Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2010 11:18 - Убийство в социалната мрежа - пета глава
Автор: cefulesteven Категория: Тя и той   
Прочетен: 3314 Коментари: 13 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

5. Деси – Сиамската котка

 

Имаше вече десет имена на блогъри с които трябваше да се срещне на живо и леката си апатия. Тази която му идваше добре, с която до толкова беше свикнал, че се чувстваше в себе си, в свои води, когато действаше, без да се старае, без да вижда някакъв смисъл в това, просто се отпускаше и оставяше една невидима опашка да пляска и да го носи в посока, която природата й, за разлика от обременения му разум, не грешеше, че трябва да се движи. В подобни дни приличаше на стара мелодия: трогателна, по-скоро сантиментална, изпълнен с тъжна красота, по сив в усещанията си и от сивата си визия. Дори да беше слънчево винаги си спомняше за тях, като дъждовни.

Сега и двете му очи бяха насинени, но поне срещата не беше делова. Поне, не напълно. А и Деси – Сиамската котка, едва ли щеше да повярва, ако й каже истината.

Зарадва се, импулсивно извика от другата страна на линията, че го целува и по двете бузки. Дъхът й внезапно спря. Вдъхна тежко, изкикоти се и добави:

-Е, и на други места, не само бузките.

Държеше се като тийнейджърка, наближаваше тридесет. Дребна й къдрава, с игрива усмивка. Почти без гърди. Само фините бръчки под очите й, издаваха истинската й възраст. Преди да е разполовил своята водка, тя си викна втора. От нещо й стана внезапно кофти. Всъщност държеше се удивително ведро и чистосърдечно, след раздяла подобна на тази, която бяха преживели и дългите години в които не бяха разменили и думичка.

-Жалко, че ме изгуби. Имам предвид записа. Не мога да го повторя. Тогава...нека да кажем, че нещо по-силно от котката ми те искаше.

-Знам, че не може. Беше уникален.

-Какво пък толкова. Едно от многото съблечени доброволно пред камерата ти момичета, които разказват интимните тайни на живота си.

-Уж, нищо, а не съвсем.

-Да, бе.

-По-хубава си.

-Знам. А “Ноемврийски дъжд” ми иде лигава. Пред “Гънс” винаги съм си предпочитала “Металика”.

-Ще пуснат и тях след малко. Макар тази “Металика” не е “Металика”

-Остана само да ми кажеш, че си болен от рак.

-Какво ти става, защо!

-Такъв един носталгичен вид си изписал, а и защо изобщо ме потърси? Не е заради записа, нали!

-Понякога си го пусках.

-Когато те мислих, че си толкова перверзен, колкото се опитваш да минеш, ми харесваше.

-Наистина си го пусках.

-А сега, след като го нямаш реши да ме видиш на живо.

-Имах нужда да те видя и ако не бяха съсипали записа ми...

-Не говориш истината, нали...

-Липсваш ми.

-Моля те, не губи ниво. – сърдито го изгледа, а гласа й беше остър.

“Добре. Всъщност: трябваш ми. Служебно.” – не можа да й го каже, не искаше да я лъже, но толкова искаше тя, че не му позволи да е искрен. От една страна не му вярваше, от друга правеше всичко възможно да бъде убедена. Както много често се случваше и тя го постави в ролята на пасивен мошеник, който няма куража да спре заблудата за себе си, когато е харесвана от ответната страна.

-Заблуди се – рече му с отнесена усмивка.

-Не те разбрах.

-Това е “Един” все още “Металика” са си “Металика”, искаш ли...

-Не, тук не се танцува.

-А и баладичната част ще свърши. Хайде на другаде.

-Заваля.

-Имам нужда от нова прическа.

Хванати за ръце, като тийнейджъри излязоха навън. Тя отметна глава назад, струйките дъжд започнаха да се стичат по шията. Опита се да я прегърне, мина му под мишницата със смях и му рече:

-Май не е достатъчно да те разхлади.

Побягна по улицата, той се втурна да я гони през локвите. Пресякоха на червено. Пиха в едно открито бистро бира. После потърсиха някакъв стар приятел, а като се подаде очилатата му съпруга, прихнаха да се смеят. После й се скъса каишката на обувката. Хвърли след нейните своите от моста. Неусетно, случайно или не бяха стигнали до дома му, а се здрачаваше.

-Е? – попита го.

-Освен водка имам чай.

Прегърна го.

-Честно да ти кажа, не си ми липсвал. Но сега...искам повече.

С всичките му записи бяха унищожили и музикалните, но дъжда отпред миксираше в приемлив за слушане кавър, звук който идеше от недалечна кръчма.

Нямаше нищо под коженото яке. Очаквала е, а той беше забравил колко са големи зърната й и колко шоколадови. Имаше бяло петно от долнището на банския което е носила на плажа. Сега осъзна защо винаги му се е струвало, че му лъха на канела. Бенките, върху, по принцип много бялата й кожа, стояха като канела върху мляко с ориз. Този пощаден от ненаситното слънце къс тяло, беше достатъчен за да го прати в онова прекрасно тяхно някога. Не изглеждаше състарена, стори му се малко наляла. На нея й се стори, че е малко отслабнал. Стана толкова естествено, все едно не бяха се разделяли, а в малките часове той осъзна, че не я е подвеждал, а е подвеждал себе си, че я търси заради разследването си. Винаги си беше търсил поводи, за да стори нещо, което желае. Липсваше му наистина. И сега, когато лежеше притисната и спокойна в прегръдката му го разбра.

-Дори не ме попита омъжена ли съм.

-Омъжена ли си?

-Да.

-А често ли го правиш?

-Секс със стари приятели ли?

-Няма значение.

-Кажи, де!

-Тъпо беше. Прилича да ти държа сметка.

-Ако искаш да знаеш, да, спя и с други мъже освен със съпруга си. Сега обаче...

-Не губи класа.

-Нямам намерение. А ти нали няма да искаш да се разведа.

-Разбира се, че няма.

-Квит сме.

-Щом казваш, макар винаги ще се чувствам длъжник.

-Щом казваш – засмя му се и го целуна.

-Търсих те и за друго.

-Нима. – изкриви иронично изражение.

-Можеш да ми помогнеш.

-Цяла съм в слух.

-Влизаш ли още в weblog.bg.

-Що за въпрос? Разбира се. Не съм много активна, защото съвсем заприлича на тропическо тресавище. Зверове, зарази всякакви, всевъзможни хапещи и жилещи гадинки и гнусотии, които още не са си намерили име в нито един научен учебник, но мяркам се.–пръстът й си играеше с издутите му вени. Харесваха й, положително беше по-пълен преди и не личаха толкова.

-Имат една доста симпатична админка. И доста проблеми.

-Заради Тангра, ли?

-Основно.

-Познавам хора, които имат общо с него.

-Точно за тях исках да те попитам.

-Правилната жена вкара в леглото си.

-Добре, да забравим.

-Глупчо. Шегувам се. Каквото знам ще ти кажа. Вярвам ти и знам, че си способен. Не ти върви обаче. Най-после си се захванал с нещо. Подушила те е обаче, как я нарече: “симпатичната”.

-Имам чувството, че тя е говорила с полицията.

-Логиката?

-Решението да ме наемат е на целия екип, но лично не изглеждаше много ентусиазирана. Но това са само догадки.

-Тангра беше един от най-опасните троли. Не двойни, а десеторни игри разиграваше. Материалите от собствените книги, които препечатваше в блога си, бяха камуфлаж за подлите му игрички.

-Какви точно?

-Забавляваше се, като насочваше усилия върху конкретен блогър, докато направи обстановката непоносима за него и го отстрани.

-Логиката?

-Няма такава. Просто беше съсипан човек. За него това беше някакъв ритуал. Да постъпи с някого в мрежата така, както е постъпил живота на всичките му житейски поприща.

-Колега – неудачник.

-О, моля те, не се сравнявай с него. Ти си душица. А последното, което имаш е омразата му.

-Познаваш ли го лично?

-Нямам честта, но познавам методите му. Повръща ми се, като се сетя.

-Имам ранитидин.

-Говоря ти сериозно.

-И аз.

-Виж, не бих стиснала онази ръка, която го е убила, но бих я уловила, ако човека се дави.

-Много си му сърдита.

-Нямала съм лични търкания. Но което не ми харесва, не ми харесва. Виж, толкова кратък е живота. Една прегръдка е, като тази, в тази нощ. Не разбирам хората, готови да провалят и този кратък шанс...

Последните думи изрече заваляно, не успя да довърши изречението, изтощението е погълна в дълбок сън. Сгушена на рамото му спеше, сънуваше, а изражението й продължаваше да разказва. Беше изчезнала жената, сега едно дете се учудваше и не се съгласяваше със света. Впечатлено беше от нещо огромно, пред пропаст или великан и тропаше с невидимо краче, че не е мястото там на това толкова нахално препятствие. Живееше си в някаква приказка.

-А исках само да те попитам навик ли ти е да обличаш коженото яке на голо. – засмя й се тихичко и топло, после я целуна по слепоочията и внимателно, за да не я събуди отмести рамото си.

Изправи се бавно и намери измачкания пакет цигари. Седна до прозореца и се отдаде на хаоса на мислите, който приличаше на съня, който в тази нощ нямаше да има. Дали трябваше да я въвлича? И как така: омъжена? Боляха го ужасно и удряните места, а не смееше да пие болкоуспокояващо, защото и без него повръщаше често.

Малко подремна с лице опряно на прозореца, след което се разсъни напълно и се чувстваше бодър. Изпуши последните две цигари и забеляза, че магазинчето пред блока е вече отворено.

Мислеше дори да излезе по чехли. Добре, че не го направи.

Случи се на входа. Много бързо стана. Веднъж го удариха в тила. После зашеметен го блъснаха в бусчето. Позна единият от похитителите. И онзи го позна. Огромният психопат, който лежеше на нара в ареста.

-Отдавна не сме се виждали паяк! – изръмжа му, стовари огромния си песник и това беше края на безсънната нощ, за Блоговест.  

 


Тагове:   мрежа,   социалната,


Гласувай:
21
01. анонимен - zdravei stef. . sega 6te se opitam da ...
25.08.2010 11:39
zdravei stef..sega 6te se opitam da te podraznq..misli6 li 4e toi ima pravo da se vlubi v semeina jena...
цитирай
2. cefulesteven - zdravei stef. . sega 6te se opitam da ...
25.08.2010 11:51
анонимен написа:
zdravei stef..sega 6te se opitam da te podraznq..misli6 li 4e toi ima pravo da se vlubi v semeina jena...Какво значи в случая право:)
Иначе и Адам и Ева са нямали такова да крадат плода на познанието и все пак...
цитирай
3. анонимен - ami stef. . otgovora e prosti4ak. . . ...
25.08.2010 12:02
ami stef..otgovora e prosti4ak...nqma pravo da se vlubi...bazikam se...4ovek ne izbira v kogo da se vlubi..to se slu4va... nali taka...
цитирай
4. cefulesteven - ami stef. . otgovora e prosti4ak. . . ...
25.08.2010 12:09
анонимен написа:
ami stef..otgovora e prosti4ak...nqma pravo da se vlubi...bazikam se...4ovek ne izbira v kogo da se vlubi..to se slu4va... nali taka...Тъй, де:)
цитирай
5. анонимен - eiiiiiiii opasen 4ovek si de. . . az ...
25.08.2010 12:19
eiiiiiiii opasen 4ovek si de...az takmo vikam da podhvana edna tema.....tiiiiiiiiiii . tai de......lakoni4no..kratko i qsno...otrqza me kato kisela krastavica
цитирай
6. cefulesteven - eiiiiiiii opasen 4ovek si de. . . az ...
25.08.2010 12:35
анонимен написа:
eiiiiiiii opasen 4ovek si de...az takmo vikam da podhvana edna tema.....tiiiiiiiiiii . tai de......lakoni4no..kratko i qsno...otrqza me kato kisela krastavicaДаде готов отговор с който съм съгласен, но не се знае дали всички четящи разказа и под разказа, ще се съгласят с това:)
цитирай
7. анонимен - stef. . az vodq dialog s teb. . i v s...
25.08.2010 12:46
stef..az vodq dialog s teb..i v slu4aq me interesuva tvoeto mnenie,... znae6 4e cenq intelekta v teb..i mi be6e interesno da razbera kakvo misli6..ehhhhhhhhhh stef..az sam tajna..6toto izgubih dirite na onq poet.., no predpolagam 4e i toi e semeen .i az semeina..i za tova ne mi se razkriva..noooooooooo ina4e mnogo hubavo pi6e6e i umee6e da se izrazqva...stef... 4esto se pitam... za6to cenq tolkova intelekta v edin maj..a ne viziqta mu..moje bi 6toto sam lubovnatelna..i sam si naumila da se u4a ot umnite hora..tolkova mnogo ne6ta ne znam..ama to 4ovek se u4i dokato e jiv...
цитирай
8. rumqnadikova - Привет!
25.08.2010 12:50
Не ми остава време да ги чета и съм си ги разпечатала,за да мога когато имам възможност да почета.За това не знам как върви,но пролога беше страхотен.
цитирай
9. cefulesteven - stef. . az vodq dialog s teb. . i v s...
25.08.2010 12:52
анонимен написа:
stef..az vodq dialog s teb..i v slu4aq me interesuva tvoeto mnenie,... znae6 4e cenq intelekta v teb..i mi be6e interesno da razbera kakvo misli6..ehhhhhhhhhh stef..az sam tajna..6toto izgubih dirite na onq poet.., no predpolagam 4e i toi e semeen .i az semeina..i za tova ne mi se razkriva..noooooooooo ina4e mnogo hubavo pi6e6e i umee6e da se izrazqva...stef... 4esto se pitam... za6to cenq tolkova intelekta v edin maj..a ne viziqta mu..moje bi 6toto sam lubovnatelna..i sam si naumila da se u4a ot umnite hora..tolkova mnogo ne6ta ne znam..ama to 4ovek se u4i dokato e jiv...Казах каквото мисля: "право - криво" в случая са въпроси, които идват в последствие, ако изобщо има време за тях. Любовта има приоритет, колкото и безпринципно да звучи. В случая, дори да исках нямам, аз, правото да осъдя героя си.
цитирай
10. cefulesteven - Не ми остава време да ги чета и съм си ...
25.08.2010 13:03
rumqnadikova написа:
Не ми остава време да ги чета и съм си ги разпечатала,за да мога когато имам възможност да почета.За това не знам как върви,но пролога беше страхотен.Дано, дано ти е интересно и останалото, което вече съм написал и ще напиша, да се надявам до самия край на идеята.
цитирай
11. flycatblu - Идеята е доста актуална, а и за на...
25.08.2010 21:56
Идеята е доста актуална, а и за напред ще бъде...няма да мине на задни линии...в близките годинищааа.................:)
цитирай
12. cefulesteven - Идеята е доста актуална, а и за на...
25.08.2010 22:16
flycatblu написа:
Идеята е доста актуална, а и за напред ще бъде...няма да мине на задни линии...в близките годинищааа.................:)


Пишеше ми се кримка, захванах се, имам си поне три много неочаквани обрата, а единия, разбира се е за финал. :)

Благодаря ти.
цитирай
13. razkazvachka - Човешките страни - светлото и тъмното
29.08.2010 22:28
разбирането и неразбирането
физическото срещу психичното
защитата и съсипването
- но дозировката е в мярата и затова се чете увлекателно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 7065760
Постинги: 3923
Коментари: 35619
Гласове: 108230
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930