Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2010 18:08 - За конкурса "Търся издател" и "Убийство в социалната мрежа"
Автор: cefulesteven Категория: Тя и той   
Прочетен: 3308 Коментари: 4 Гласове:
15

Последна промяна: 04.10.2010 19:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Първо, ще се извиня на всички запознати с основния, копи - пействан текст, който ще публикувам отново, малко по-долу, не искам да съм досаден, а и момента, най-вече за мен, не е най-подходящ, да досаждам. Налага се, преди всичко, защото в началото, имаше известни технически недоразумения в гласуването, които са съвсем нормални, за един толкова експерементален и наистина, първи в характеристиките си, литературен конкурс. Възможно е да има някой от гласувалите за мен, който не е кликнал точно върху червения бутон, който беше инсталиран малко по-късно.

Второ, искам от все сърце да благодаря на всички, които вече гласуваха за мен. Ако "Убийство в социалната мрежа" бъде издадена, издателите сте вие.
 
Благодаря на всички, които виждат имената си изписани, а ако не виждаш името си, но са искали да гласуват за романа ми, значи не са натиснали червения бутон и сега, ако все още желаят, могат да го направят:)


 

Привет, аз съм Стефан Кръстев, може би ме познавате като Cefules. Един от най-мразените и най-обичаните блогъри в България. Автор съм на много успешния сборник разкази: "Бяс и рози", както и на „Седем порти", „Порочна връзка" и др. (www.cefules.net е сайтът ми, където има повече за мен).

 

Представям на вашето внимание романа "Убийство в социалната мрежа", за който търся издател.

 

Главният герой е човек с голямо сърце, забъркал се в нечистия свят на интимния шпионаж. Художник - фотограф е, увлича се по актови пърформанси, но е принуден да си вади хляба като частен детектив.

Той не е супермен - той е обичан.

Той не е свръхинтелект - познавач на души е. Най-малко обаче познава своята.

Като Марлоу ще премине през десетки перипетии и опасни за живота авантюри. Като Поаро ще разкрие най-изненадващите тайни.

Но той не е нито единият, нито другият.

 

„...За пръв път от години забеляза залеза. Само с очи, без желание да го заснеме и публикува в социалната мрежа. Някога точно тези снимки му помагаха да забелязва в повече красивото, сега не беше способен да го забележи без тях. Освен в изключително редки моменти като този.
Краят на август е. 2010. След недъгава пролет, лятото е изключително горещо. Някои от вечерите - неземно красиви. Напук на предвижданията на Артър Кларк, втора космическа одисея в космоса няма. За сметка на това вече има много хора - кибер
паяци. Един от тях беше и този объркан мъж. Но в редки случаи като в тези кратки часове той все още беше способен да се отдаде и без мрежата на красивото. Все още надежди имаше..."

 

Справя се, но въпреки бляскавото си представяне, той е неудачник и ще си остане такъв. Мамен от изкусителните жени в прегръдките им, използван от всички - от поръчителите си, от полицията като стръв, от подземния свят като пионка.

Той ще реши загадката, за да спечели само душата си.

Той не е герой, той е човек. Объркано дете на времето и социалните истерии.

 

„...Спомни си за нея след години. Когато "паякът", както сам се изразяваше, "изяде душата му" и захвърли ненужната черупка навън. Почти нищо реално не помнеше от това време, освен суха фактология. Отдавна не живееше в онази скъпа квартира, загубил беше работата си и живееше в подземна дупка. В интернет не влизаше, защото нямаше какво да каже. Мислеше си само колко го мразят всички. Понякога съжаляваше, че не беше една от жертвите в онази криминална драма. Понякога си спомняше за момичето, но не беше сигурен дали е истински споменът му или е просто една от безбройните фантазии..."

 

Действието на романа е в традицията на класическия трилър - затворен кръг с убийство в него.

Но не става на кораб, в изолирана от преспи вила, на остров или военна лаборатория, и в този ред стотиците възможни приумици на майсторите на трилъра.

Местопрестъплението е социалната мрежа - някъде, където и сега се развиват драми, разпалват страсти и съществуват реални опасности. Във виртуала, където имената, лицата, животите са измислени. Но болката и страхът са истински. Героите търсят и намират - или не, поле за изява и слава, приятели, врагове, любов, забавления, идеи, удовлетворение... Или смъртта си.

Криминалният сюжет е само структурата на романа, пълнежът - суровият реализъм на съществуващия, твърде противоречив бит с най-екстремалните страни на психологията му, е много важен.

 

„...Напоследък социалната мрежа започна и да убива. Физически. Най-страшно му се стори, че не чувстваше страх, а любопитство. Като повечето редовни юзъри вече гадаеше кой ще е следващият. А Тангра му беше приятел. Жалко за Тангра. Липсваше на много хора, включително и на него. Като повечето, и той се съмняваше, че убиецът му ще бъде открит, а дори и да се случеше, истината едва ли щеше да излезе такава, каквато е. В тази страна не се случват такива неща. Безсмислено е даже, че има блогове. Тангра затова тролираше. Опитваше се да го докаже - този странен Дон Кихот. Но със смъртта му жестоката игра се беше пренесла на друго ниво..."

Ползвате фейсбук и други социални мрежи? Имате сайт, блог, множество електронни пощи? И знаете за какво става дума...

Но не знаете всичко.

Като активен блогър - наблюдател и участник, не можах да изкривя душата си и романът не е розов с описанията на някои ужасяващи страни на човешкото поведение във виртуалната среда - пошлост, цинизъм, лицемерие, бруталност, давайки ход на въображението си. Но мисля, че е интересен точно за това.

 

Какво очаква героя ни? Как ще оцелее, докато разплита паяжината?

 

Сюжетът накратко: Убит е при загадъчни обстоятелства Тангра - топ-блогър и автор на книги с конспиративно-теоретичен характер. Враждебен, арогантен и похотлив, Тангра има много врагове. Но той е и звездата. Заради насоката на книгите, на които е автор, смъртта му предизвиква масова истерия. За да я стопират, от администрацията на социалната мрежа, в която се развива действието и е популярен, наемат частен детектив - блогърът главен герой Блоговест.

Очакват го много приключения. Често Блоговест е близо до смъртта.

Убийството на Тангра е последвано от други. Интригата се заплита, всеки крие по нещо, всеки е подозрителен и никой всъщност не иска истината да излезе наяве в плетеницата от добро и зло, смразяващи тайни и изненадващи разкрития.

 

„...Някой каза нещо, но мълчанието беше толкова крещящо, че го заглуши. Блоговест помълча малко, после рече:
- Тангра е мъртъв. Той беше убиец
ът. Но беше и вашето божество, без което не искам и да си представя как ще понесете вината си.
Вдигна чаша, ръката му трепереше. Отново имаше петна пред очите и не можеше да види дори Сиамската котка и Киберданна
, в които се беше взрял. Губеха се зад мръсна паяжина..."

 

Финалът е най-неочакван, но преди него има десетки неочаквани "малки финали" на конкретните "малки драми", части от голямата.

 

Драмата, в която участваме и ние. Аз и ти.

 

Всеки миг от денонощието кибер-паяжината заплита в себе си сълзи, усмивки, съдби... Като в живота - този, реалният. А нима вече можем да ги разделим?

 

Сюжетът на романа е криминален, емоционален и завладяващ - би могъл да заинтригува всеки читател, което според мен предполага успеха му.

За да гласувате, първо влезте тук, а после натиснете червения бутон

 

 

Направи това произведение VIP Сподели във Facebook  
image Гласували за произведението: (121)
Alex Alexiev, Alexander Velev, Ana Babaykova, Andrei Tsirovski, Angel Dakov, Ani Rashkova, Antonia Boyadjieva, Bela Dimitrova, Boris Todorov, Diana Peshakova, Dimiter Wolkov, Doriana Herova, Elena Dimitrova, Elena Ni, Evgeni Goranov, Filip Danchev, Gery Apostolova, Hristo Kehayov, Iliyana Damyanova, Ilka Iskrova, Indira Salome, Irina Nikolova, Iskrena Jordanova, Iva Kasabova, Iva Rangelova, Ivailo Angelov, Ivan Bogdanov, Ivana Zareva, Ivelina Mihaylova, Juliana Kashon, Kapi Kapito Kapi-, Karambolcho Topchest, Kirilka Gocheva, Kolyo Georgiev, Krasimir Tenev, Kristina Candysays, Kuku Ruku, Liliya Zayakova, Lily Treneva, Maia Gergova, Maq Ivanova, Margarita Ivanova, Maria Illieva, Mariana Tsarkova, May April, Maya Metodieva, Milena Simeonova, Mirena Walkowa, Miroslav Yosifov, Nelly Gospodinova, Nikolay Kabadzhov, Petja Petrova, Polya Tomova, Roumiana Nikolova, Rumen Mihaylov Stoykov, Rumen Petkov Kermov, Silvia Mineva, Sofia Nestorova, St Toskov, Stanimira Valcheva, Stanislava Ilcheva, Stefani Kirilova, Sylvia Popova, Tania Milcheva, Tania Panayotova, Teodor Detchev, Vanya Nikolaeva Nenkova, Veselina Veselinova, Vesi Ivanova, Vihra Georgieva, Zlatka Miteva, Zornica Gencheva, Адриана Зарева, Ангелина Димчевска, Атанаска Пеева, Надежда Григорова, Нели Вангелова, Нина Николаева, Рада Кръстева, Ралица Петрова, Росен Тирков, Росица Стойчева, Росица Георгиева, Русалка с`нефритени очи, Светлана Йонкова, Симеон Кръстев, Симеон Илиев, Славка Христова, Смирена Денизова, Станислав Касчийски, Стефка Петкова, Стоянка Симеонова, Теменуга Захариева, Теменужка Илиева, Чавдар Сотиров, Юрий Александров, Ясен Ведрин, Мариана Георгиева, Мариана Дафчева, Мария Колева, Милена Гечева, Петя Николова, Пламен Иванов, Илиана Цировска, Благовест Рашков, Боян Николов, Валерия Симова, Ваня Петрова Шишкова, Вяра Ганчева, Десислава Стоянова, Десислава Тренева, Димитър Грънчаров, Евдокия Иванова, Екатерина Атанасова, Ели Видева, Ели Елисеева, Лалю Метев, Лиляна Стойчева, Любомир Николов, Йонка Иванова, христина мачикян,

 

       


Тагове:   мрежа,   социалната,


Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Успех ,cefulesteven ...
04.10.2010 18:56
Видях си името в списъка .Опитвам се да помогна .
Поздрави !
цитирай
2. анонимен - eheeeeeeeeeeeeeee stef. . . . kakvo ...
04.10.2010 19:35
eheeeeeeeeeeeeeee stef....kakvo e tova..men za6to me nqma v tozi spisak...znae6 4e se maitapq..... kak si ..kak se 4uvstva6
цитирай
3. анонимен - Не си ли доволен-Марко Тотев вече го ...
04.10.2010 20:21
Не си ли доволен-Марко Тотев вече го няма!
Успя да го прогониш,заедно с тази на която си фен!
Що знаеш ти!Света вода ненапита...
цитирай
4. jadeeyedmermaid - Ти хубаво правиш, че го уточняваш, ...
05.10.2010 15:08
Ти хубаво правиш, че го уточняваш, защото аз точно така се обърках и чак след не знам кой път видях бутона, и въпреки че съм го натиснала и ми показва, че съм гласувала името си не го виждам, а като натисна пак бутона пише, че вече съм гласувала
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8404990
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112535
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031