Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2010 18:16 - Фриволен роман - 2. Гларусът и хубавицата
Автор: cefulesteven Категория: Тя и той   
Прочетен: 3670 Коментари: 12 Гласове:
17

Последна промяна: 28.05.2010 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

2. Тя


Зяпнах, май и възкликнах. Това беше нагло.

-Не е ли малко ненадейно? – изсмивам се, а гласните ми струни сковани.

-Знаеш ли, няма нищо по-изкусително от изумените женски очи.

Погледът му пари. Чай с коняк, на цвят и усещане. Подсладен с мед. Залива ме топлина, полазва ме алкохолна тръпка. Засмивам се, този път по-свободно, макар да съм още по-смутена.

-Така ли? – питам игриво.

Чукаме наздравица и се засмиваме и двамата, а ръката му се плъзва по бузата ми. Затварям очи. Изпитвам желание да я притисна, да целуна пръстите, но дъха ми възпира. Почти не го познавам. Играта е станала неочаквано сериозна. Бързо, твърде бързо.

-Знаеш ли…-спрях се, наистина забравих какво исках да му кажа. Мисля, че го прочете в очите ми. Не съм сигурна усмивка ли изписа в отговор или израз, който изразява някаква напълно непонятна ми емоция.

-И двамата го искаме, а лятото е кратко.

-Не си ли твърде прям!

-Винаги.

-Настръхвам, но…-завърших с подсмихване.

Нагъл си беше, много нагъл. Дали ми харесваше. Поне владеех положението.

-Виж, аз не съм разведена.

-Хитроумен начин да ми кажеш, че си омъжена, но знам.

-И си мислиш, че съм склонна? – забелязвам, че погледа му се наслаждава на изумлението в моя.

-Само за едно не ти завиждам, че не можеш сега да се уловиш през сетивата на мъж. – гласът му нежна ръка по гръбнака на коте.

-Наистина ли? – усмихвам се, невинно е.

-Отприщила си природа. Онова, което иначе владееш, но си го пуснала във ваканция. Защото е ваканция! Кратък сън от който ще се пробудиш в сивата униформа на дните си. Онова, което знаеш, че предизвиква лудостта. Обичаш да флиртуваш.

-Н-н-не! – весело прозвуча смущението ми.

-Да очароваш.

-Това, да…но не е точно флирт.

-Слагаш границата където дама като теб умее. И ще мине за друго.

-Какво например?

-Контактност, общителност, но това не е краен предел, а праг, който сама можеш да избереш дали да пристъпиш. А сега ти е най-изкусително и му е времето. Не знам защо, но е явно.

-Прекаляваш! – казах го с усмивка – Но си сладък.

-Без да ти гледам на ръка, по ръцете ти го прочитам.

-Слаба свалка.

-Криеш пръста си. Несъзнателно криеш пръста си. Движението е толкова естествено, че е правено от дълги години. Омъжила си се рано. И бих казал, че брака ти е щастлив, ако изобщо е възможно, но това няма значение, важното е, че ти харесва. Харесва ти да си омъжена и да криеш пръста си по време на съвсем невинните ти, разбира се, закачки. Само, че сега…И е станало скоро, ти си свалила брачната си халка. За да стигнеш по-далеч.

Шокирана съм, а той ми напомня, че няма по-изкусително от изумлението в женският поглед, а аз разбирам, че няма по-прелъстително от доминирането в неговия. Искам да стана и да се изнеса по възможно най-бързия начин. Ще направя глупост.

-А Рубинените коси?- сменям тема за да се спася от хипнозата.

-Казах ти, тя не ми е дъщеря.

-Видях, че не ти е, но тройка ли? Искаш ли?

-Тази нощ тя няма да дойде.

-А в следващите?

-Никога не мога да бъда сигурен. Но предполагам. Забрави я, нея я няма. Само аз и ти сме.

-Беше малко груб.

-Харесва й.

-Защо лъжеш детето?

-Дете ли? – засмива се той. – Виж, с цялата си божествена сласт, която напира в теб, която се излива, развързва фантазии си далеч по-невинна в изживяванията си от нея. Но нея я няма.

-Защо я лъжеш?

-Напротив, честен съм. Знаеш ли, ако не беше отишла точно в онзи момент до тоалетната и тя ни беше видяла от прозореца заедно, какво щеше да стори? Щеше да се усмихне съзаклятнически и малко мръснишки и да продължи. Наясно е, какъв мъж има за секс партньор.

-Секс партньор?

-Предпочита да ме нарича любовник, а аз нея любовница, но не е точно. Твой любовник мога да бъда, ти моя любовница също. Дори само за нощ. Но се изисква зрялост за която зрелите разбирания, каквито има не са достатъчни.

Пареше ме преди малко, сега ми приличаше на влечуго. Хладно влечуго, докосващо ме с върха на лепкавата си опашка. Но да си призная имаше някаква неизвестна много приятна тръпка в отвращението.

-Хубава е. – изричам.

-Тръпчива. Възкиселата младост – зелената ябълка ухае приятно, предизвиква обилно слюноотделяне и разкъсва в усещане подобно на отхапване цялата устна кухина. Къса рецепторите, дори близкото й присъствие…но ти си дама. В зеленото няма толкова нектар, дори в тези плажни дрехи, стоиш като пременена за гала – вечер.

-Виж, не мога!

Галим ръцете си. Очите ни вече го правят.

-Но искаш!

-Да! – прошепнах, не знам дали си направи сметка, колко трудно го откъртих, а после се почувствах леко, много леко. Замая ми се изведнъж главата. Нямах дрехи по себе си и летях над плажа. Слънцето ме любеше и бях затворила очи в прегръдката му.

-Знам, трудно е, но направи тази крачка. Ти я можеш!

Да му кажа ли, че всичко беше много глупаво. Няма да стане.

-Аз съм от едната страна на потока. Сега той ти се струва пропаст. Веднъж си паднала в него. Била си малка. И едва не си се удавила. Пораснала си отдавна и си наясно, че можеш да го направиш. Но ти е останал страха, аз съм от другата му страна…

Галим ръце на масата.

-И съм те хванал за ръцете.

-Престани.

-Дълги години си прикривала пръста с халката си. Дори когато си смятала тази халка за част от тялото ти и не си съзнавала, че я носиш. И не би си припомнила за нея, ако не е трябвало да я свалиш. Но още я криеш! И винаги ще е така, но сега само ще прекрачиш…границата си.

-Ще го направя…Мамка му! Ако не тръгна веднага, ще го направя.

Изправям се, а лицето му е светло. Никакъв упрек, никакво съжаление, макар да ме иска. Мисля, че имам сили да стигна само до вратата. И ще се върна, колкото и жалко да изглежда.

-Написах ти на лист адреса си. В чантичката ти е. Тази нощ ще те чакам.

Май не му казах: „чао”. Вървях към хотела и още играеха звездички пред очите му, а дъха му по-мощен от морския ме загръщаше. Видях мъжа си, седнал на едно открито кае, съзерцаваше морето.

-Свободно ли е при вас? – питам го кокетно. Измерва ме с поглед, като че ли наистина съм непозната, пробужда от лепката на сладостния кошмар и ми става смешно, но не се засмивам.

-О, да! – отвръща – Моля.

-Простете ми, че съм така напориста, но приличате на един мой много добър познат. И така гледате морето, да не би да сте поет?

-Само когато имам муза. Ще ми бъдете ли?

Засмяхме се и се прегърнахме. Попита ме какво да ми вземе, че било на самообслужване. Кафе, трябваше ми малко да поотрезнея. Не задава въпроси, милвам глава в рамото му. Не си кроим планове, каквото ще изживеем вечерта, ще си се случи.

Говорим си прости неща или напълно безсмислени. Дори не ги чувам, а му отвръщам. И ми харесва. Истинско е.

-Тази нощ хотелската стая е твоя! – рекох му.

С поглед ме попита имам ли планове.

Щях да го излъжа. Почти сигурна бяха, но почти.

-Нали тази сутрин заедно свалихме халките си. Заради ваканцията. Купона. И да сме по-голи. Като на море, нали? Свалихме халките, но не и усещането, че сме с тях. Иска ми се да го изпитаме. За да е наистина.

Още питаха очите му.

-Тази нощ хотелската стая ще е твоя. Възползвай се. Независимо, какво разбираш под това.

-Не те разбирам. – озадачен, но се усмихна.

Дали ще ме разбере правилно, ако му разкажа. По-мил ми е. По-мил от всякога. От своя край на поточето съм. Но толкова ми беше вдигнат адреналина, че сега тази близост ми беше по-сладка от когато и да е било. Но гларусът ми отвори очите. Дали моят скъп, забелязва колко е изкусително изумлението, а то е от това, че аз не съм забелязвала нещо, което е било под носа ми.

Съпругът ми със свалена халка, подобно мен, криеше пръста си.

Докато говореше с мен, представяте ли си!

Абсурдно е. Аз съм жена му, а той несъзнателно крие от хубавицата, с която е седнал на кафе, пръста на който стоеше брачната халка.

И той има нужда да застане край потока си.  

Добре, че не изхвърлих адреса от чантичката си. Ще се върна.



Тагове:   лято,


Гласувай:
17



1. анонимен - Mnogo e sexi tova
28.05.2010 20:00
Mnogo e sexi tova
цитирай
2. bgsever - Няма ли да покажеш резюмето на този ...
28.05.2010 20:10
Няма ли да покажеш резюмето на този проект!
Иначе тук посветените, чакаме с нетърпение осъществяването му. Никой от нас не е чел нещо подобно, говорихме. Дано си намериш после издател, ако не, ще измислим нещо заедно. Засега, само морална подкрепа и стискане на палци.
цитирай
3. cefulesteven - Mnogo e sexi tova Благодаря ти, ...
28.05.2010 22:22
анонимен написа:
Mnogo e sexi tova


Благодаря ти, а нататък ще е още с пъти по- :)))
цитирай
4. cefulesteven - Няма ли да покажеш резюмето на този ...
28.05.2010 22:26
bgsever написа:
Няма ли да покажеш резюмето на този проект!
Иначе тук посветените, чакаме с нетърпение осъществяването му. Никой от нас не е чел нещо подобно, говорихме. Дано си намериш после издател, ако не, ще измислим нещо заедно. Засега, само морална подкрепа и стискане на палци.


Засега не казвам повече, отколкото публикувания епизод. За да не изкуся някой юзър, да си помисли, че може да го напише:)
Радвам се, че се хареса на всички вече запознати.
цитирай
5. psihopat - 1998 направих нещо за теб. Помниш ли ...
28.05.2010 22:57
1998 направих нещо за теб. Помниш ли беседката до туберколозно. Кети, Пустинният вълк. Обеща ми нещо. Сега си го искам. В тази книга искам да съм герой.
цитирай
6. cefulesteven - 1998 направих нещо за теб. Помниш ли ...
28.05.2010 23:23
psihopat написа:
1998 направих нещо за теб. Помниш ли беседката до туберколозно. Кети, Пустинният вълк. Обеща ми нещо. Сега си го искам. В тази книга искам да съм герой.


Ще те цитирам: "Съдба съм ти!"
За тази книга си. И вече знам как и къде. Във втора глава, имам предвид глава, а не епизод, ще си гаджето на дъщеря им.
цитирай
7. injir - Познати непознати....
28.05.2010 23:44
Познати непознати....
цитирай
8. cefulesteven - Познати непознати. . . . С две думи - ...
28.05.2010 23:59
injir написа:
Познати непознати....



С две думи - основата на романа.

Останалото е постсоциалистическия декор, порно-трилъра на съвремието и крехките ни копнежи, удавени в масовата култура.

Благодаря ти. И поздрави.
цитирай
9. injir - Съвремието - порно трилър, филм на ...
29.05.2010 13:21
Съвремието - порно трилър, филм на ужасите, екшън, само порно.
цитирай
10. elinora - Аха,
29.05.2010 16:25
спрял си на най - интересното! :) Ще очаквам с нетърпение следващата част! :)
цитирай
11. cefulesteven - Съвремието - порно трилър, филм на ...
29.05.2010 16:32
injir написа:
Съвремието - порно трилър, филм на ужасите, екшън, само порно.


И абсурд. Комедия на абсурда.

цитирай
12. cefulesteven - спрял си на най - интересното! :) Ще ...
29.05.2010 16:33
elinora написа:
спрял си на най - интересното! :) Ще очаквам с нетърпение следващата част! :)


След броени минути и следващият епизод, но там ще е вече друга сюжетна линия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8404727
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112535
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031