Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2022 13:29 - Луната може да е била построена от свръхразвита човешка цивилизация
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 4093 Коментари: 4 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

В културите на различни народи има много митове за това как са възникнали Земята, Слънцето и Луната.

Обикновено те са доста стандартни и се свързват с дейността на различни богове. Но в китайската книга на династията Тан (618-907 г.), наречена Юян Цзацзу, има доста любопитна история за това как се е появила Луната.

„По време на управлението на Вен Цзун (809-840), Wang Xiucai и по-малкият брат на Zheng Renben отидоха на планината Songshan и се изгубиха. Те попитаха за пътя един обикновен човек, почиващ отстрани на пътя, като в същото време попитали кой е той.

Човекът им отговорил през смях: „Уважаеми господа, знаете ли, че Луната е съставена от седем съкровища? Луната е като топка, отвътре е празна. Сиянието на Слънцето се отразява от нейната повърхност. Построена е от 82 хиляди семейства и аз съм от едно от тях.“

След това той показал на пътниците правилния път и след това изчезна от погледите им.“

И така, преди повече от хиляда години в китайска книга вече има информация, че самата Луна не излъчва светлина, а само отразява слънчевата светлина. Откъде са могли да знаят за това в онези древни времена?

Разказът на монаха

Не само в тази легенда има информация, че Луната е изкуствено създадена от хора. Има и думи на определен китайски монах отшелник, който говори за своя минал живот преди стотици милиони (!) години. Твърди се, че тогава вече е съществувала човешка цивилизация и е била много по-развита от сегашната.

Той казва, че по това време е имало големи градове с много високи къщи и са били разположени във всички краища на света, а гигантски кораби са се носели във въздуха, превозвайки хиляди пътници.

Благодарение на напредналата наука и технологии тези хора веднъж започнали да мислят за създаването на изкуствено небесно тяло, което да осветява Земята през нощта. В същото време обектът трябвало да свети не много ярко, за да могат хората да спят, а в същото време такава светлина да може достатъчно да осветява Земята.

Когато тази на пръв поглед немислима идея била представена, тя е подкрепена от всички слоеве на обществото и след това цялото човечество се мобилизира за осъществяване на изграждането на огромния проект. В този живот монахът работил като инженер и участвал пряко в изграждането на Луната.

Той казва, че вътре в ядрото на Луната има много прецизни зъбни колела, механизми, силово оборудване и други устройства, а в пролуката между ядрото и обвивката на Луната няма нищо. Външният слой е защитна обвивка от дебела метална плоча с дебелина няколко километра.

След няколко години непрекъсната работа човечеството най-накрая завършва изграждането на Луната. Видимата повърхност на сателита е специално настроена да отразява слънчевата светлина през нощта и да я изпраща обратно към Земята.

За да може Луната да свети непрекъснато, скоростта на нейното въртене е изчислена по такъв начин, че едната й страна винаги да е обърната към Земята. Тази страна е била конфигурирана, другата не.

 

Целият този свят тържествено отбелязал деня на завършване на строителството. Лунните строители станали най-уважаваната група хора от онова време.

По-късно обаче това развито общество стига до морален колапс поради постоянното самоугаждане. В резултат това довежда до липса на материални ресурси и големи екологични проблеми. И когато Земята започва да страда много, човешките къщи били унищожени и цялата им цивилизация е унищожена. Останките от човечеството деградирали до маймуноподобни същества.

Странностите на Луната

Много съвременни учени също многократно отбелязват, че Луната прилича повече на изкуствен обект, отколкото на случайно космическо тяло, случайно фиксирано в орбита около Земята. Ето списък с някои лунни странности:

1. Диаметърът на Луната е точно 1/395 от диаметъра на Слънцето, а разстоянието между Луната и Земята е точно 1/395 от разстоянието между Земята и Слънцето. Поради това размерите на Слънцето и Луната визуално изглеждат еднакви от Земята.
Подобно явление е нехарактерно за астрономията и към момента не е открито второ подобно явление в наблюдаваната Вселена.
2. Луната винаги е обърната към Земята с една и съща страна. В допълнение, обратната страна на спътника е много различна от видимата по своята особено неравна повърхност. Ако Луната е естествено небесно тяло в Слънчевата система, то това не би трябвало да е така.
3. Орбитите на естествените спътници на планетите обикновено са елиптични, докато орбитата на Луната е почти кръгла (с радиус 380 000 km).
4. Луната вероятно е куха или има огромни празнини вътре. Това многократно е заявявано от учени.

От 1969 г. САЩ изпращат космически кораби до сателита за научни експедиции. На повърхността са монтирани сеизмографи. Едно от регистрираните лунни земетресения е продължило повече от 55 минути. Слабите колебания постепенно стават силни. Максималната интензивност е около 8 минути, след което амплитудата постепенно отслабва, докато всичко се успокоява.

И през цялото време на лунното земетресение се чува някакъв непрекъснат звучен тътен.

„Луната звънна като камбана“, казва Клайв Р. Нийл, професор по геология в университета Нотр Дам в САЩ, в доклад на НАСА от 2006 г.

Затова се предполага, че във вътрешността на Луната има куха метална кора, а ядрото й е покрито с рехав слой с дебелина от 16 до 32 km.

https://nepoznato.energetika-bg.com/2022/11/lunata-mozhe-da-e-bila-postroena-ot-svrahrazvita-choveshka-tsivilizatsiya/





Тагове:   космос,


Гласувай:
17



1. barin - Здравей, Илке. Не изключвам тази ...
03.12.2022 13:46
Здравей, Илке. Не изключвам тази възможност Луната да е изкуствена. Чел съм, че естествената уна е била по-малка и е паднала някъде в Карибския залив. В подкрепа на тази теория идва факта, че около 45 г. никой не беше стъпвал на Луната. Дали американците, типично в свой стил скриха нещо или изобщо не са ходили? Трудно е да се кажи.
Поздрави!
цитирай
2. sensation - Здравей, Ваньо!
03.12.2022 21:44
barin написа:
Здравей, Илке. Не изключвам тази възможност Луната да е изкуствена. Чел съм, че естествената уна е била по-малка и е паднала някъде в Карибския залив. В подкрепа на тази теория идва факта, че около 45 г. никой не беше стъпвал на Луната. Дали американците, типично в свой стил скриха нещо или изобщо не са ходили? Трудно е да се кажи.
Поздрави!

Все повече и повече ловци на аномалии фиксират така наречената „лунна вълна“, заявявайки, че Луната всъщност може да е холограма. Е, поне да е покрита с холограма в определени моменти от времето. Нека разгледаме доказателствата и противоречията.

Тази теория възникна някъде през 2014 г., когато Crrow777 от YouTube и други бдителни наблюдатели на небето се натъкнаха на необичайна вълна, пресичаща Луната. Поради това те настояха, че това, което виждаме над главите си, всъщност може да изглежда напълно различно от това, което си представяме.
Астроном-любител продължи да разследва и установи, че тази особена лунна вълна се появява само когато луната достигне своето пълно състояние. От това Кроу заключава, че холограмата се проектира, когато Луната е пълна.

Причина? Защото някой трябва да я скрие от наблюдатели от Земята в момента, в който се вижда най-добре.

„Мисля, че когато Луната е в своята четвърт фаза, вие наистина гледате Луната и когато започне да става пълна или добре осветена, те я покриват с холограма, така че да не можем да видим какво всъщност е тя, какво има на нейната видима страна или какво (някой) прави там в този момент … Не е това, което си мислите, мога да ви кажа, че това не е просто скала в космоса … много неща се случват там“, казва Кроу в един от видеоклиповете си .
https://www.youtube/watch?v=_3axPn65MGM&ab_channel=Crrow777
цитирай
3. sensation - Теорията за лунната холограма п...
03.12.2022 21:46
Теорията за лунната холограма предизвика интереса на всички, които я наблюдаваха и изследваха, но скоро последва „брилянтният“ отговор на скептиците.
За да се развенчае тази идея, се появи видео на самолет, който лети точно над обектива на камерата и излъчва гореща вълна, която причинява изключително подобна аномалия на повърхността на Луната.
Сега „скептиците“ обясняват лунната вълна като нещо, причинено от преминаване на топли/студени въздушни маси. Но наистина ли е така?

Популярността на откритието на Кроу привлече вниманието на казионната наука, така че тя трябваше да измисли хитър начин да се измъкне от неприятната ситуация.

Хипотезата за прелитането, разбира се, е храна за размисъл, но разкрива само една възможност. В допълнение, хора по света съобщават за лунни вълни, както със, така и без преминаване на самолети.

Във всеки случай ще има и още опции, които да разгледате. Светлината носи топлина, което в терминологията може да се преведе като топлинна енергия.

Тази форма на енергия се генерира от малки частици, движещи се с удивителни скорости, което означава, че топлинната енергия, генерирана от самолетен двигател или топли пари, може да се възприема като вибрации на светлината. Тук нещата стават интересни.

През миналия век ние не разглеждаме силата като отделна концепция, а по-скоро като силово поле, като електрическо или гравитационно силово поле.

Характеристика на светлината е, че тя може да бъде както частица или група от частици (фотон), така и вид електромагнитна вълна. И двете природи на светлината трябва да се изучават отделно, в противен случай те ще си противоречат.

Докато обикновената фотография се фокусира върху светлината, свързана с частиците, през миналия век се появи нещо, наречено холография. Нейното определение:

цитирай
4. sensation - „Холографията е наука и практика за ...
03.12.2022 21:47
„Холографията е наука и практика за създаване на холограми. Обикновено холограмата е фотографски запис на светлинно поле, а не изображение, образувано от леща, и се използва за показване на напълно триизмерно изображение на холографиран обект, който може да се вижда без помощта на специални очила или друга междинна оптика.“

Не бъркайте този тип 3D холограма с това, което виждате в 3D филми, това е холограма, причинена от синтетична светлина, показвана през очила, това е голяма разлика.

Трябва да се отбележи, че холографията може да съхранява около 700 пъти повече информация от обикновена снимка, тя може да предостави обширно 3D изображение в една снимка. Тази техника използва лазерна светлина, предоставена от, познахте, лазерен лъч.

Ако живеехме в холографска вселена, както смятат много учени днес, огромна лазерна система щеше да бъде насочена към нас.

Сега има повече смисъл от всякога с всички открития във физиката и ако погледнем нагоре, можем да видим този огромен източник на светлина, който наричаме Слънце. Определено е насочен към нас и изпраща кодирана информация.

Ако това беше така, Луната трябваше да играе ролята на изкуствен контролен панел, който служи на незнайно какво. Може би зелен екран? Завеса? Изкуствено устройство, предназначено да ни шпионира?

Невежеството е блаженство, а реалността е много по-странна от измислицата. Като проучвате и разпитвате за всичко, в крайна сметка ще намерите определени отговори. В крайна сметка реалността, която възприемаме, е само в умовете ни.
https://www/watch?v=HIk03MKdhig&ab_channel=dazzathecameraman

https://nepoznato.energetika-bg/2022/11/hologramata-na-lunata-izsledovateli-tvardyat-che-ne-mozhem-da-vidim-istinskata-luna-video/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3490723
Постинги: 708
Коментари: 1446
Гласове: 25962
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031