Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2016 10:23 - 1 Изок 2016
Автор: cefulesteven Категория: Изкуство   
Прочетен: 904 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Честит празник...всъщност на всички деца, но преди всичко честит празник на тези, които е спорно дали имат детство и още по-спорно е дали това, което ще израсте от тях ще е точно човек. Пълноценен човек.

Честито на тези, които няма да получат образование, достойно образование. И не защото са тъпи или пък психопати; много тъпи и психопати ЩЕ получат образование, защото пред тях не стоят социалните пречки, които стоят пред децата на които честитя.

Честито на тези, които ще са възпитавани от телевизионен хазарт - защото за телевизионния, а и за всякакъв друг хазарт цензура няма, за разлика от класиците ни и историята ни, която не е угодна за казусите на политическата коректност.

Честито на тези, които почти не виждат родителите си, че баща им се трепе 6 дни по 11 часа в седмицата за 350-400 лева, понеже "работа има, стига на някой да му се работи и да не е некадърен", а майка им е повече болна отколкото здрава, че лечението й струва пет пъти повече, отколкото всички заедно в живота си ще видят. На децата на бедните работещи или безработните, на сезонно работещите (в тяхно име), родители в чужбина - оставените при баби и съседи (от няма как) и на онези българчета в чужбина, които никога няма да научат родния си език, че майка им преди да се омъжи някъде из света също е била почти дете, но и тя много от детството не е разбрала, нито е имала време да се привърже към родината си.

Честито на тези от селата, малките градове, кварталите, за които извън училищните занимания ще останат недостъпни, но пък нали наркотиците, обучението в автоджамбазлък и така-нататък е достъпно. На тези, които чрез криминални престъпления ще изявяват бунтовното си чувство за свобода, заложено във всеки човек. И никога няма да бъдат удовлетворени.

Честито на тези, които ще получат възпитание в изправителните училища, не защото са родени престъпници, а тази обществена система има нужда от престъпници. За престъпници място в това общество има. За такива като мен, примерно, няма. И като се сетих: честит празник и на децата на такива като мен. Писатели ли? Какви ти писатели! Писатели са Иво Сиромахов и Любен Дилов - син. Да спра дотук с тези като мен, че никой с нищо не ни е длъжен. Просто честито на децата ни! По-голяма полза от нас ще има, ако се гръмнем, ама и с това страдания ще причиним.

Честит празник на тези, които ще останат неграмотни. Защото е политическо некоректно всички българчета да четат, а все повече и повече циганчета да не могат, че няма смисъл да се учат циганчетата на четмо и писмо, понеже ще станат свободни - няма смисъл, но е признак на шовинизъм само те да живеят във феодални условия. Все ще трябва да се натъманят законово условията така, че в тяхното положение да попаднат и децата от по-бедните български семейства.

Честит празник на още повече, които докато пораснат за да тръгнат в училище ще имат вместо някои учебници рекламни брошури. Тези, които няма да знаят кой е Вазов.

Честит празник на по-широк кръг деца, които в следващите години ще се потят с недоразумението Миглена Кунева и с всичките абсурди през които ще се наложи да преминат.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8430177
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112553
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930