Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2010 13:46 - Седемте най-антипатични типа жени
Автор: cefulesteven Категория: Тя и той   
Прочетен: 5771 Коментари: 18 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пиша този пост само защото при публикуването на „Седемте най-очарователни типа жени” трикратно в отговорите бях поощрен да го направя. С доста неприятно чувство към персонажите за които надолу ще стане въпрос и с извинение към всички жени, че съм нарекъл тези същества: жени. Те биологично са, но мисля си, че не е достатъчно да си индивид от женски пол, от човешки вид, за да бъдеш жена, в по-прецизният от биологичния смисъл на думата.


Кварталната сплетница. Иначе може да бъде усърдна домакиня. И обикновено е такава. Къщата й е изрядна. Между две тенджери може да направи чудеса. Би могло да се каже, че дори това е особен род духовна техника, която владее до съвършенство и така освобождава тялото си от душевни терзания. Но то не е освободено от тях. Двете тенджери не са й достатъчни. Подреденият дом, също. Те са задължително условие, ала не всичко необходимо, за да се почувства добре. Натрупала е много омраза, щади доколкото може най-близките и себе си от нея, ала не винаги успява. Понякога е истински дракон и в дома си, но силата на дракона се разгръща когато се събере с дружките си на явката. Оттук се развихря почти диаболично въображение, измислят на един рога, на друг тайни пороци, болести. Твърденията им винаги съдържат процент истина, но раздут до неузнаваемост думите им мърсят съзнания, помрачават настроения, възможно е да провалят живот. Достатъчно е да познават трети братовчед на „онази изпитата, кльощавата”, който си е купил пред някоя от тях валериан, за да изкарат момичето генетично болно от опасна шизофрения. Обикновен любител на бирата, дори пред децата му: алкохолик в последна фаза. Припозналият се, че вижда своя съученичка докато намести очилата си тих инженер със смачкан костюм: воайора който гледа по дупетата на всички. Отхвърленото от училищната общност заради вехтите си дрехи дете: хулигана на училището. И да го превърнат с годините и внушението си в такъв. Кварталната сплетница се наслаждава от последиците, между тенджерите всъщност разработва вариант как да раздуха огъня на следващата интрига. Прилича на вещица и се чувства такава. Страда от немалко болести, не помни от кога не е правила секс и правила ли е изобщо някога, света й е голям колкото квартала. Но въпреки това се чувства доволна и предоволна, ако е накарала някой да страда. При това винаги започва думите в които си вярва: „аз за негово добро”. Кварталната сплетница е еснаф, истински враг на различното, всичко което излиза извън представите й за благоприличие е готова да полее с бензин и запали, а от шарения свят, който твърди, че приема и се преструва, че приема, всъщност я боли главата. И изкарва болката си върху онези нещастни жертви които за нея са алегория на порочността на света. Не е необходимо да е сто и четиридесет килограма, понякога дори е и слаба, но пухкавите по природа жени, различаващи се по душа от нея, обикновено в присъствието й изглеждат като перца, а тя в представите е винаги дебела, дори когато е повече и от слаба. Дори и да е била някога красива, характера й е изваял крокодил от чертите.


Вулгарната материалистка. „Няма любов – има интереси! Всичко е пари! Мъж без пари е като жена без цици! Жена без цици, не е жена! Секс и пари, нищо друго не си заслужава внимание!” – това са няколкото от немного повечето неща които може да каже наизуст. Речниковият запас беден, стилистиката на каруцар. Ако има повече партньори, смята го за доказателство за своята сексуалност. Ако няма чак толкова много, като признание за своето умение да избира най-подходящите. Една на тридесет хиляди може да удари джак – пота и да стане държанка на топ – мутра. За другите дори хитрия шофьор на каменоломната, който през свободното си време прави някоя далавера и има поведение на мутра/пред нея, че му се радва шушито/ е онази топ-мутра за която е мечтала. Между другото има и такива артистки и журналистки. Признал съм чувството за хумор на съдбата, особено в интересна страна и в интересни времена.


Некомпетентната. Тази която е драпала с нокти и зъби, с интриги всякакви, без да подбира средства, с присъщата й хитрост, до дейност изглеждаща примамлива, за жалост и отговорна, чиято отговорност нито разбира, нито е способна да поеме, защото просто това не е за нея. Тя също го знае. Но за нищо на света няма да отстъпи мястото. Готова е да убие. Всъщност преминала е през повече през трупове. За да бъде звездата в ефира, за да бъде в политиката, за да бъде председателя на еди- кое си учреждение, за да бъде директорката на еди – кой си клон на големия туз, който все някой ден разбира, че го залъгва. Тя мели по пътя си, с тяло, с думи, с хитрост. За нея мъжете са средства за постигане на целта, а лошо се пише за този който и жената не хареса в нея. Не му е трябвало да се намеси в порочни мафиотски кръгове за да си има много опасни врагове и почти предизвестена трагедия. А, да си признаем, честно, не е кой знае какво и като жена. Най-трагичното е, че точно тя, често, се взема за арбитър на изящният вкус, критик и ценител на изкуството.


Жената – чехъл Властната. Мъжът й е като носна кърпича, в джобчето, свит на четири. Трови му живота, дори да пие само вода. Първо е можело да пуши и в дома, после на терасата, после през два квартала, после изобщо се е отказал от цигарите, а с този си жест съвсем я е вбесил, защото я е накарал да се почувства като дракона какъвто е. Любовникът не я привлича, той е само да се докаже каква жена е. Развела го е, пак само за да си докаже, що за жена е. После го е наритала, защото по думите й: цени семейството си. В случай, че не е развела никой и изобщо не е имала любовна авантюра, по-лошо за мъжкото съсловие в къщи. Обрекли са я на плен, на живот без удоволствия. Превърнали са я в домакиня. Между другото изобщо не е толкова добра домакиня. Редуват се тримата мъже в къщи. Двамата й сина и този който трябва да е напердаши добре вместо да стои край тенджерите, кой ще гледа домакинството тази седмица. Все се оплаква, че са неудачници, че не вадят достатъчно пари и ако беше по-такава, по-онакава, до сега да е използвала някой от ухажорите си. Горките й ухажори още като разберат какво зло е им се отщява дори за един път.


Емоционалната садистка. Преди тридесет и една години е наранена, а не се е променила външно много от онова време. Хлад лъха от нея, но е привлекателна, дори красива. Откакто той я е излъгал, тя мъсти на всички мъже. Привличат я уязвимите. Тези които знае, че може да накара да страдат. Тези които имат какво да губят. Тези които разбират любовта като глупост и до глупост се превързват. Тези на които може да отнеме дом, воля, съзнание. Тези на които може да разбие семейството, да източи спестяванията им. Не винаги го прави. По-често, даже не й се налага да стига до там. Достатъчно й е да го види съсипан, че е съсипал съпругата си, без да е намерил в нея любов което за нея е едно голямо, саркастично: ХА-ХА-ХА-ХА….Десетки й са жертвите. Угризения няма.


Съчетаващата ги. Има си мъж който да тормози. Има си и квартал в който да прави мизерии. Високият пост където да развие и тази част от сплетните които в квартала не вървят. По-вулгарна материалистка е и от онова простовато момиче за което стана въпрос, но за разлика от нея е изтънчена, но това не й доставя удоволствие. И също като емоционалната садистка мъсти на мъжете, но тъй като не я привличат, няма нищо против да мъсти по същият начин и на жени. Тази е почти винаги в политиката.


Тъщата/свекървата/ Нека както не коментирах майката, като един от седемте типа най-очарователни жени, да не коментирам и тъщата/свекървата/ защото това е тъмната половина на жената-майка. Хубавото е, че е подлежи на самоконтрол и е само част от най-очарователния тип жени.
 



Гласувай:
17



1. kass - ах, Стеф,
01.07.2010 14:07
очаквах нещо от типа на - несигурната, емоционално нестабилната, но това, което си описал наистина е ужасно...
цитирай
2. cefulesteven - очаквах нещо от типа на - несигур...
01.07.2010 14:20
kass написа:
очаквах нещо от типа на - несигурната, емоционално нестабилната, но това, което си описал наистина е ужасно...



Ужасно е наистина, може би, с изключение на последното, то е закачка, комичен стереотип, че точно тези жени са досадни.

Трябваше накрая да се усмихна малко, че да разкарам тежкото чувство, защото колкото и да съм несериозен, все пак тези "жени" съществуват.
цитирай
3. анонимен - :)))
01.07.2010 14:21
Жената -чехъл, е най-големият враг на Човека- Паяк ;))))))))))
цитирай
4. cefulesteven - Жената -чехъл, е най-големият враг ...
01.07.2010 14:24
starbuck69 написа:
Жената -чехъл, е най-големият враг на Човека- Паяк ;))))))))))



Готино:D
Всеки си намира майстора:)
Чакай, че не мога да спра да се хиля...
цитирай
5. nicodima - Познах се и тук - в свекървата : )...
01.07.2010 14:32
Слава на Бога, още има време да се осъществя, но как добре разбирам кое девойче пасва или не на сина ми ; )...
цитирай
6. cefulesteven - Слава на Бога, още има време да се ...
01.07.2010 14:39
nicodima написа:
Слава на Бога, още има време да се осъществя, но как добре разбирам кое девойче пасва или не на сина ми ; )...



:)
цитирай
7. анонимен - Ей, че точно!
01.07.2010 17:43
А в некомпетентната тутакси съзрях няколко! Ама няма да кажа кои
цитирай
8. cefulesteven - А в некомпетентната тутакси съзрях ...
01.07.2010 17:52
angpiskova написа:
А в некомпетентната тутакси съзрях няколко! Ама няма да кажа кои



Този порок си е унисекс и колкото са антипатични некомпетентни жени, толкова са антипатични и некомпетентни мъже. :)
цитирай
9. анонимен - Виж, така е,
01.07.2010 18:11
ама все пак ми се струва, че тази в полата е по-опасна, защото е призвана да бъде по-различна по природа. Ти си написал такива великолепни разкази на тази тема, че го знаеш по-добре от мен.
цитирай
10. cefulesteven - ама все пак ми се струва, че тази в ...
01.07.2010 18:13
angpiskova написа:
ама все пак ми се струва, че тази в полата е по-опасна, защото е призвана да бъде по-различна по природа. Ти си написал такива великолепни разкази на тази тема, че го знаеш по-добре от мен.



Имаш правото. Наистина е по-опасната:)
цитирай
11. анонимен - :)))
02.07.2010 00:48
Има и някои толкова проклети, че лютата чушка в сравнение с тях, е като лек ментов бонбон. Обаче съм виждал и такива- отдалече грозна, отблизо направо страшна, нещо като от китайския женски отбор по вдигане на тежести...
цитирай
12. cefulesteven - Има и някои толкова проклети, че ...
02.07.2010 00:51
starbuck69 написа:
Има и някои толкова проклети, че лютата чушка в сравнение с тях, е като лек ментов бонбон. Обаче съм виждал и такива- отдалече грозна, отблизо направо страшна, нещо като от китайския женски отбор по вдигане на тежести...



А има едни, мънички, крехки, приличат на птички, но с такъв отровен поглед могат да прострелят, че змийско ухапване е за предпочитане:)
цитирай
13. анонимен - :)
02.07.2010 00:53
На такива им казвам "отрова за пепелянки" :))))))))))))))
цитирай
14. cefulesteven - На такива им казвам "отрова за ...
02.07.2010 00:54
starbuck69 написа:
На такива им казвам "отрова за пепелянки" :))))))))))))))



:))))
цитирай
15. анонимен - :)))
02.07.2010 00:56
По принцип: жените са като гъбите. Дали са добри,или отровни,разбираш твърде късно....:)))))))))))))
цитирай
16. cefulesteven - По принцип: жените са като гъбите. ...
02.07.2010 10:26
starbuck69 написа:
По принцип: жените са като гъбите. Дали са добри,или отровни,разбираш твърде късно....:)))))))))))))


Много, много сполучливо, Кире...
цитирай
17. makont - Хей, групата на анализаторите
02.07.2010 15:10
Аз се засмях на това, че в тази група предимно коментират мъже. Ние жените не се припознаваме тук. Но, виж пък в някой се обади майката-това чудо не е за сина ми! Много приятна класация на неприятните страни на жените, с чувство за хумор и виж колко размисли предизвика. Поздрав от сърце!
цитирай
18. cefulesteven - Аз се засмях на това, че в тази група ...
02.07.2010 15:20
makont написа:
Аз се засмях на това, че в тази група предимно коментират мъже. Ние жените не се припознаваме тук. Но, виж пък в някой се обади майката-това чудо не е за сина ми! Много приятна класация на неприятните страни на жените, с чувство за хумор и виж колко размисли предизвика. Поздрав от сърце!


Е, естествено е истинска жена да не се разпознае в персонажи като гореизброените, като изключим последния, за който е ясно, че е писано на шега:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8437790
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112558
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930