Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2021 15:44 - Какво научихме през последната година и половина?
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1662 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 08.09.2021 15:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През последните година и половина всички хора преживяха странно положение. Всички малко или много бяха засегнати от това, което се случва. Най-малкото, че на места трябваше щем не щем да слагаме маски. За много хора това бе изпитание. За мнозина начин да се сетят, че има Бог и да започнат да се обръщат към Него. Мнозина напуснаха света.
Какво научихме?

За много от нещата, които се случват на Нашата планета ние хората живеещи на нея носим отговорност. Отговорност както към взаимоотношенията между нас, така и тези между нас и Бог. Така повечето от нещата се случват поради непослушанието към Бог и неговите заповеди и повеления.

По време на локдауна много хора започнаха да имат време. Част от хората разбраха, че семейните ценности и семейството са важно нещо, но за развратените няма прегради и те пак им избиват сачмите в блудство и някои съвсем започнаха да изперкват.
Някои започнаха да творят, други, които все са си намирали извинение, че нямат време започнаха да четат книги. Да в световен план се оказа, че страшно много хора, които по-рано не са чели са започнали да четат книги. Музиканти направиха добри албуми. Мнозина се обърнаха към здравословния живот. Някои хора се отказаха да пушат. Доста започнаха макар и временно да спортуват. (Аз пък точно зимата тренирах фитнес - лека форма на бодибилдинг 3 месеца и през последния месец и половина започнах да тренирам по 4 часа и половина до 4 часа и 50 минути и ми се видя, че ако продължа още месец-два ще премина на по 5 часа и половина на ден и мускулите ще вземат да ми пораснат много, а това ми пречи на йога, всичко е на час и точно на локдауна спрях да тренирам, а по-късно си продължих само с йога, което си е супер, а това лято пак започнах да бягам джоггинг по десетина километра.)

Какво обаче научихме от всичко това, което е сега?

1 От нас зависи дали ще се оставим да ни държат, като стадо или ние решаваме повечето въпроси. В резултат все още се опитват да създадат по-честно и добро правителство за България.
 
2 Глупостта с ваксините, чрез които продължават да се заразяват много от хората и да им променят ДНК-то (гадно нещо) са малко или много измама. В страни като Израел, където се твърди, че всички били ваксинирани пак продължават случаите на зараза и нищо не се е променило, просто алчните фармацевтични компании спечелиха много пари, за да си продават боклуците.

3 Това, което малцина знаят е, че има ефективни начини, за да не се хване никакъв вирус, какъвто и да е бил той и както и да го наричат.

4 Почти всички хора научиха, че живеем с в свят пълен с много лъжи и свръхбогатите са гаднярите на планетата.

5 Не всичко, което се предствя по официалните медии е истина и чиста монета.

6 Някои от конспиративните теории са истина, но не всички и всичко.

7 Трябва да отстояваме свободата си и ценностната система.

8 В живота има много ценни неща, като добротата, състраданието, безкористната помощ, честността и др., които са на изпитание за някои хора и се оказва, че са по-силни .



Гласувай:
5



1. nedovolen - Блестящ постинг, Ернест. Едни д...
08.09.2021 16:28
Блестящ постинг, Ернест.
Едни доктори, Пауло Убиратан, примерно казва, ако сте добре не бягайте и тичайте. Зайчето цял живот бяга, скача, живее 15г. Костенурка живее 300г. Това на майтап, ама е истина.
Ковида е измислена глупост от глупаци за още по-глупави.
Ако има питанки, ок, ще се открехна.
:)))
цитирай
2. ernest - Да те някои доктори
08.09.2021 18:38
nedovolen написа:
Блестящ постинг, Ернест.
Едни доктори, Пауло Убиратан, примерно казва, ако сте добре не бягайте и тичайте. Зайчето цял живот бяга, скача, живее 15г. Костенурка живее 300г. Това на майтап, ама е истина.
Ковида е измислена глупост от глупаци за още по-глупави.
Ако има питанки, ок, ще се открехна.
:)))



могат за едно нещо да кажат правилно, а за пет глупост и неправилно. И другия вариант - един доктор казва едно, а друг точно обратното. От лекар до лекар има много голяма разлика, както и от източната и западната медицина. Използвайки методите и принципите на източната медицина много от хората в миналото са живеели два - три пъти по-дълго от сега, а и до ден днешен могат да се видят йоги на по над 200 г. и това не учудва никого на Изток, докато някои от западните хора много се шашкат, като чуят такива цифри. В Англия повечето лекари в Лондон примерно са индийци и като отиде някой на лекар, то доктора първо му препоръчва различни билкови чайове и му казва да потича малко, за да се самовъзстанови и едва при доста по-влошено състояние на пациента му изписва лекарства (които за едно помагат, а друго увреждат). Експерименти и изследване на мишки доказва, че тези мишки, които спортуват и бягат на техните кoлeлa - въртележки за бягане живеят три пъти по-дълго и са по-здрави. Тъй като бягането е много полезно и по време на бягане от движението и разтърсването на тялото се получава нещо, като вътрешен масаж на органите, немски лекари са разработили уред имитиращ полезния ефект от бягането + изгаряне на калории, който може да се ползва в домашни условия особено по време на сезона или дните, когато не е много уместно да се бяга навън или човек няма тази възможност по някакви причини. (Аз разбира се имам и такъв уред.) Най-добрият начин за дълголетие, човек да бъде здрав и в някои случаи млад цял живот е правенето на йога. От дете правя йога и бягам по малко (2-4 км), а последните 7-8 г. откакто започнах да ставам много по-силен по повече км.

По-голямата част от хората могат да бягат, но за различните структури и типове тела са подходящи различни спортове (за мен са йога и бягане). Бягането може да бъде вредно за пълните хора - те трябва първо да свалят килограмите до някакво допустимо ниво и едва по-късно да започнат да бягат. За да бяга човек повече от 1-2 км трябва да е в нормални рамки. Бягането е един от най-лесните начини да се изгарят калории, човек ще не ще сваля, но трябва да е в нормални параметри, за да може да започне да бяга (не повече от 4 до 5 кг, а по-високите до 6-7 кг. над ръста). За склонностите към видовете тела играе роля наследствения фактор (от майката се унаследяват бактериите в стомаха отговарящи за метаболизма и ако майката цял живот е била стройна човек има добри наследствени възможности - през първите 3 дни след раждането от гърдите на майката тече коластра от която се поемат полезните бактерии отговарящи за разграждането на храната, e моята майка беше стройна и красавица), но също така човек може сам да си наложи и да спортува или да прави диети. Така, ако някой бяга по повече от 5 км и иска може и да се поорелефи малко (аз започвам леко да се орелефявам, като бягам по 6-12 км редовно през лятото, първо по крайниците при около 64 кг или по-малко).
Спортуването е полезно, но професионалните спортисти направо ги изсмукват и мнозина са прецакани. Така е и с бягането. Различните спортове са добри индивидуално за различните хора. Бягането е много полезно и е показател в какво състояние е организма, когато работи перфектно може да се бягат такива километри над 5-6, но всеки си има лимит, като цяло повечето хора никога не могат да бягат такива разстояния, като 10 км. (аз като съм си във форма често бягам 12, а лимита при който организма ми се чувства добре е 14 км, както установих преди 8 г., когато за първи път в живота си започнах да бягам такива разстояния). Бяга се на полезен принцип един ден 4, друг ден може 7 или 8 км, според както се чувства организма в дадения ден. Тези дето се зорят да бягат бързо и да взимат първенства, но не се съобразяват с организмите си понякога, макар и рядко направо умират на състезателните линии (около 1 на 10-20 хиляди професионални спортиста), докато тези, които се съобразяват си живеят и пак се състезават. Но правилният начин е бавният джогинг (аз бягам бавно, средно темпо), както индианците тараумара, които могат да бягат 100-150 километра на ден без да бързат и като ги пробвали на състезания били последни, ама другите състезатели били преуморени на маратона, а те не. То трябва да се знае и как да се бяга. Повечето от хората, които не познават устройството на природата и заобикалящия ни свят дори и да правят нещо не могат да използват полезния капацитет. В случая с бягането примерно са ми много смешни и глупави разни хора, които бягат по улиците около пътя или алеите на комплекса, а не на плажа или алеята около морето, в градовете, където няма море се бяга в парковете. Така такива глупави хора около тях минават автомобили на няколко метра и изпускат различни вредни вещества от ауспусите и те ги дишат. На морето през сутрешните часове има прана и човек зарежда енергия - разликата е много голяма. Дори учените на съвременната цивилизация са открили, че сутрин около морето има отрицателни йони, които са много полезни. Другият момент е, че не се бяга всеки ден, въпреки че при малки разстояния до 10-12 км не е проблем. Добре е да има почивка един ден седмично или от време на време през активния период (сезон). Нормално се бяга, когато е хубаво времето. Обикновено при нас от март - април до средата или края на ноември, а на плажа от май до около октомври, ако е хубаво времето до 1-2-рата седмица. А от средата на септември вече не рано сутрин понеже е хладно или облечен подобаващо. Аз бягам от 4 до 7-8 месеца годишно.

Когато се прави комбинация на йога с джогинг, като мен е най-добре, тъй като всички системи на организма заработват, както трябва. Oщe в миналото са открили, че за правещите йога извън ширините на Индия трябва да се спортува и още нещо и се препоръчва бягане, а за мъжете може по малко и още по нещо.
цитирай
3. nedovolen - Благодаря за обширния отговор. ...
08.09.2021 18:59
Благодаря за обширния отговор.
Съгласен, но си имам други прийоми, които кореспондират с твоите. И, слава Богу, все още съм жив и здрав .
цитирай
4. barin - Здравей, Ернест. През времето на ...
10.09.2021 08:36
Здравей, Ернест. През времето на COVID-19 животът на хората се промени. Много добре си написал, че има повече време за неще, които преди по-малко се правеха, като тренировки, четена на книги. Няма много културни мероприятия, защото много бяха отменени( концерти, исторически възстановки, конференции). Повече започна да се обръща внимание на чистотата и хигиената. Лошото е, че не се вижда края на тази пандемия.
Поздрави!
цитирай
5. ernest - Така наречената пандемия
11.09.2021 17:59
barin написа:
Здравей, Ернест. През времето на COVID-19 животът на хората се промени. Много добре си написал, че има повече време за неще, които преди по-малко се правеха, като тренировки, четена на книги. Няма много културни мероприятия, защото много бяха отменени( концерти, исторически възстановки, конференции). Повече започна да се обръща внимание на чистотата и хигиената. Лошото е, че не се вижда края на тази пандемия.
Поздрави!


е изкуствено създадена с определени цели. Дори преди около месец или месец и половина Борис Джонсън го спомена в изявление и заяви, че "трябва да ускорят плановете си". Разбира се нещата не зависят само от тях и от това, какво им се иска. Има и висши сили!

Eстествените пандемии, които е имало по Земята са траели по 3 до 4 години и са били много по-силни от тази.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665605
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031