Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2009 12:13 - Само фередже й липсва
Автор: cefulesteven Категория: Забавление   
Прочетен: 5710 Коментари: 23 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
редчувствах неприятности. Щях да си глътна езика като я видях. Как е преминала през целият квартал в този вид. Почти полунощ е. Изстрелите започват от десет и половина. Бронираните полицейски коли се оттеглят малко по-рано, а снайперистите от спец–службите по това време са слезли от покривите и шмъркат „лунни кристали” заедно със сводниците.
- Скъпа! – изстенах.
- Ама какво има? Възползвах се от промоцията.

Погледа й е толкова учуден, че би я разголил повече, ако имаше накъде.
- Ти си гола!
- Не съм!

Права беше. Имаше горнище на бански костюм и прозрачно копринено наметало.
- Гледа ти се лехата.

Как пък ми хрумна това „леха”. Тя се засмя, аз едва не се разплаках.
- Е, и пъпа някога е трябвало да бъде скрит, бедрата да не се откриват, голите гърбове са скандализирали. Ами фереджетата?
- Остави сега фереджетата.
- Между другото, искам да ми купиш. Костюмът е завършен, ако сложа фередже, но парите ми стигнаха дотук.
- Значи липсва ти само фередже?
- Да. Фередже.
- С фередже и гола…
- Леха. – завърши мисълта ми.
- Да. Гола леха и задни части. – иронично го казах, но едва ли го осъзна – Ама забелязвам, че си и боса. Ботуши не трябват ли?
- Ще взема старите на дъщерята. Тя не ги слага, а са съвсем запазени.
- Хубаво решение, но като спомена дъщеря ни. Като те види в този вид… - опитах се да звуча меко.
- Тя утре също ще си купи костюм.

Щях да припадна. Сигурно не съм разбрал. Дано, дано не съм разбрал.
- Имаш предвид… това.
- Да. Точно това. Модно е.
- Разбрах го, но… Спомена костюм… Къде е костюма?
- Не го ли виждаш?
- Ама, ти си гола, скъпа.
- Не съм гола.
- Да, имаш сутиен и наметало.
- Каква по-хубава дреха от женските форми?

Това сигурно е част от рекламният слоган на този тъй наречен костюм.
- Скъпа. Как да ти кажа, не ти ли е студено?
- Не, дрехата ме топли.
- А не те ли е страх?
- В пълна безопасност съм. Ти от Луната ли падаш? Напоследък нашумяха. Имам силово поле около себе си. Всяка друга дреха може да се скъса, но през това не може да се премине.

Май бях дочул нещо, но съм твърде зает. Не ме интересува модата, а технологичните новости ми идват в повече. Усетих, че напоследък, вместо да печеля време с тях, го губя, за да ги разучавам. Казват, че това днес е първи признак на остаряване. Апатията към прогреса. Някога за признак на остаряване се е смятало изчезването на бунтовното чувство, но днес младите няма за какво да се бунтуват. Остарявам, това е. Добре, че жена ми е млада по дух и се движи в крачка с времето, че поддържа и мен.
- Мило… - измърка, сълзи й избиха – Не ти ли харесвам? Не е честно…
- Харесваш ми. Ела!

Прегърнах я. Силово поле. Ръката ми на сантиметър от кожата. Все едно допирах стъкло.
- Остави ме – засмях се – Аз съм старомоден. Сигурно съм прекален моралист.
- Не – игриво ми рече – Не си моралист. Разюздан си, скъпи. Похотлив като миналото, в което живееш. Тази дреха е измислена за моралистите. За нас – тези, които сме новата вълна на световната моралност. Която ще запази човечеството.

Прилоша ми. Идва ми гола, говори ми сега, че искала да опази човечеството.
- Не те разбирам. – признавам си.
- Виж. Ние държим на съпружеската вярност.
- Кои „вие”, скъпа?
- Които обличаме този костюм.

Погледнах я. Приличаше на жена, която държеше на съпружеската вярност.
- И какво му е на този костюм? – попитах.
- Силовото поле може да бъде дезактивирано само с парола, но само от домашния компютър. Жена с такъв костюм не може да прави секс в офиса, в хотели или където и да е било другаде.

Приплака ми се. Исках уикенда да излезем сред природата. Изглежда прочете мислите ми, защото се засмя:
- Е, костюмът може и да се свали и да се облече като нормална дреха, когато пожелаеш. Но когато една жена излиза от дома си с костюма е ясно, че няма намерение да прави секс.

Хубаво ли е това или лошо. Много ориенталски ми звучи. Освен това…
- Ама, скъпа… Това е лудост…
- Защо, мило?
- Ами, ако на работата ти се… допишка да речем или нещо друго.

Избухна в смях.
- Дрехата е направена много интелигентно. Тя пуска всичко отвътре навън, а не допуска нищо отвън навътре.
- А хигиената след физиологичната нужда?
- Електронен душ, по-чисто от това не може да бъде. Пълна дезинфекция.
- Всичко е премислено, значи – рекох с разбиране, но продължавах да предчувствам неприятности.

И предчувствието не ме измами.
- Сега отивам да взема и един старомоден душ. С топла водичка, а ти ме чакай - целуна ме по слепоочията и с подскоци отиде до компютъра. Започна на бие по клавишите. Пет минути. Петнадесет минути. Нададе писък. Ръцете й трепереха. Извика ме. Каза ми паролата. Набрах я. Силовото поле не падаше.
- Може би хакерска намеса.
- Ама не може! В договора пише, че… Дрехата. В гаранция е. Ще я върна утре. Тя е в гаранция, ама на мен тази нощ ми се правеше любов.

И на мен, но как да й го кажа. Опитах се да я успокоя, но тя изпадна в още по-силна ярост.
- Много съм възбудена. В този вид. Всички ме гледаха, а никой не може да ме пипне. Цял ден така. Чаках, чаках, чаках този момент…

Разбирах я. Трябваше стоически да понесе.
- Това е индианско мъчение! – разкрещя се - Ще ги убия, ще ги осъдя. Ще ги разоря и ще станем милионери…

Разрида се. Прегърнах я, а силовото поле пречеше да почувства и прегръдката ми. Поне можехме да се целуваме. Няма нужда да се замисляш много, за да се сетиш, че изневяра е възможна и при този костюм. Има ли сърце желание, нищо не може да го спре, но не исках да го казвам, точно сега на скъпата си, защото и без друго беше много, много разстроена.

Неприятностите не свършиха на другият ден. В магазина огледаха гаранцията и се съгласиха, че костюма може да бъде заменен, но първо трябва да изчакаме техници за да видят дали не могат да го поправят. Било е предвидено в договора, ама кой да чете ситните букви. „Колко време трябва да чакаме!” До седмица щели да дойдат, ако не костюмът да бъде заменен.

Трябваше да й купя успокоителни.

Седмицата мина. Взех си отпуска. Никак не ми харесваше, техници да се ровят по жена ми. Не, че се съмнявам в професионализма ми, но представете си картинката. Само чакахме. Отидохме, тогава продавачката ни обясни, че има нещо нередно с костюма, бар кода се оказал фалшив. Този костюм не бил произведен във фирмата им, а пиратско изделие.

„Но аз го купих оттук, това е вашият подпис, ето!”. Момичето се съгласи. Обясни, че не я обвинява. Просто някъде по мрежата е било внесено произведеното отвън изделие и в момента тече разследване.

Любимата изпадна в истерична криза. Трябваше да дойде полиция и бърза помощ. В Спешно изникна следващ проблем. Не можеха да й бият успокоителна инжекция. В паниката успя да се изтръгне от ръцете, грабна един скалпел и се опита да го забие в сърцето си. Естествено не успя. Лишена беше дори от възможността да се самоубие. Наложи се да я вържем. Представяте ли си страданията й? А моите? Ако не можете, представете си как две жени в бели манти, връзват жена в одеянията на моята, а тя се гърчи и крещи: „Искам да правя любов! Искам да правя секс….”. Останалото, което говореше, се мъча да забравя, защото тя самата не помни, не е типично за речника и нрава й, а най-малко за идеалите й на моралистка, която иска да опази човечеството.

Разтревожих се, че може да се освободи и да погълне някаква отрова. Докторът ми обясни, че опасенията са неоснователни. Костюмът е предвиден да пази от отравяния, дори успокоителните не й действали добре, защото ги асимилирал през кожата й. Разбира се от киселина или цианкалий не можеше да я спаси, както и ако намери пистолет и се простреля в устата, скочи от високо или на пътното платно, но като цяло възможността й за самоубийство е ограничена крайно. За жалост и възможността да бъде упоена. Истинско страдание.

Трябваше дълго. Да я държа за ръката, макар ръцете ни не чувстваха топлината си, защото между тях беше силовото поле. Трябваше да се усмихвам, да намеря утешения и за нея и за себе си, да се шегувам когато и на мен ми се ревеше. Накрая просто й креснах и се успокои, а когато я попитах откъде е намерила толкова пари, че да купи костюма, започна да се усмихва като лисиче и заговори разни весели неща, които нямаха общо с положението. Почти се беше успокоила, когато дойдоха ченгетата и започнаха да я разпитват. Наложи се да викнем адвокат, а толкова се бяхме охарчили за костюма й, че направих нов кредит. Заподозряна беше, че се е опитвала да внедри фалшиви костюми между фирмените изделия. Абсурдно ми се стори, но намираха такива аргументи, че чак аз се усъмних. Продавачката на костюма е изчезнала с голяма сума пари, издирваха я, но подозираха жена ми в съучастие. Не можахме да отървем мярката: „домашен арест”. След месец продавачката беше заловена. Отричаше да има общо с пиратските изделия, за обира даде пълни признания. Мярката „домашен арест” беше отменена, производителите на дефектната стока уличени. Костюмът доказано, че не е пиратски, а дефектен. Ще осъдим здраво фирмата, но едва след като обвиняемите бъдат признати за виновни, ще бъдат задължени да дезактивират костюма. Освен това, с дезактивиран костюм едва ли ще спечелим процеса.

Мъкнем се по дела. Вече осма година.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Стоил
15.09.2009 16:53
Ти си не просто велик писател, а истински бизнесмен! С един разказ и сменени имена го караш години наред....и идолите в блога са навикани, като псевдо културата ни. А за да е по-лошо принизяваш еротиката до ниво на порнография.
цитирай
2. анонимен - от Ирина
15.09.2009 17:02
...приемаш ли още пожелания ???
Честит Ройден Ден, Стеф!
Това е много хубава възраст - 40 години!
На мен ми остават още няколко до навършване на тази годишнина, така че Ти ще разказваш как е :)))
Вчера много хора ти пожелаваха , Много и все хубави неща, аз днес ще ти пожеля Малко, но от сърце....малко Късмет, но когато имаш нужда от него, малко Приятели, но истински, малко Любов, но желана! :) :) :)
цитирай
3. cefulesteven - Сменил съм имена на пет/5/ разказа, ...
15.09.2009 17:09
Сменил съм имена на пет/5/ разказа, публикувал съм повторно около 15/петнадесет/ разказа, а разказите ми са над 2000/двехиляди/, това е истината, колкото и да не ти е приятна.
И колкото и да не ти е приятна истината, ти с едни и същи простотии, писани под различни имена я караш от години.

За порнографията и еротиката, просто не може да ми говори един астматичен, импотентен дух, какъвто показва злобната ти, твърде бедна на емоция лексика.

И колкото и да ти е неприятна истината, настоящият разказ е получил литературно отличие, за фантастичен хумор, а не за еротика или порнография.

Но повръхностен читател вижда каквото е желал да види и на каквото е настроен предварително.
цитирай
4. cefulesteven - . . . приемаш ли още пожелания ???...
15.09.2009 17:12
анонимен написа:
...приемаш ли още пожелания ???
Честит Ройден Ден, Стеф!
Това е много хубава възраст - 40 години!
На мен ми остават още няколко до навършване на тази годишнина, така че Ти ще разказваш как е :)))
Вчера много хора ти пожелаваха , Много и все хубави неща, аз днес ще ти пожеля Малко, но от сърце....малко Късмет, но когато имаш нужда от него, малко Приятели, но истински, малко Любов, но желана! :) :) :)


Приемам. Благодаря ти, Ирина.

Няма да забраня анонимните, заради такива като теб, а вие сте много повече от няколкото злобнички идиота, които се опитват да ме накарат да направя точно това, с коментари от рода на първият.

Кажи ми ти като жена и като моя читателка, намираш ли в разказа "порнография" за каквото претендира тъй подписалия се "Стоил"?

Честно ми кажи:)))
цитирай
5. анонимен - Стоил
15.09.2009 17:39
cefulesteven написа:
Сменил съм имена на пет/5/ разказа, публикувал съм повторно около 15/петнадесет/ разказа, а разказите ми са над 2000/двехиляди/, това е истината, колкото и да не ти е приятна.
И колкото и да не ти е приятна истината, ти с едни и същи простотии, писани под различни имена я караш от години.

За порнографията и еротиката, просто не може да ми говори един астматичен, импотентен дух, какъвто показва злобната ти, твърде бедна на емоция лексика.

И колкото и да ти е неприятна истината, настоящият разказ е получил литературно отличие, за фантастичен хумор, а не за еротика или порнография.

Но повръхностен читател вижда каквото е желал да види и на каквото е настроен предварително.


Действително съм емоционално повърхностен, не особено дълбокомислен. И все пак серийното производство разкази със сексуален контекст, не могат да заблудшт дори мен. В литературата е важно качеството, а не количеството. Агресивният отговор съчетан с удар под кръста относно потентността ми показва единствено твоята злоба.

П.П.
Макар и с липса на такава тенденция, ще се приближиш до ншкой талантлив творец една идея, когато започнеш да приемаш и критика. До тогава продължавай със старата песен.
цитирай
6. neslanchice - 1. анонимен - Стоил,
15.09.2009 17:48
много интересно ти какъв си. Можеш ли нещо друго, освен да виждаш от лошо по-лошо във всичко? Ми намери си друга работа, какво правиш тук? За еротика и порнография може да се говори с човек, а не с анонимен като теб, само бих ти напомнила, че като не знаеш или не разбираш нещо, по-добре да си траеш.
Защо да го забраняваш, Стеф, недей, ще отнемеш и единственото му "възвишено" удоволствие да се изявява, или пък целта му в живота ще обречеш на провал ;)))
цитирай
7. cefulesteven - Сменил съм имена на пет/5/ разказа, ...
15.09.2009 18:04
анонимен написа:
cefulesteven написа:
Сменил съм имена на пет/5/ разказа, публикувал съм повторно около 15/петнадесет/ разказа, а разказите ми са над 2000/двехиляди/, това е истината, колкото и да не ти е приятна.
И колкото и да не ти е приятна истината, ти с едни и същи простотии, писани под различни имена я караш от години.

За порнографията и еротиката, просто не може да ми говори един астматичен, импотентен дух, какъвто показва злобната ти, твърде бедна на емоция лексика.

И колкото и да ти е неприятна истината, настоящият разказ е получил литературно отличие, за фантастичен хумор, а не за еротика или порнография.

Но повръхностен читател вижда каквото е желал да види и на каквото е настроен предварително.


Действително съм емоционално повърхностен, не особено дълбокомислен. И все пак серийното производство разкази със сексуален контекст, не могат да заблудшт дори мен. В литературата е важно качеството, а не количеството. Агресивният отговор съчетан с удар под кръста относно потентността ми показва единствено твоята злоба.

П.П.
Макар и с липса на такава тенденция, ще се приближиш до ншкой талантлив творец една идея, когато започнеш да приемаш и критика. До тогава продължавай със старата песен.


http://cefulesteven.blog.bg/poezia/2009/09/14/na-krystov-den.397197

Да представяш злобничките заяждания за литературна критика, това вече е пошлост и порнография, защото се е превърнало в масово явление и те прави част от тази масова култура, която от чиста парвенющина, презираш.


И прощавай, че споменах импотентността ти, която бие на очи и е довела до крайни емоционални изкривявания, но първо ми открий порнографията под този разказ, под който си я споменал, а после ми говори отнесени обобщения, какво било важно в литературата, нищо, че това което си казал, всяко осем годишно го знае. И ако се опитва някой да говори за качество, по количествен признак в случая си ти.
И между другото: остави тези порно-сайтове и почети малко. Количество и серийност, не са синоними.

И накрая за езика, с който ти отговарям: Каквото повикало, такова се обадило.
цитирай
8. cefulesteven - много интересно ти какъв си. Можеш ...
15.09.2009 18:07
neslanchice написа:
много интересно ти какъв си. Можеш ли нещо друго, освен да виждаш от лошо по-лошо във всичко? Ми намери си друга работа, какво правиш тук? За еротика и порнография може да се говори с човек, а не с анонимен като теб, само бих ти напомнила, че като не знаеш или не разбираш нещо, по-добре да си траеш.
Защо да го забраняваш, Стеф, недей, ще отнемеш и единственото му "възвишено" удоволствие да се изявява, или пък целта му в живота ще обречеш на провал ;)))


Много е зле:)

"сексуален контекст" - цитирам, след това толкова точно словосъчетание, наистина откри такова лингвистично умение, че не мога даже и да му се разсърдя.

Отделно, че онези шедьоври горе нарича "литературна критика", че даже дава и съвети.

Господи!!!!

:)))
цитирай
9. firefly1 - Много интересен разказ съчетаваш ...
15.09.2009 18:35
Много интересен разказ съчетаваш хумора и фантастиката. Модернизирането на общесвото, понякога води до проблеми вместо до полаза, което много умело си показал. Има неща, които не могат да се подлагат на модернизация и едно от тях е любовта. На човек не му е нужен костюм ,за да се предпази от изневяра, а са му нужни любов и воля. Също така не е нужно да доказващ на някого,че не му изневеряваш,защото не ти ли вярва той всичко е безсмислено!
Поздравления от мен!
цитирай
10. cefulesteven - Много интересен разказ съчетаваш ...
15.09.2009 18:41
firefly1 написа:
Много интересен разказ съчетаваш хумора и фантастиката. Модернизирането на общесвото, понякога води до проблеми вместо до полаза, което много умело си показал. Има неща, които не могат да се подлагат на модернизация и едно от тях е любовта. На човек не му е нужен костюм ,за да се предпази от изневяра, а са му нужни любов и воля. Също така не е нужно да доказващ на някого,че не му изневеряваш,защото не ти ли вярва той всичко е безсмислено!
Поздравления от мен!


Благодаря ти, хубаво се забавлявах като писах и наистина много идеи ме провокираха. Времената си носят нравите, а на някои моди, заслужава човек да се посмее, защото са си смешни.

Много дълбоко си надникнала в детаилите и това ми донесе много радост.

Кажи, като жена, понеже отново имаше провокация в отзивите, намираш ли в разказа порнография?
цитирай
11. анонимен - Провинциализмът ти е нелечима б...
15.09.2009 18:56
Провинциализмът ти е нелечима болест, за радост нелетална.....
цитирай
12. sestra - Цялата история
15.09.2009 19:12
си я представям като филм и е много,много смешна.Станало е дума,че е порнография,ама в порнографиите няма чувство за хумор или е лошо,това им е проблемът.
цитирай
13. firefly1 - Много интересен разказ съчетаваш ...
15.09.2009 20:51
cefulesteven написа:
firefly1 написа:
Много интересен разказ съчетаваш хумора и фантастиката. Модернизирането на общесвото, понякога води до проблеми вместо до полаза, което много умело си показал. Има неща, които не могат да се подлагат на модернизация и едно от тях е любовта. На човек не му е нужен костюм ,за да се предпази от изневяра, а са му нужни любов и воля. Също така не е нужно да доказващ на някого,че не му изневеряваш,защото не ти ли вярва той всичко е безсмислено!
Поздравления от мен!


Благодаря ти, хубаво се забавлявах като писах и наистина много идеи ме провокираха. Времената си носят нравите, а на някои моди, заслужава човек да се посмее, защото са си смешни.

Много дълбоко си надникнала в детаилите и това ми донесе много радост.

Кажи, като жена, понеже отново имаше провокация в отзивите, намираш ли в разказа порнография?


Ами аз не виждам никаква порнография в разказите ти , още по-малко в този!
Пък тези дето говорат,че има порнография явно това искат да видят или не знаят какво значи порнография и затова така им се струва. Ако не знаят какво е порнография или много им се гледа нека да влезнат в някой порнографски сайт, защото тук няма да я намерят!
В порнографията няма чувства , а животински груб секс, в еротиката има секс ,който е загадачно показан и има чувста и нежност. Освен това твоите разкази имат много смисъл и карат човек да се замисли, а порногафията не предизвикава размисъл в човек , а други неща.... :)Трябва да се прави разлика между тези две понятия :)
цитирай
14. cefulesteven - Провинциализмът ти е нелечима б...
15.09.2009 21:06
анонимен написа:
Провинциализмът ти е нелечима болест, за радост нелетална.....


Провинцията, това е тузарски квартали на Столицата:))))
цитирай
15. cefulesteven - си я представям като филм и е много, ...
15.09.2009 21:14
sestra написа:
си я представям като филм и е много,много смешна.Станало е дума,че е порнография,ама в порнографиите няма чувство за хумор или е лошо,това им е проблемът.


Е, да прочетат и да им светне нещо в главите.
Повтарят като мантра думата: "порнография, порнография, порнография" с надежда, че като се повтаря една лъжа става истина. Сто пъти са достатъчно обикновено, но хиляди станаха, пак нищо не се получи и пак не им омръзна да мърсят с глупостите си.

Усмивки за теб.
цитирай
16. cefulesteven - Много интересен разказ съчетаваш ...
15.09.2009 21:25
firefly1 написа:
cefulesteven написа:
firefly1 написа:
Много интересен разказ съчетаваш хумора и фантастиката. Модернизирането на общесвото, понякога води до проблеми вместо до полаза, което много умело си показал. Има неща, които не могат да се подлагат на модернизация и едно от тях е любовта. На човек не му е нужен костюм ,за да се предпази от изневяра, а са му нужни любов и воля. Също така не е нужно да доказващ на някого,че не му изневеряваш,защото не ти ли вярва той всичко е безсмислено!
Поздравления от мен!


Благодаря ти, хубаво се забавлявах като писах и наистина много идеи ме провокираха. Времената си носят нравите, а на някои моди, заслужава човек да се посмее, защото са си смешни.

Много дълбоко си надникнала в детаилите и това ми донесе много радост.

Кажи, като жена, понеже отново имаше провокация в отзивите, намираш ли в разказа порнография?


Ами аз не виждам никаква порнография в разказите ти , още по-малко в този!
Пък тези дето говорат,че има порнография явно това искат да видят или не знаят какво значи порнография и затова така им се струва. Ако не знаят какво е порнография или много им се гледа нека да влезнат в някой порнографски сайт, защото тук няма да я намерят!
В порнографията няма чувства , а животински груб секс, в еротиката има секс ,който е загадачно показан и има чувста и нежност. Освен това твоите разкази имат много смисъл и карат човек да се замисли, а порногафията не предизвикава размисъл в човек , а други неща.... :)Трябва да се прави разлика между тези две понятия :)


Много ти благодаря. Нека да прочетат и другата страна, при това много добре си се аргументирала. И ако някой наистина си мисли, че в този или подобни разкази има порнография, явно има сериозен, много сериозен проблем. Личен проблем, с който не знам защо си мисли, че цял свят трябва да се съобразява.
цитирай
17. firefly1 - Аз обаче се чудя дали наистина тези ...
15.09.2009 21:43
Аз обаче се чудя дали наистина тези хора са толкова неинформирани (да не кажа по-силна дума, с която ще ги обидя ,въпреки че те това си заслужават), за да не правят разлика между еротика и порно или просто го правят от чиста завист?!Ясно е, че те не могат да измислят нещо интересно, та затова трябва да говорят против чуждото.
Искам да ги попитам те като са толкова "морални" и не могат да четат такива неща, които според тях са порнография,защо тогава продължават да го правят? Все пак всеки има право на избор какво да чете ,не виждам да ги е принудил някой, така че като не им харесва да не четат, а не да пишат глупости.
Но то тези които говорят за морал се оказват най- неморални. Такива са и те.
Тяхната критика няма никава аргументираност, което показва и това доколко разбират от литература.
Все пак в нашата дръжава е пълно с псевдокритици, така че не се засягай от тях :)
цитирай
18. cefulesteven - Аз обаче се чудя дали наистина тези ...
15.09.2009 21:59
firefly1 написа:
Аз обаче се чудя дали наистина тези хора са толкова неинформирани (да не кажа по-силна дума, с която ще ги обидя ,въпреки че те това си заслужават), за да не правят разлика между еротика и порно или просто го правят от чиста завист?!Ясно е, че те не могат да измислят нещо интересно, та затова трябва да говорят против чуждото.
Искам да ги попитам те като са толкова "морални" и не могат да четат такива неща, които според тях са порнография,защо тогава продължават да го правят? Все пак всеки има право на избор какво да чете ,не виждам да ги е принудил някой, така че като не им харесва да не четат, а не да пишат глупости.
Но то тези които говорят за морал се оказват най- неморални. Такива са и те.
Тяхната критика няма никава аргументираност, което показва и това доколко разбират от литература.
Все пак в нашата дръжава е пълно с псевдокритици, така че не се засягай от тях :)


Да ти кажа изключително тежки случаи е имало:)))

Някакъв фен ме чете, но много ревностно ме чете. Обикновено изобщо не пусках коментарите му, защото идиотски и с много обиди от личен характер, но си личи, че ме чете. При това не пропуска. Имало е случаи, жал ми е било да изтрия обидите му. Защото просто го виждам, че си ме чете. Махнах модерацията, малко миряса. Случи се една сериозна повреде в нета. Нямаше ме дни. Отварям и гледам сред коментарите, типичния му език и правопис естествено:) обидите, но личи си и тревогата, къде съм изчезнал:)

Не знам, да се смее или плаче човек, но в повечето случаи, мантрата се повтаря от хора, които си мислят, че им влизам в маркирана територия.

Посягам на нещо, което са решили, че по небесни повели им се полага и се мъчат да опошлят труда ми.

Ударът обаче не е върху мен, а изобщо върху свободата на музите. Върху истината, която се изкривява. Върху литературата. И най-вече върху феномена блог - свобода.

цитирай
19. анонимен - от Ирина
16.09.2009 09:48
Привет, Стеф !
Съвесм искрено ще ти отговоря, на въпроса, който ми зададе, тъй като аз съм твой редовен читател, както на разказите ти тук , така и на книгите, които си издал!
Мога спокойно да кажа , че в нито един разказ или стих до сега не съм доловила порнография, тъкмо напротив еротиката е много красиво застъпена, много нежна и същевременно много чувствена.Освен това, Твоите разкази винаги са ме карали да се замисля, което води до това , че няма порнография, защото порногафията не предизвикава размисъл, а в повечето случаи - действия .....Трябва да се прави разлика между тези две понятия :))))
Преполагам ,че "Стоил" не е имал допир с онази чувствена еротика, която те кара да само от мислите по нея да си щастлив и изпълнен с енергия!
Според мен Ти си човек , който не би трябавло да обръща внимание на такива коментари, остави "малките хора" в дупките им и продължавай напред !!!

цитирай
20. cefulesteven - Привет, Стеф ! Съвесм искрено ще ...
16.09.2009 12:30
анонимен написа:
Привет, Стеф !
Съвесм искрено ще ти отговоря, на въпроса, който ми зададе, тъй като аз съм твой редовен читател, както на разказите ти тук , така и на книгите, които си издал!
Мога спокойно да кажа , че в нито един разказ или стих до сега не съм доловила порнография, тъкмо напротив еротиката е много красиво застъпена, много нежна и същевременно много чувствена.Освен това, Твоите разкази винаги са ме карали да се замисля, което води до това , че няма порнография, защото порногафията не предизвикава размисъл, а в повечето случаи - действия .....Трябва да се прави разлика между тези две понятия :))))
Преполагам ,че "Стоил" не е имал допир с онази чувствена еротика, която те кара да само от мислите по нея да си щастлив и изпълнен с енергия!
Според мен Ти си човек , който не би трябавло да обръща внимание на такива коментари, остави "малките хора" в дупките им и продължавай напред !!!



Докато ви има, няма как да не продължа. Яд ме е, че подобни ограбени същности с грубост, арогантност, дребни интриги и още по-дребнава демагогия, опошляват наистина свети неща. Мен, че ще ме замерят с кал...:) Аз съм свикнал, човек от ъндърграунда съм, все ми е тази. Когато обаче най-нежни усещания, най-трепетни и красиви, при това размишляващи, биват постоянно заплювани като порнография, независимо дали са мои разкази или не, опошлява се цяла реалност. А когато ограничени душици, като тази горе, изкарва подобни брутални безсмислици, които е наговорил: литературна критика, а такива постоянно се тупат в гърдите и се сочат като ценители на "стойностното", това е далеч по-грозно и от грозна порнография, то си е грозна порнография.

При това напористи, дървени глави, не им омръзма едно и също да повтарят. Независимо колко неаргументирано и абсурдно да е, че и дребни игрички. Този едва ли се казва и Стоил. Та профил като една надарена дама ли не беше си направил, та още сума профили. То бездарни стихове ли не бяха, с претенциозни заглавия, съвпадащи с образци в българската класика. То плюнчене и до пресипване безкрайно повторение на тази една и съща лъжа.

Ограничения се опитва да направи цял живот парад, който да командва.


цитирай
21. neslanchice - 20. cefulesteven -
16.09.2009 12:49
Стеф, аз пък не съм свикнала и изобщо не искам да свиквам. И дървените глави се разбиват - в бетонни стени. А ограниченият си остава с опитването и проблемът му си е негов, нито е твой, нито - мой, нито на многото истински твои читатели и почитатели. Нито пък трябва да става.
А калта като я хвърляш нагоре, най-често пада върху теб...
Поздрави :)))
цитирай
22. firefly1 - Да ти кажа изключително тежки ...
17.09.2009 20:25
cefulesteven написа:


Да ти кажа изключително тежки случаи е имало:)))

Някакъв фен ме чете, но много ревностно ме чете. Обикновено изобщо не пусках коментарите му, защото идиотски и с много обиди от личен характер, но си личи, че ме чете. При това не пропуска. Имало е случаи, жал ми е било да изтрия обидите му. Защото просто го виждам, че си ме чете. Махнах модерацията, малко миряса. Случи се една сериозна повреде в нета. Нямаше ме дни. Отварям и гледам сред коментарите, типичния му език и правопис естествено:) обидите, но личи си и тревогата, къде съм изчезнал:)

Не знам, да се смее или плаче човек, но в повечето случаи, мантрата се повтаря от хора, които си мислят, че им влизам в маркирана територия.

Посягам на нещо, което са решили, че по небесни повели им се полага и се мъчат да опошлят труда ми.

Ударът обаче не е върху мен, а изобщо върху свободата на музите. Върху истината, която се изкривява. Върху литературата. И най-вече върху феномена блог - свобода.



Явно твоят читател има сериозни психически проблеми :)))А може би много те обича и по този начин изразява любовта си ,като се вика между омразата и любовта има тънка граница. :))))) Може да е някоя жена влюбена в теб, която иска така да й обърнеш някакво внимание и умира от ревност, че имаш приятелка , а пък на всичкото отгоре и имаш и други обожателки :))))))
Не знам вариантите са много...И е трудно да се обясни ,защо четеш редовно някой като не го харесваш?! Може би да дразниш и него и себе си? Или пак го харесваш и не си признаваш :)
Не знам това ме разсмя искрено :)
цитирай
23. анонимен - mmeteva
26.09.2009 15:14
поздравления за разказа, а и за всички др., които съм чела от вас
обичам литературата и поезията, обичам и философията, и тук намирам неща, върху които да се замисля, или ...... неща, които ме връщат в пътя...
колкото до този .... Стоил, такива хора винаги ще има ... не им се връзвай ... те обичат да спориш с тях, това ги кара да се чувстват значими по един извратен начин, поне е извратен за нормалните хора....., този, който знае защо чете, правилно разпознава идеите и скритата мисъл в творчеството ти ...... и наистина, има вариант да е от ..... ревнива жена, може дори да я познаваш лично ...... ние жените сме странно противоречиви понякога .... истина си е, не мога да го скрия.....
приятен ден и нека музата бъде твоя спътница, да радва теб и нас, четящите
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8405107
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112535
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031