Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2022 15:52 - Научна фантастика и гей пропаганда
Автор: cefulesteven Категория: Изкуство   
Прочетен: 1426 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.12.2022 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Станало е пред очите ни; без да забележим или най-малко да му обърнем сериозно внимание, но положението е ужасно, а последиците могат да бъдат апокалиптични. 

Подрастващите в настоящия момент се препрограмират.

Скоро момичетата няма да знаят, че е възможно да имаш приятелка без с нея да поддържаш сексуални взаимоотношения.

Скоро момчетата няма да знаят, че "приятел" не означава любовник.

И за да не бъда обвинен в параноичност или конспиративен теоретизъм, оттук - надолу ще изброявам факти. 

Става въпрос за научно-фантастични сериали произведени в последните пет-шест години. 

Започвам от най-добрият. Филм с наистина високи качества, разглеждащ сериозни проблеми на човечеството и бъдещето му. 

1."The Expanse". Действието се развива в XXIV век: Повечето от живеещите на Земя, мизерстваме оставени само на Базов доход. Луна е населена и е като предградие за тузове. Марс е тераформиран, условията за живот са тежки. Но най-тежки са на астероидите, където също живеят хора и буквално се борят за въздуха си. 

Земя поддържа имперска политика и потиска сателитите си. На астероидите се създава бунтовна организация, която в един момент оглавява храбрата Камина. Много сполучлив образ. Докато пиратства открива слабостта си към своя приятелка. Следва дискретна любовна сцена с много страст. 

2. "For All Mankind". Не се е получил кой знае колко добре, макар зарядът му да е голям. Нещо като алтернативна история на последните десетилетия е, по-специално: историята на космическите полети. На Луната първи стъпват руснаците; за Марс надпреварата е луда, като протича буквално като рали - три космически кораба се борят за честта. Този на NASA, на Съветски съюз и на частна компания, която напомня едновременно компанията на Мъск и Безос, но туза е афроамериканец. Една от астронавтките става президент на Съединените щати. Тя има хомосексуални връзки, крие ги, но в един момент пред целия свят гордо заявява своята сексуалност. 

3. "Стар Трек: Дискавъри" - най-слабият филм от всички "Стар Трек", с изключение на трети сезон, който започна толкова силно, всичко друго е далеч под класата на франчайза. В този филм хомосексуалните връзки са повече отколкото хетеросексуалните, но основна е тази между лейтенант Стамътс и доктор Хълбър. Обърнато е повече внимание на взаимоотношенията им, отколкото на рухването на цели светове и галактически общности. 

4. "Стар Трек: Пикард" - този вече не е дато "Дискавъри", сериозен филм, пълен с размисли, с приключения и връзки с останалите "трекове". Краят на първи сезон завърши с едно дълго задържане на ръцете между сексалилните Рафи и Аника (7 от 9) - световен секссимвол още от "Стар Трек: Вояджър". Във втори сезон вече връзката им е в разгара си. 

5. "Междугалактически" - английски телевизионен сериал в най-добрите традиции на симпатичната космическа хулиганщина. Нещо като съвременен "Седморката на Блейк", но екипажа е предимно жени. Не беше пропусната обаче страстта между Аш Харпър и Вероника Флорес. 

6. "Снежен снаряд" сериал по филм, който от своя страна е по графичен роман. Земята е в ледове. Зъл гений иноватор е създал влак с вечен двигател, в който са последните оцелели на планетата. Контрольорката, която в този влак е и орган на реда, още от началото си има любовница, която я предава, но по-силна е връзката с държащата вагона за развлечение. Двете се мразят, преследват и лудо обичат. 

7. "Орвил" можеше и да се прескочи, защото беше хумор, защото в известна степен дори се надсмиваше на трансджендърското общуване, но твърде експонира върху връзката на двама космически индивида от еднополова планета. Пък и за пръв път (да се ядосвам или да се хиля на простотията) успяха да наебат капитана. Главният герой. Във втори сезон. Пак някакъв извънземен, който отделяше толкова силни феромони като се разгони, че всичко около него се разгонваше. 

8. Не очаквах гей пропагандата да навлезе и в "Междузвездни войни" - уви! В най-хубавият до този момент сериал на франчайза "Анодор" пак без никакав смисъл, в никакъв момент между две от бунтовничките протече разговор, в който се разбра, че са във връзка. 

Спирам дотук! Все ще имам пропуски. Ценител на фантастиката съм. Гледал съм тези филми точно като ценител, за да ми бъде натикана гей пропагандата. 

Но докато аз съм зрял човек, основната част на този жанр са по принцип най-будните от подрастващите. 






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8405667
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112535
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031