Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2018 10:00 - Хроника за емоционалната простачка, еко бабата, бедняците милионери и изпадналите германци
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 675 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Как се нарича онзи момент, в който влизате без покана в чужд дом или в чужд живот? „Влизане с взлом“ ли беше?

А как се нарича включването в разговор между непознати ? Нахалство? Наглост?

Добре де…а ако без да ви питат искате или не искате, ви включат в чужд разговор?  Не за да си говорите, а за да слушате. Тогава какво е това?

Ами, забавен момент. Какво друго да е. Ще ви споделя три такива момента, в които бях въвлечен.

Истории от пейката

Минаваме късно вечерта с жена ми покрай една пейка на главната улица до Стоматологията. Двама мъже на неопределена възраст, видимо подпийнали ,разговарят като експерти на висок глас за икономическите перспективи у нас.

Пиян експерт  1 : Само ако мЪ послушаш и ако сЪ обадиш до Банско…

Пиян експерт 2: Ши съ обадя

Пиян експерт 1: Ако  сЪ обадиш до Банско на твоя човек, всеки ден ще изкарваш минимум по 100 лв. Казвам ти го, да го знаеш. Минимум по 100 лв.

Пиян експерт 2: Ши сЪ обадя. Хлъц…

Отминаваме и мълчим с жена ми. Срещата с експертите е оставила дълбок отпечатък върху нас, защото сме научили, че някъде в България се печелят по 100 лв на ден, минимум, а ние с нея бъхтаме за някакви смешни грошове. Кой е несретникът, а?

А на пазара на труда работодателите отчаяно се оплакват от липсата на кадри, докато кадрите пият и сумтят на някаква пейка. Банско е новото Ел Дорадо. Кварталните алкохолици са новите конкистадори.

На плажа

Креслив бабишкер / с извинение за определението, ама как да нарека баба, която крещи постоянно на внуците си/ прави жертви на шумово замърсяване всички посетители на плажа край Солниците в Бургас.

Крещи,  та се къса. Към внуците ,към мъжа си, по телефона. Имам чувството ,че ако застане на паркинга на Какао Бийч и заломоти, ще накара диджея и посетителите да си сложат тапи за уши. Ама аз тапи нямам и ща не ща, слушам.

Алоууу…на море съм, ма…На морето съм. Горещо е, ма!!! Тук са топиш в солниците за петнайсет минути, после са черниш / туъй ще рече, че се намазва с лечебна луга и кал/ и после са джаскаш в морето, ма!!! – крещи бабата в своя мобилен телефон. Ако го затвори и закрещи натурално, сигурно роднината и ще я чуе и до Белоградчик.

После мъжът и нещо я репликира и тя го подхваща „Бе, ти много лош си станал, бе!!! Ама, ха!!!“

А аз…

„Аз съм емоционален простак, защото не мога да се контролирам“ – обяснява заоблена матрона на своя събеседник под чадър на два метра от нас. Говори му за емоционалната интелигентност, а той сиромахът един такъв примрял от жега и сигурно единствената му емоция в момента е свързана с някоя мисъл за студена бира.

Някак се абстрахирам от емоционалната простакела и съм въвлечен в нещо като рок концерт. Две жени и мъжове двама също се разполагат досами мен и почват да озвучават плажа на немски. Ама, здраво лаене.

А вие се подигравате на данните ,които изнася министър Ангелкова . тя хубаво ви казва ,че има рекорден ръст на чуждестранни туристи, а ви есе хилите недоверчиво.

Ей, ги на. Немски туристи на неохраняемия плаж над Солниците ,там до бункера.

Бабата крещи, емоционалната простачка, която не може да се контролира все така ломоти някаква психоанализа на мъжа си или на приятеля си, а аз и жена ами си тръгваме.

По същото време политически партии се замерват едни други с кал, политически лидери отдавна са изгубили своята емоционална интелигентност, но не си признават ,че са истински простаци, а чуждестранните инвеститори изглеждат все по-нелепи, ако изобщо се появят у нас.

Но може би точно в този момент някой политически лидер тарикат решава да сложи баба Дора барабар с нейните кози за водач на листата с кандидат депутати за европарламент или за каквото и да е. Ами, да. Щом Калигула е направил своя кон сенатор, защо да не направил баба Дора и стадото и народни представители.

Изобщо денят е прекрасен.

И е време за прогноза.

Днес ще бъде слънчево, с максимални температури от 31 градуса в Бургас и в региона. Възможни са превалявания и прегърмявания.

Нека е хубав денят ви

https://burgas-reporter.com/articles/31952




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94818
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031