Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2009 18:13 - Любов и минало
Автор: cefulesteven Категория: Тя и той   
Прочетен: 2208 Коментари: 5 Гласове:
0



 

 

 

Трябва да станем деца да обикнем. Трябва да се родим в себе си. А житейските уроци, да са мъдрите приказки, на онзи голям мъж или онази голяма жена, които някога ги е имало и са ни оставили като завещания телата си, за да ги обитаем със свежестта на новият живот. Не трябва да им вземаме всичките интелектуални постижения на сериозно. Трябва да приемем, че сега сме други, за да се лишим от тежките дългове към живота. Част от преживяванията, които не сме способни да забравим и не бива да забравим, да не са, по-действителни за душата ни от прочетен роман или изгледан филм, защото и от роман и от филм, можеш да научиш точно толкова отколкото, ако си се опарил. Твърде надценяваме изгарянията си. Така държим раните отворени. Съмняваме ли се, че пак ще ни се случи онова което ни се е случило някога, май не сме срещнали новото, а ехо на старото, което ни държи в затвора си, в мрачният душевен затвор на самотата, дори тялото ни да споделя легло и прегръдка. Не е обич това, още е търсене. Щом не те е покръстила от миналото, още е минало. Еротичен танц и красота, може би. Предвестник на пролетта, може би. Но все още е част от зимната приказка. Има нещо пленително, топлина, споделяне и любов в една по-обща категория. Не интимната любов, която ще те изтръгне от онова състояние на капсулация в ненужни вече истини. Просто човешка любов, на друго трепетно тяло, което също търси което и ти, а твоето представлява същото за него. Утеха, не и спасение. Щом има минало: не и спасение. Или поне: все още не, ако общуването ви, не промени с нещо категория. Трябва началото да е начало. Без никакви уводи. Без страхове, без изработени защити, брони, ако все още има такива, тогава сме твърде натоварени с минало за да усетим рая. Може да се живее така. Може да е трепетно, изпълнено с най-вълшебни преживявания и дори я има възможността да сравниш: колко по-хубаво, колко по-хубаво е от тогава. Ала това “тогава” вече го няма. Вече няма стойност, стойностно е било, че те е довело до тук. Част от брънката. Колкото и тежка, нека е благословена, че без него нямаше да го има и сега. Но да го носим в себе си, означава да излишен товар, когато гърдите могат да дишат свободно, настоящето което е единствено пълноценно. Какво от туй, че някой или някоя преди време те е наранил, наранила? Нима ще си мъстиш на този или тази, която или който са напълно невинни за твоите прегрешения и малшанси. Или ще живееш с болката, която няма как да не сподели любимия, любимата. И да понесе страдание което е заслужила друга или заслужил друг. Няма минало, а има ли, то това не е онази любов която може да те избави от него, но може да стане негова жертва. Има само настояще. 


Тагове:   минало,   настояще,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. neslanchice - :)))
06.04.2009 20:46
Не можем да забравим миналото, но любовта променя света - той се изпълва с обич и топлина, със смисъл и с болката от твърде много нежност... Променя същия свят, който до вчера е бил сив и враждебен. И няма нужда от минало, от бъдеще - на любовта й е достатъчна любов.
Поздрави с целувка :)))))))
цитирай
2. cefulesteven - И както казва поета: "...
06.04.2009 20:53
И както казва поета:

"Отдавна вчера отмина,
а в утре кой ли е уверен,
тъй щастието само днес,
човека може да намери..."

Целувка:)))
цитирай
3. анонимен - ела хикари
07.04.2009 00:41
тук и сега... сред цъфналите вишни... живеем в мига. плодът на любовта си ще отгледаме в люлката на вечността.
цитирай
4. cefulesteven - анонимен -
07.04.2009 12:44
Истината е сега:)))
цитирай
5. kass - Е много хубаво написано, сякаш си ...
10.04.2009 22:32
Е много хубаво написано, сякаш си прочел мислите ми по въпрса. Браво. За жалост малко са хората които успяват да гледат филосовски на преживяните провали в любовта, може би защото твърде много боли да обичаш, а да не си обичан. Е винаги има и нова любов. Можеби няма да е същото, но пък кой знае може и да е много по вълнуваща ако и дадем шанс обаче
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8405406
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112535
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031