръщай внимание, защото заставаш открито и честно с цялата си същност и личност пред блог.бг!:)
18.09.2011 10:03
Моето мнение е, че някак си беше забелязан от групата на "по-старите" тролстващи блогъри, които си имат свой начин на забавление и много, много не го натрапват на другите или поне аз не съм забелязала подобна на джойсината агресивна нападателност!

Не заради друго, а за това, че напоследък ти наруши с години трупано мълчание в себе си от едно перманентно негативно отношение на някои потребители тук.

Поне аз виждам промяна в поведението ти и те аплодирам за това!Не ми се иска Катана да е прав, но изглежда наистина както ти говорят, за да бъдеш разбран, трябва да влезеш в същия тон!:)
цитирай
21. cefulesteven - Знаеш ли, Вишничка. Тази снимка, ...
18.09.2011 10:17
Знаеш ли, Вишничка. Тази снимка, ах, тази снимка! Ако погледнем календара ме е върнала съвсем малко назад, а ми се струва епохи. Нямаше как да не се сетя за този, който ми я направи. Казва се Христо Кехайов. Човек с ума си, с мечтите си, с остроумието на което тези троли могат само да завиждат. С чувството за хумор, което никога няма да постигнат. Създаде свой свят в света, снимайки строителните обекти, обръщащ всичко на шега, а честно: не пожелавам на никого изпитанията му. Най-малко пък на тези, които се опитаха да се подиграят с професията. До моментът в който ме е снимал, сигурно не са минали по-малко от десет тона бетон през ръцете му. Не помня колко седмици не бяхме получавали заплати, нито какви ни бяха очакванията. Не са били розови.
И малко се чувствам като онези заложници и жертви на бедствие, които са се спасили, но други, които са били с тях, не са успели. Аз се измъкнах, а той не. И не съм сигурен дали съм го заслужавал повече. И също като онези заложници и жертви на бедствие, изпитвам едно ирационално чувство за вина. А част от мен ще остане винаги по строителните площадки.

цитирай
22. cefulesteven - Ето го и блога на фотографа, чийто ...
18.09.2011 10:30
Ето го и блога на фотографа, чийто снимки, разни троли използваха за трупане на популярност. Поне да бяха сложили линка. Че този човек наистина заслужава:

http://bksasenovgrad.blog.bg/?vote
цитирай
23. vishnichka - Какво й е на снимката, на мен ми хареса, да беше я сложил пак,
18.09.2011 10:38
имаше толкова цвят и ти определно имаше вид на човек, доволен от работата си...
Само не разбирам какъв беше проблема с подигравката!Все едно аз да подигравам тези, на които днес им се налага да работят втора или трета работа, нямаща нищо общо с основната им професия. А те днес, в условията на криза и "отложените плащания" - никак, ама никак не са малко.

Затова в щатите няма да чуеш човек да се оплаква, че няма пари. Не му ли стигат, запрята ръкави...
:)))
цитирай
24. misbis - БРАВО
18.09.2011 11:05
радвам ти се от сърце
цитирай
25. drd - Стихове
18.09.2011 11:50
От юношистките си години имам едно любимо стихотворение,което подсъзнателно е станало мото на живота ми...сега се улавям,че даже съм забравила автора,който го е писал,защото го усещам като свое :)))

Когато паднеш и те заболи
от срам и болка ти глава не свеждай
на присмех и на укор претърпи
в страни от пътя си недей поглежда.
Стани!Напред загледан продължи!
А стигнеш ли...
а стигнеш ли до края...
Не крий - на всички смело разкажи-
как падал си...
Самичък как си СТАВАЛ!
цитирай
26. sparotok - снимки
18.09.2011 12:14
Стефо, важно е какво мислят приятелите ти понеже те те познават най-добре...

Завистниците все ще намерят нещо да се заядат, ако не е работата ще е погледа ти, вкуса ти, думите ти...все ще си намерят нещо. Духовно бедните не могат да направят нищо друго освен да чернят...

Ти си карай по своя път и не обръщай внимание на лаенето.
цитирай
27. анонимен - Моето мнение е, че някак си беше з...
19.09.2011 15:42
vishnichka написа:
Моето мнение е, че някак си беше забелязан от групата на "по-старите" тролстващи блогъри, които си имат свой начин на забавление и много, много не го натрапват на другите или поне аз не съм забелязала подобна на джойсината агресивна нападателност!

Не заради друго, а за това, че напоследък ти наруши с години трупано мълчание в себе си от едно перманентно негативно отношение на някои потребители тук.

Поне аз виждам промяна в поведението ти и те аплодирам за това!Не ми се иска Катана да е прав, но изглежда наистина както ти говорят, за да бъдеш разбран, трябва да влезеш в същия тон!:)

До допълня това мнение - няколко души в блога се държат точно като стари войници, което ги прави просто фатмаци и нищо друго:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8436117
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112558
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930